Tast 1, tast 2..

Pixabay.

Jeg tenker ofte på Ingrid Bjørnovs sang “Bokklubben” når jeg må ta sånne kjipe telefoner med utallige tastevalg. Dere skjønner sikkert hvilke type telefoner jeg prater om?

Det begynner å bli en god del steder der man må holde tunga beint i munnen for å prøve å få med seg om man skal taste 2 eller 4, og så om man deretter skal taste 1 eller 2, og så 5 eller 8. Og så må man huske å trykke firekant relativt kjapt om man ikke vil at samtalen skal bli tatt opp. (Hvor nå enn firekant var igjen.)

Og så sitter man gjerne en time i ventekø, og hører på den samme telefonsvarerbeskjeden 140 ganger.

Jeg tenker av og til at det nesten føles som om man burde skamme seg bittelitt for i det hele å ringe enkelte steder. For tenk å ha ett spørsmål idag som man ikke kan finne på internett!

Og så må de jo passer jo på å minne om hvert tjuende sekund på telefonen at man kan finne info på nett, som om man ikke fikk det med seg de første 100 gangene.. Og så begynner man å gruble på etterhvert om man bare er helt dust som ikke finner ut av dette selv.

Alt skal være så innmari effektivt idag. Og av og til savner jeg ett samfunn med mer tid, bedre service og mer medmennesklighet.

Jeg synest Ingrid Bjørnov skriver godt.

Den siste tiden har jeg ikke ringt noen med tastevalg. Men kanskje jeg burde lage ett sykt opplegg på min egen telefon med tjue tastevalg. Hehe.

4 kommentarer
  1. Mange gode tekster IB har altså.. 🙂 “Hater”å ta telefoner der jeg ikke kommer rett til den jeg skal snakke med..men sånn er det og sånn blir det vel fremmover også.. hehe..
   Jeg liker å prate med noen om det er noe jeg lurer på.. men som du sier det meste kan man jo ordne selv uten å ringe..
   God helg <3

   1. Ja, hun har veldig mange gode tekster, liker henne godt 🙂 Ja, jeg liker ikke det selv, tungvidt. Det meste kan man sikkert ordne selv ja. Men noen ganger er det likevel fint å få ting muntlig. Og sikkert ikke alle i samfunnet som er like gode på å innhente informasjon på nett selv. Takk! 🙂 God helg <3

  2. Hvis jeg ikke klarer å finne informasjon selv, foretrekker jeg å sende en epost eller sms, og få svar på den måten. For jeg er svært dårlig på å ta imot info på telefonen. Det som sies går utrolig fort i glemmeboken. Men når det er sagt, så må man jo av og til ringe likevel….og da er det greit å ha god tid ja, både på å finne ut av alle tastevalgene, og på å vente på tur 😀

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg