Slutter denne kortfilmen bra eller dårlig?

For en tid tilbake såg jeg kortfilmen “Drink”. Det er en film i sjangeren grøsser/mystikk/drama-film. Og kort fortalt så følger vi en mor og to sønner som booker inn på ett motell – og det har forbindelser til hennes fortid og har ett “forhekset” vann i springen.

Jeg synest kortfilmen var bra.

Men første gang jeg såg filmen så må jeg innrømme at jeg ikke forstod helt hele handlingen, og jeg tenkte at slutten var litt trist.

Men så såg jeg filmen gang til, og da såg jeg litt annerledes på endel. Og jeg endret faktisk meningen min litt om slutten..

Filmen er forresten ikke særlig skummel synest jeg, men noen få scener er kanskje litt ubehagelige for noen.

Her er min tolkning av filmen. (Med mange spoilere).

Alice sjekker på starten av filmen inn på ett motell med sine to sønner.

Vi får inntrykk av at hun flykter fra ett voldelig forhold utfra en utalelse fra en av guttene og merkene på armen.

Hotelleigeren kjenner straks igjen Alice, uten at hun vet hvem han er. For han var mest sannsynlig hennes kjæreste i hennes forrige liv, når hun het Rose og var gravid med hans barn. Men nå er han blitt en gammel mann. Og han spør overrasket “Har du barn?”

Mannen på motellet gir Alice og sønnene nøkkelen til det samme rommet som Rose døde på, der vannet i springen siden er blitt forhekset.

Den eldste sønnen til Alice misshandler lillebroren sin, og når sistnevnte en dag blir tvunget til å drikke vannet får han oppfylt étt ønske.

Han ønsker da at broren ikke kan misshandle han lenger hverken fysisk eller psykisk.(Og jeg ser at han minner om dukken til gutten også da..)

Alice får det andre ønsket fra “vannet.” Og hun ønsker da at hun aldri fikk barn. Og hun virker trist nok svært lettet når de forsvinner. Men det er litt uvisst hvorvidt hun angrer senere.

Til slutt kommer mannen til Alice til motellet.

Han er alkoholiker, men det blir snart klart at det kan tenkes at det er Alice som er den mest giftige i foholdet og ikke mannen. Han er fortvilet over hvor barna hans er. Men Alice vil helst bare ha han bare for seg selv, og ha det slik det var før de fikk barn.

Det siste ønsket går til mannen som ønsker seg rusfri og ønsker seg barna sine tilbake.

Men overraskelsen blir stor for Alice idet hun innser at han samtidig har ønsket henne ut av livet sitt. Og barna hennes kjenner henne ikke igjen, ettersom han har ønsket henne helt utav deres liv også. Og det er tydelig å se at guttene nå er mer veloppdragne og gode mot hverandre..

Idet hennes familie drar sier mannen på motellet sier “Ha det Rose”.

Alice springer inn til vasken idet hennes mann og barn drar, men det er ikke flere ønsker igjen..

Jeg må enda si meg litt forvirret rundt tolkningen av slutten, så gjerne hjelp meg.

Men først så tenkte jeg at slutten var trist fordi det virket som om Alice angret.

Men ut fra det Rose sa før hun døde “Maybe next time we will all get what er wanted”, så fikk egentlig alle det slik de ønsket det, gjorde de ikke?

Jeg tror muligens ikke Alice visste helt hva hun ønsket, men det kan virke som om hun egentlig ikke ønsket barn, men at hun hadde ett stort å føle seg elsket. (Muligens litt sykelig “oppmersomhetsbehov.” Og hun hadde også nylig vært utro). Hun holdt på å ta barnet bort faren mot hans ønske i begge livene, og den gamle mannen på motellet ble jo ikke så glad når hun sa han skulle være glad for at han ikke hadde barn. Jeg tippet faktisk slutten ville ende som livet til Rose fordi hun ikke ble fornøyd i livet som Alice heller.

Hvordan tolker du slutten? Ender filmen bra eller dårlig? Har du en annen tolkning av handlingen enn meg?

0 kommentarer

Siste innlegg