Topplista raser.

 

Jeg er veldig glad i blogg og blogg.no. Men det har skjedd noe det siste året; Bloggaktiviteten blant mange bloggere er redusert, toppbloggere slutter og topplista raser nedover i 2020- Så er dette starten på slutten på slik ‘bloggeraen,’ eller vil blogg få en ny oppblomstring?

Her er topplista idag;

Utenom kokken som har imponerende skyhøye lesertall (i påvente av barnefødsel), og ellers også har nokså høyt og stabilt lesertall – har plass 2-5 gjerne ligget på under 10.000 lesere den siste tiden. Så lavt som i 2020 har ikke topplasseringene ligget så lenge jeg har blogget. Og plass 10-20 idag føler jeg ligger på der plass 30-40 låg i 18/19 i forhold til klikktall.

Eksempelet nedenfor vil jeg si var en nokså “normal toppliste” i 2019.. (Den varierte selvsagt) Sceenshoten er ikke fra en dag med de høyeste tallene, men etter min hukommelse hadde de første plassene sjelden under 20-30 tusen sideklikk, etterfulgt av de med 10-15000 de neste plassene. (Men igjen; selvfølgelig litt varierende fra dag til dag).

Her er plass 41-70 til idag; Plass 70 er ca der plass 100 gjerne låg i 2018 og 2019. Husker det låg på rundt 230 klikk for å komme på lista..

Plass 54- 70. Jeg hadde av en eller annen grunn hadde i bildearkivet, og troor dette er fra  våren 2019 🙂

Men dere som er bloggere på plattformen trenger vel egentlig ingen bildebeviser. Jeg tror de fleste har lagt merke til at topplisten har rast. Men hvis man se det fra den positiv siden for de små bloggerne så er det jo mye lettere for småbloggere og komme på listen og få en god plassering. Men om det er like god nyhet for blogg.no generelt og anonsører vet jeg ikke..

Tror dere dette med lavere klikktall og aktivitet bare er en fase, eller går det nedover med bloggformatet?

Jeg kan forstå dersom toppbloggere som er “rosabloggere” eller hverdagsbloggere går over til instagram. Det tar mindre tid å poste, man når ut til flere -og det fungerer utmerket dersom bilder er en stor del av fokuset. Jeg vil også tro det ligger mer å tjene på det. Men personlig så er jeg veldig glad i nettopp blogg. For noen typer formidling og budskap tar seg gjerne bedre ut i bloggformat enn korttekst. Og spesielt temablogger er jo bloggfomatet gull. Og jeg liker også bloggformatet til hverdagsblogging..

Jeg har grublet litt på om hvorvidt blogg.no tok en god avgjørelse når de valgte å ta farvel med så mange av bloggerne sine i overgangen til 2019. De hadde sikkert de beste grunner, og mulig det var helt riktig å gjøre. Men det skjedde noe som gjorde at blogg.no ble annerledes. Og ikke at jeg tror dette er grunnen til lavere leserklikk idag. Men det med å kun “ansette” noen få bloggere på plattformen gjorde at det definitivt ble høyere kvalitet- men også litt mindre aktivitet på plattformen. Og etter pandemien så har det kanskje blitt ekstra stille her. Jeg har også tenkt på at det er mye de samme bloggerne som er aktive, og jeg liker godt de som er aktive altså. Men det hadde sikkert vært positivt med flere nye bloggere, og lurer på om veldig få søker eller om det er vanskelig å opprette blogg her? Ikke vet jeg.. Og jeg tenker litt mens jeg skriver her. Jeg slår ett slag for “blogg” hvertfall og håper topplisten får bedre klikktall igjen… 🙂

 

Tanker?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg