Vegansk pålegg – Hva jeg synest. Førsteinntrykk & smak

Jeg har testet to veganske pålegg for første gang. Vegansk ost og vegansk smøreost. Og her er hva jeg synest;

Jeg ble egentlig positivt overasket, ettersom jeg var redd jeg ikke ville like det i det hele. Men det gikk fint ann å spise dette.

Smøreosten syntes jeg personlig smakte litt smøraktig. Så den kan egentlig passe godt under det meste av pålegg og grønnsaker. Jeg hadde kornmo knekkebrød med smøreosten under og vegansk hvitost og ruccola på toppen.

Å spise kun smøreosten syntes jeg personlig ble litt kvalmende i stor dose, så jeg tenkte det kunne være fin smørerstatning kanskje?

Den veganske osten hadde litt annen konsistens og smak enn vanlig hvitost. Men den var ikke så langt borte i smaken til vanlig ost som jeg hadde tippet på forhånd.

Hvis man er vant til vanlig norwegia/synnøve og går over til ekstra lett alternativet så smaker jo osten litt annerledes bare med mindre fett. Kanskje litt tørrere og mindre smak? Og jeg følte det var litt slik med vegansk ost også, bare enda mindre smak og litt annen konsistens.

Det er vansklig å formidle hvordan noe smaker. Men det var spennende å prøve. Og jeg håper å få teste ut flere slike produkter.

 

Har du prøvd vegansk pålegg?

Hva var såfall din mening?

 

2 kommentarer
    1. Ikke prøvd, men fint med noen tips for eldste sønn spiser jo bare” sånn mat” uten kjøtt og fisk .. Men han er i tillegg veldig kresen så om dette hadde falt i smak er vel usikkert..om jeg vet han kommer å skal spise brødmat/rundstykker kjøper jeg gulost for det spiser han i alle fall :))

      1. Ja, det er jo litt vane med mat også, så ikke godt å si om han hadde likt det eller ikke.:-) Jeg syntes det gikk fint å spise, men jeg er ikke så kresen jeg da. Jeg var litt nysgjerrig på hvordan det veganske alternativet smakte. Rundstykke med gulost er jo kjempegodt! Jeg er generelt veldig glad i ost. Går mye i sånn ost med grønnsaker til pålegg.:-)

Siste innlegg