Sosiale eksperiment

Jeg synest sosiale eksperimenter er veldig interessant. Men jeg kan også bli veldig frustrert av å se på det. For resultatene viser ofte så mye av det jeg synest er mest feil med verden. Eller rettere sagt feil med tankegangen til mange av oss menneskene i verden, og hvor man har fokuset, og hvordan man handler..

Jeg kan begynne å dele ett sosialt eksperiment med en rik vs fattig jente;

Videokommentar: For å begynne litt fjasete, så må vi vel alle være enige i at det er viktig å ha like fin og ny bil som vennene 😉  Men ellers så lurer jeg på hva som gjør at folk velger å gå forbi hun som ønsket mat, men støtter brystoperasjoner og innkjøp av finere bil. Har dere noen formening om det?

Her kommer noen tanker herfra ut fra videoen;

Den rike jenta: Jeg la merke til at de aller fleste som gav den rike jenta penger var gutter rundt hennes egen alder. Og jeg vil tro at noen av de sannsynligvis ble litt “lettere betatt,” eller hadde ett snev av egeninteresse ved å gi litt sponsing. (Den ene spurte jo om hun ville bli med ut).

Ellers vil jeg tro at mange av de som gikk forbi syntes hun var litt artig der hun lyste av selvtillitt og sjarme. Og flere ble nok nysgjerrige på hvorfor hun tigget, og hva hun skulle kjøpe. For en rik som tigger er jo litt mer uvanlig enn en fattig som tigger. Og svaret på spørsmålet om hvorfor hun tigget ble nok forventet å være lystigere enn om de hadde spurt en hjemløs om det samme. (Som få gjør) -Hun var tross alt stasjet opp forann enn fancy bil, med ett skilt med påskriften “Need more money,” hehe.

Den fattige: Jeg vet ikke fasiten på hvorfor så få gav penger til den fattige jenta versus den rike, men jeg tror mye går på fordommer. Og kanskje mange synest det er noe ukjent og litt skummelt rundt en hjemløs tigger, eller at mange mennesker bare ikke orker å ta stilling til det de kjenner på “på samvittigheten.” Noen tenker kanskje også ting som at “man kan ikke hjelpe alle,” eller at “man er sin egen lykkes smed”?

Jeg vet også at mange er opplært til at man ikke skal gi noe til tiggere. Og jeg tror ellers veldig mange går forbi tiggere litt på autopilot, spesielt der det er mange tiggere. At de går forbi i egne tanker, som videoen under også demonstrerer. Men det er jo egentlig ikke bare “en tigger,” men ett menneske.

Kroppsholdning og selvtilitt: Jeg synest ellers at det er litt interessant at kroppsholdningen til “skuepilleren” endret seg en god del fra når hun var rik til fattig. La dere merke til det? Og jeg tror ikke at det bare er klær og sminke som påvirker hvilket inntrykk man får av en annen person, men helheten. – Mennesker kan jo få ett “statusfall” bare i sin egen selvtillitt og holdning utfra hvordan de føler seg,- som igjen kan påvirke folk. (Og så har vi jo disse teoriene rundt selvoppfyllende profitier, speiling, og gode og dårlige sirkler m.m.).

Jeg tenkte også på at det kanskje er lettere å “ubevisst” ignorere noen som sitter å tigger versus står, og at man ikke like lett får øyenkontakt med de da. Skuespilleren satt jo som fattig, men stod som rik. Men jeg tror ikke det er den største grunnen til hvorfor hun fikk bedre kommunikasjon med folk som gikk forbi som rik da.. Og dessuten er det mulig at en fattig som hadde stått på samme måten som den rike kunne bli tenkt på som for påtrengende?

Identifisering: Det kan også godt hende at noen forbipasserende identifiserte seg mer med den rike jenta enn den fattige. Eller at de ønsket å identifisere seg mer med henne, eller å bli kjent med henne. Og kanskje det å hjelpe den rike gav større egotrip enn hva det å hjelpe den fattige ville gjort? Både ut fra egen vinning, og følelsen de fikk ut av det hele.

Videokommentar: Jeg måtte flire litt av “Need money for boob job”, og det faktum at hun håvet inn så mye på det. Men jeg er ikke så overrasket egentlig. En av få av menna som ikke gav noe sponsing var han som holdt kjæresten i hånda, hehe. Men da har vi alle lært hvordan vi skal gjøre det, ikke sant?

Dersom du er fattig, så er dette mine tips utfra videoene:

1. Ikke se ut som om du er fattige.

2. Vis selvtillitt.

3. Lån en tesla.

4. Flash puppene bittelitt.

Som en digresjon til slutt så må jeg bare si at jeg synest det er litt trist i hvor stor grad dagens samfunn hyller narsisissme, materialisme og egosentrisme så mye. – Også når det gjelder fokuset til endel store influensere og idoler unge ser opp til. Og ikke at det ikke er lov å like litt marerialisme, for hvem gjør ikke det? Men dere skjønner hva jeg mener. Det finnes jo også andre egenskaper og verdier som etter mitt syn burde blitt beundret mer. Men blogg.no har virkelig endret seg i veldig positiv retning av “påvirkere.”

Har du en formening om hvorfor mange velger å hjelper rike fremfor fattige?

Hvor mye spiller utseende og rikdom inn på hvordan man blir oppfattet og behandlet?

0 kommentarer

Siste innlegg