Synest dere dette er innafor eller ikke?

Her kommer ett lite i-landsproblem, og jeg er nysgjerrig på deres mening; Synest dere det er innafor at uinnpakket mat fra butikken som har falt på gulvet der blir satt tilbake i hyllen? 

For å ta scenarioet som førte til at jeg begynte å tenke på dette.. 😉 På butikken idag såg jeg at det lå noen tomater på gulvet, og en kiwiansatt kom å plukket de kjapt opp med henda (uten hansker) å la de oppi med de andre tomatene.

Er det bare meg som reagerer på at tomater som har falt på gulvet blir lagt oppi igjen, og ikke tatt bort? Jeg forstår jo at det er dumt å få svinn, men det går liksom hundrevis av kunder der i timer, og tror egentlig de fleste forventer at dette ikke blir gjort?

Jeg har igrunn bare kjøpt cherrytomater i hele år jeg, så dette angikk ikke meg sånn sett. Men jeg syntes ikke det var riktig for de kundene som skulle kjøpe slike tomater.

Hva er din mening?

Håper dere har en god mandag!

10 kommentarer
   1. Tusen takk, jeg er glad jeg ikke er eneste som mener det. Jeg må innrømme at jeg valgte å si ifra til hun ansatte som gjorde det litt forsiktig.. “..om de kanskje ikke burde blitt lagt oppi der igjen..” Jeg stod jo like ved når hun la de oppi og følte det var så feil.. Men hun ansatte sa at “folk vasket jo tomatene, så det var ingen problem”.. Jeg sa ikke mer. Men det hørtes jo da ut som dette var noe de pleide gjøre og syntes var innafor, så jeg måtte lufte det her om det var bare jeg som reagerte. Jeg tror ikke jeg kommer til å si fra om jeg ser de gjør dette igjen, men kommer nok heller ikke til å handle løse tomater der 😉

    1. SPESIELT i de tidene som er nå så burde man være litt mer nøye i butikken ang slike ting. At hun sier folk vasker de likevel, så gjør ikke alle det. Det er jo så klart dumt, men det finnes sikkert noen som ikke gjør det. Jeg for min del kjøper tomater som ligger i plast, da slipper jeg å tenke på nettopp dette. For man vet aldri. Jeg syns det var bra du sa fra. 😊

     1. Ja, helt enig. Ja, jeg tenker at det burde være “trygt” å dra med seg to tomater på skogstur (vet ikke hvor godt eksempel det var men..) og kunne spise de uten vask. Det er selvfølgelig lurt å skylle tomater, (og i korona er det jo helt nødvendig) og de fleste gjør nok det. Men nei, alle vasker de ikke. Jeg tror ellers at jeg har spist eple tidligere (studentiden) uten å vasket det, og det blir jo litt det samme hvis de legger epler fra gulvet oppi igjen også.. Hadde jeg visst at mat hadde ligget på gulvet i butikken hadde jeg ikke bare skylt de i fem sek under vann og følt det var ok heller..

  1. Ikke greit ! Både at di har vært i kontakt med urent gulv og at di sannsynligvis har fått seg «en trøkk» i fallet.. Ha en fin dag videre 🍁

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg