TOPPLISTA ENDRES FOR ALLE/ NÅ VET JEG..

Ettersom jeg nevnte for noen dager siden dette med at topplistetallet og mitt tall på kontrollpanelet (google anlalytics) ikke telte likt. Nå vet jeg svaret. Det vil si at de som jobber med dette har funnet ut av det.

Topplista teller nemelig sidevisninger mens kontrollpanelet teller unike sidevisninger. Og slik er det hos alle, bare at noen (deriblant meg) har flere sidevisninger enn unike sidevisninger enn andre har. Og da blir spriket mellom tallene på topplista og kontrollpanelet stort. Jeg har jo 300 klikk på kontrollpanelet når jeg har ca 600 på topplista. Så stor forskjell.

Nå skal topplista gjøres om til unike sidevisninger. Så da vil jeg desverre tro at endel bloggere vil gå ned i klikk på lista.

Forstod dere dette? For min del vil det jo sikkert få mye betydning ettersom jeg har stor differanse mellom unike treff og sidetreff. Og jeg hadde absolutt tjent best på om det var sidetreff! Nå blir det en mellomløsning mellom lesere og sidetreff. jeg har jo ligget på topplista lenge. Men nå vil jeg komme mye lenger ned på topplista med all sannsynlighet, eller fyke rett ut..:-)

For noen småbloggere vil dette antagligvis vise mest. Men dersom du ikke har stor forskjell mellom kontrollpanelet og topplista er det ikke noe å tenke så mye over.. kontrollpanelet kunne ikke bli justert til sidevisninger, derfor må topplista justeres ned til unike treff. So ive been told. (Fra google analytics/blogg.no)

Så vet dere det om dere merker endringer..

10 kommentarer
  1. Jeg har ikke lenger sånn statistikk,jeg har bare sjekket topplisten for har ligget der ofte. Men da fyker jeg vel rett ut kanskje. Jeg har ikke hatt så mange lesere før i tida i allefall..

   1. Vanskelig å si hvis du ikke ser hva du har på kontrollpanelet. Så ikke ta sorgene på forskudd hvert fall. Men godt mulig du går litt ned. Det kan visstnok spille litt inn hvordan leserne dine går inn på bloggen din. Om det er via bloggen eller fremsiden til blogg.no. jeg har trolig endel som går inn via fremsiden og har endel sideklikk derfra utfra slik jeg forstod det idag. Jeg syntes drt med unike sideklikk var litt vanskelig å sjønne. Fordi det er ikke lesere. Men noe mellom sidesvisninger og lesere. Så du får nok flere treff på lista enn “før.” Dersom forskjellen mellom wp og topplista er 50 klikk betyr det jo lite. Men for meg som det utgjlr halvparten av klikka, og oppmot 300 klikk på det meste så vil de jo bli nokså synlig hvis de nå endrer lista. Hadde vært interessant å vite om andre enn meg har så store forskjeller.

  2. Dette er jo egentlig helt supert fordi da blir toppliste mer realistisk! Eg vil tro det er de helt i toppen som vil merke det best for de har flere grunner til at folk generelt klikker seg inn mer enn en gang. Dette er jo noe alle vil merke så det er ikkje dermed sagt at du ramler ut av lista 😊

   1. Ja, det er det akuratt det de som styrer med listen også mener, at det blir riktigst med unike treff. Jeg hadde også tippet toppen hadde merket det best, men jeg spurte faktisk om det. Og alle vil jo merke en forskjell. Men av en eller annen grunn mente de at småbloggerne merke det mest uten at jeg klarer få stå logikken i det. Ja, det er helt sant. Og sålenge det er noe som er likt for alle er det jo helt fair. Veldig stor endring tror jeg ikke de fleste får. Men da blir jo tallet på kontrollpanel og topplista endelig lik (minus de utlenlandske leserne da).:-)

    1. Unik sidevisning går vel på ipadresser, slik at jeg er kun 1 stk unik selv om jeg skulle ha vært innom 20 av innleggene dine på en dag. Men med det systemet de har nå, antall sidevisninger, blir jeg talt som 20 visninger om jeg er innom 20 innlegg. Opplegget de har, er nok litt urettferdig, for det kan enkelt manipuleres. Du kan jo tilogmed klikke rundt på egne innlegg og øke sidevisninger og få inn deg selv på topplisten..

     1. Hei:-) Nei, unike sidevisninger er ikke det samme som en leser etter det jeg har forstått. Før talte topplisten lesere. Og så skulle de telle sidevisninger. Og må unike sidevisninger.

      Dette visstnok på grunn av at kontrollpanelet til bloggere teller unike sidevisninger å ikke kan endres til sidevisninger. Og de ville endre topplisten slik at dette stemte overens. Men å telle ip adresser er en leser?

      Unik sidevisning klarer jeg ikke helt å forstå selv. Men jeg synest jo man bør få klikk på alle innlegg som leses, og dumt om det ikke blir sånn lenger.Jeg forstår lite av topplista å hvordan den telles nå.. jeg klarte ikke forstå logikken i de ulike svara fra nlogg,no for å være ærlig. Så håper bare det er riktig nå!:-)

      Ja, det er mulig du har rett i det, men jeg tror ikke ens egne klikk fra der man blogger fra teller med? Jeg vet ikke.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg