Ulven kommer- Anbefalt serie

 

Jeg vil anbefale serien “Ulven kommer” på NRK, for de som ikke allerede har sett den. Jeg såg serien i januar (så jeg har bare vært litt treig med å få postet innlegget). Og jeg ville gitt denne danske serien ett nokså høyt terningkast.

Serien handler om jenta Holly som skriver en bekymringsverdig stil på skolen som omhandlet vold i hjemmet. Hennes lærer sender en bekymringsmelding til kommunen/barnevernet. Og ett av de sentrale spørsmålene gjennom serien er; “Slår stefaren Holly, eller har hun bare god fantasi og lyver?”

Jeg har egentlig lite annet enn positivt å si om serien. Skuespillerne er veldig gode, og temaer og problemstillinger som serien tar opp synest jeg er aktuelle og viktige.

Slike saker som serien presenterer kan være svært komplekse og vanskelige, og det kan få store konsekvenser å gjøre feil. Men jeg synest saksbehandleren i serien “fra kommunen” og fosterforeldre i serien gjør mye riktig.

Hvis noen ønsker så kan jeg skrive ett innlegg rundt mine tanker etter seriens slutt. Men da blir det med spoilert alert slik at jeg kan skrive mer fritt rundt slik handlingen endte opp.

Xoxo

2 kommentarer
    1. Dette er helt klart en serie jeg sannsynligvis vil like også, så den skal jeg definitivt ta en titt på.. Spesielt interessant syntes jeg det vil være dersom det dreier seg om en urettmessig anklage, da jeg syntes samfunnet trenger å få øynene opp for at det også finnes uskyldige blandt de som er anklaget for slikt som dette..

      1. Jeg syntes serien var bra. Det siste du nevnte skal jeg ikke svare på iforhold til serien for jeg vil ikke spoile noe. Men serien får en til å tvile på om de har tatt riktig valg, og man ser at det får konsekvenser for familien og lillebroren. Men skal ikke si hvordan det utarter seg.

        Ellers, på generelt grunnlag så er jeg enig med deg. Det er mye som jeg er kritisk til med barnevernet. Likevel er det jo også viktig å fange opp de barna som lever med vold, så derfor er det en vanskelig tematikk..

Siste innlegg