NY TRUE CRIME PÅ NETFLIX IDAG- OM MADELEINE MCCANN.

True crime er jo veldig i vinden. Og idag er det premiere på en serie om forsvinningssaken om den britiske jenta Madeleine McCann som forsvant under ett ferieopphold med familen i portugal i 2007.

Jeg har sett episode 1 sålangt, og det er veldig gripende. Forskjellen mellom denne true crime serien og flere andre, er at mange mener det er ett lite håp om å enda finne jenta i live. Serien starter med å oppgi ett telefonnummer om noen har tips i saken.

Det er veldig opprørende å høre historien på ny med klipp og intervju fra hendelsesforløpet. Jeg klarer ikke å forstå hvor smertefult det må være å miste treåringen på den måten, og leve i uvisse i mange år etter. Jeg synest det er bra at Madeleine- saken har fått mye fokus. Men jeg tenker litt på at de er mange millioner barn som er savnet. Og dersom man har velstående foreldre er det lettere å nå ut og bli hørt enn om du er en fattig familie fra slummen i Bangladesh. Og det er i fattige land flest barn blir bortført. Men det tar jo likevel ikke å gjør hver enkelt forsvinning mindre forferdelig- også denne lille jentas sjebne.

Så tilbake til Madeleine. Jeg har som sagt kun sett starten av serien. Men det vrir seg i magen i symati med spesielt hennes mor, men selvfølgelig også hennes far. Det at foreldrene også ble misstenkt senere husker jeg fra media, men aner ikke enda om dette får fokus i serien. Det er ingenting som tyder på sålangt at de er annet enn desperate foreldre midt oppi ett stort mareritt, men har kommunikasjonsvansker med de som fører saken lokalt. Men jeg vil tro også denne teorien med a  foreldrene som misstenkte kommer opp. Trailer:

Jeg leste for to års tid sidenen bok av forfatteren Joy Fielding som heter “hvor er hun”. Den handler om en liten jente som blir bortført på ferie. Jeg tenkte på Madeline når jeg leste boka, og mange detaljer er like. Så trolig er forfatteren inspirert. I boka kom jenta tilbake som voksen..

La oss håpe at Madeleine også kommer tilbake til familien. Jeg vet ikke hva som må være verst av å miste ett barn eller ha det savnet. Man får jo ikke ro eller gått videre, men har alltid håp og savn kan jeg tenke meg, og en driv til å fortsette å finne henne.

Jeg tror mange har vært grepet av denne saken, inkludert meg. Og det er jo veldig irriterende å høre at forsvinningssaker ikke blir sett på som en “kriminell handling” i Portugal (når den er under etterforskning,) og at området Mdeline forsvant fra og leiligheten aldri ble tilstrekkelig sikret etter hendelsen. Det er mange av de mest kjente uløste sakene som har mye “tull” i etterforskningen dessverre. Slurv på å sikre bevis i starten, rotet bort viktig bevis, eller som har kjørt seg inn på feil spor.

 

SKAL DU SE SERIEN?

13 kommentarer
  1. Sånne saker er vanskelige og vonde.. og man lurer jo veldig på hva som har skedd..Og for familien er det jo en tragedie.. Litt blada “følelser”for å se sånne serier og filmer..er jo interessant men jeg blir så trist av å se på det…

   Headeren din er såååå fin 🙂 Kos deg med kvelden <3

   1. Ja, det er utrolig trist og har veldig blanda følelser selv. For det er jo ikke underholdning men som du sier en tragedie. Og jeg tror ofte det går fint å se slikt, men så kan det bli tøft.
    Tusen takk, så koselig med tilbakemelding på headeren.:) Takk, like så! Kos deg ikveld! <3

  2. Jeg begynte også å se på serien i dag, og har kun sett episode 1, men føler på meg at denne serien er veldig bra. Jeg husker forsvinningen veldig godt, og den i dag følger jeg fortsatt med på saken selv om den ikke blir omtalt i like stor grad. Det er meget merkelig at en liten jente bare kan forsvinne så sporløst. Jeg håper i hvert fall at de finner henne igjen, om det så er dø eller i live, bare de finner henne så familien kan slå seg til ro.

   1. Ja, jeg tror også serien “fenger”. Episode en var bra. Ja, det er veldig rart at en jente kan forsvinne så sporløst, og tror saken har engasjert mange. 🙂

  3. Denne må jeg se! Saken om Madeleine er så vond å følge med på, etter alle disse årene uten svar på hva som skjedde med henne, også at vi mest sannsynlig ikke får svar. Denne saken er veldig interessant å følge med på, men det er også så mye forvirring rundt de tingene som har blitt sagt, alle sier forskjellige ting :/

   1. Ja det er helt forferdelig at det er gått åresvis uten at man vet så mye mer. Ja, det er interessant å følge med, og det kommer sikkert mange ulike teorier frem i serien.

  4. Det hadde kanskje vært en interessant serie å se ja. Jeg husker jo godt den saken. Den har liksom vært i nyhetene i mange år. Takk for tips.

   1. Ja, denne saken har fått mye mediedekning oppgjennom å årene og spesielt mye i starten. Bare hyggelig 🙂 Jeg har sett to episoder, og det er spennende.

  5. Er på episode 4. Trist og følge med 🙁 håper ho lever enda. Jeg har en teori på at det er foreldrene etter at jeg har kommet så langt i serien, men tenker og at det ikke er de, men mye spekulasjoner her ja 🙁

   1. Jeg er også på eposode 4 faktisk :-)Ja, det er mye spekulasjoner. Og det var en stund nå jeg også begynte å lure på foreldrene, men er virkelig ikke sikker.. Tipper det kommer opp mye i de neste episodene 🙂

Siste innlegg