Sexside eller datingsside? Er nettdating forandret? Sex-henvendelser.

For ca ett halvt år siden testet jeg ut nettdating, noe jeg ikke hadde gjort på nesten ti år. Og det må sies å være en litt annerledes opplevelse i 2018 enn på de samme datingsidene i 2007-2010)

Jeg ser ikke bortfra at folks opplevelser på en datingsside kan variere, og at det selvfølgelig er litt tilfeldig hvem man møter på, også for min del. Men jeg husker faktisk ingen negative opplevelser og så mange sexhenvendelser med nettdatingen de to forrige gangene. Noen rare datinghistorier ble det selvfølgelig den gang også, men de fleste lette etter en kjæreste der inne var mitt inntrykk.

I 2018, valgte jeg å teste nettdating på enn av de samme sidene som i 2010, fordi jeg tenkte det kanskje var flere “seriøse” på en ordentlig datingside iforhold til å finne “kjærligheten” der enn på tinder.

Men jeg må si at det føltes som jeg var på en sexdatingside iblant. Og det er ikke det at sex er en unormal ting å prate om i en datingprosess altså. Men jeg ble tilbydt både det ene og det andre av menn jeg omtrent bare hadde svart “hei” til, eller ikke skrevet noe med;

Jeg ble tilbydt flybillett, utenlandstur, å komme til en annen by å få massasje. En skrev “hva han satt å gjorde nedi buksa”når han såg jeg ble pålogget, en startet samtalen med pensislengden sin og at han var lege (Ja, det var misstenkelig mange “leger” som tok kontakt) Og flere tok kontakt med å lurte på ting som “hvordan jeg var i senga”. “Er du lystig?” (Jeg trodde det betydde munter når jeg ble spurt om det, haha) “Er du aktiv?” “Vil du ha sex uten forfliktelser” osv.

Og tilfelle noen lurer på om jeg la opp til dette, så kan jeg si at jeg ikke hadde noen særlig utfordrende bilder på min profil, og hele profilen var kjempetydelig på at jeg var ute etter langtidsforhold. Jeg startet heller ingen samtaler som kunne ledet inn på det temaet. Det er liksom ikke det aller første man spør om tenker jeg, sålenge man ikke kun er ute etter sex.

Jeg vet ikke hvilke erfaringer andre har med nettdating om dagen. Men jeg syntes iblant det var litt vanskelig å skille intensjonen og hovedmålet til enkelte faktisk. Og man kan jo føle seg litt objektivisert om utseende og sex blir fokus og ikke hvem du er som person. Men jeg forstår mange som er på datingsider har stort behov (og savn) for nærhet, og det er jo naturlig. Og kanskje de fleste egentlig ønsker en kjæreste, men at mange vil starte helt uforpliktende og samtidig få dekket behovet OG ha døra åpen for noe mer hvis..?.. Eller bare ha sex.. Jeg vet ikke.

Man må jo kysse mange frosker for å finne prinsen. Og hvis man vil ha sex med alle “froskene” man møter, må man for all del gjøre det. Men uansett så synest jeg det er fint å starte med “Hei! Hvem er du?” Og hverken å få dickpics, at noen sier de onanerer når de skriver til deg eller å få servert penislengde som første info er noe som nødvendigvis slår ann. (Men det er hvertfall mange menn med stor selvtillitt rundt utstyret sitt.) Også er det selvfølgelig både menn og kvinner som er på datingsider med hovedmål om en fremtidig partner.

 

SYNEST DU NETTDATINGKULTUREN ER ENDRET?

HAR DU FÅTT MYE RARE HENVENDELSER PÅ NETTDATING?

HAR ANDRE SLIKE ERFARINGER?

 

8 kommentarer
  1. Tror ikke du la opp til det, og jeg er enig med deg – ting endrer seg, også disse sidene og blir mere grenseoverskridende 🤔♥️

  2. Jeg har aldri besøkt en sånn side så aner ikke egentlig. Men høres litt rart ut å gå inn for sexprat med EN gang. Da er det muligens litt forskjellige meninger med hvorfor man kontakter sånne sider.. 😮

   1. Ja, jeg tror nok også de som starter å gå rett på sexprat først og fremst er ute etter det og ikke nødvendigvis for å finne en man vil bygge en fremtid med.

  3. for 10-15 år siden var færre folk på internett og darfor ting vær annerledes åpenbart, of spesielt mobil internett og smartphones var ikke det samme som idag. Og situasjonen idag er litt kjip, nemlig det er ikke lett å skape en app og på samme tid skille brukere som bare er her ute etter et langtidsforhold og de som har lyst for sex uten forpliktelser. Alle kan melde seg inn og lure et system. Det er ikke mulig å vite hva noen av oss bærer inne i hodet sitt. Men ja…. noen ting er åpenbart her, hvis noen kommer til å prate om sex etter 5 min, synes jeg at vi trenger ikke å bli Albert Einstein for å se hva er greia her, men selv om det kan bli litt irriterende hvis VI er “magnet” for slike “kåte fyrer”, løsning er enkel …. rett og slett vi kan blokkere profil. Men den som tror jeg er mye mer farlig av kåte fyrer er de som er snille og kloke og prøver å manipulere. Så min menning er at på nettdating trenger vi å ha brede åpne øyne og ører og lese mellom linjer og på slutt når vi bestemmer seg til å treffe med mr/mrs X å gjøre dette på et ofentlig sted hvor holder seg masse mennesker.

   1. Kloke ord:-) Du har så rett i at de farligste er noen av de “snille som manipulerer”. Og de er noen ganger vansklige å skille ut. Og hva som er motivet til noen kan jo man bli litt itvil om. Og ja, man kan blokkere de som er “ufine”, jeg gjorde det med noen. Greit med de som er vedlig tydelig ja ved å si det, det er mye bedre enn de som er veldig utydelige om hva de ønsker. Å møtes på ett offentlig sted er nok veldig smart og noe alle burde gjøre første date.:-)

Siste innlegg