Sosiale eksperiment- sterke videoer.

 

1. The homeless Man VS homeless Child, social experiment.

Dette var en sterk video, og jeg fikk så utrolig vondt av den hjemløse mannen! Klarer du å se hele denne videoen uten å gråte på slutten? Det er helt utrolig hvor dårlige noen mennesker klarer å oppfører seg. De vet sannsynligvis ingenting om hvorfor mannen egentlig er hjemløs. Det burde vært forbudt å være så fæle, og her passer vel kanskje ordtaket om å “sparke noen som ligger ned”..

2. Homeless Man / Social experiment

Det er blitt gjort flere sosiale eksperimenter der man tester gavmildheten til de som har mye versus de som har lite. Og ofte viser det seg at de som har minst er de som er mest behjelplige og gir mest ut fra hva de har.. Hva tror dere er grunnen til det? Kanskje de som har hatt det veldig vanskelig har utviklet endel empati, og de vet vel godt hvor vondt det er å mangle noe og finner kanskje glede i å hjelpe andre? Mannen på klippet under er så utrolig flott!

Jeg har foresten tenkt litt hvor etiske disse videoene er iforhold til om de hjemløse som blir filmet samtykker på riktig grunnlag. – Om de føler seg litt presset til å si ja til å bli lagt ut på youtube når de får gave, eller om de i det tatt hele vet hva youtube innebærer. (Antar de fleste vet det). Men de vises jo veldig positivt frem da og mannen er ett godt forbilde.

Synest du sosiale eksperimenter kan være interessant?

4 kommentarer
    1. Ja, det er interessant. Jeg så en på jobb en gang. Der var det en barne-skuespiller som gjennomførte. Hun ble først kledd som pen og ren og rik, som hadde “kommet seg bort” fra foreldrene. Alle hjalp henne, ga henne mat, viste omsorg. SÅ brukte de samme jenta, kledde henne i fattige klær, og sendte henne alene inn på en kafe, på et shoppingsenter. Ingen hjalp, de så ekkelt på henne, de holdt på veskene sine osv. Jenta selv ville ikke mer, hun kjente hvor vondt det var, og de avbrøt etter en stund.. Men DET sier litt altså..om hvordan folk er.. 🙁

    2. Jeg synes sosiale eksperiment er kjempe interessant! Har sett flere av de som ligger ute på youtube og synes det er både trist og fint. Jeg husker spesielt godt den som Frodith og ett der det stod en jente med skilt at hun trengte penger til sminke og en jente med skilt som sa at hun trengte penger til mat. Hun som skulle ha sminke fikk masse, mens hun som trengte mat fikk så og si ingenting. Kjempe trist å se! Jeg tror det er litt viktig med slike eksperiment slik at folk kan bli mer oppmerksomme. Ha en fin kveld 🙂

Siste innlegg