SERIEANMELDELSE “UNBELIVABLE”- NY NETFLIX SERIE

Unbelivable:

Terningkast: 5

Land: USA, 2019

Sjanger: Drama, basert på sann historie.

Strømmetjeneste: Netflix

Handling: Unbelivable er den nyeste miniserien til netflix og er basert på en sann historie. Serien handler om etterforskningen- og jakten på en serievoldtektsmann. Hovedpersonen i serien er en ung kvinne (Marie Adler) som hevder i starten av serien at hun er blitt voldtatt.

Kaitlyn Dever som Marie Adler i Unbelievable. Foto Netflix

Litt om hovedpersonen i serien; Marie Adler er ett tidligere forsterbarn, men som nylig har flyttet for seg selv.  En dag blir hun voldtatt i sin egen leilighet og melder fra til politiet.

Etterforskerne finner ingen beviser på voldtekten, og noen fosterforeldrene mener Marie ikke reagerer som hun burde etter en voldtekt. Så kan det være hun bare fant på det for å få oppmerksomhet?

Kort fortalt blir Maries bakgrunn brukt imot henne, og hun blir stemplet som ikke troverdig nok. Etterhvert blir Marie usikker på sin egen hukommelse og trekker tilbake forklaringen sin.

“Even with people you trust. If the truth is inconvenient they don’t believe it.” – Sitat Marie Adler, Unbelivable.

Foto BETH DUBBER/NETFLIX

Det hører med til seriebeskrivelsen at det i andre distrikter blir anmeldt voldtekter som minner veldig om den Marie skisserte til politiet.

To etterforskere (fra to ulike kontorer) finner etterhvert ut at det er en sammenheng mellom sakene de jobber med. Disse kvinnekige etterforskerne starter ett tett sammarbeid for å finne gjerningsmannen, og må vel sies å være natt av dag av personlighet.

BETH DUBBER/NETFLIX

Hvorfor termingkast 5?

Jeg skal ikke ha en lang utredning om hvorfor jeg gav terningkast fem. Men jeg syntes serien var utrolig bra og jeg vurderte faktisk å gi den ett terningkast høyere også. Så det er en sterk femmer.

Skuespillerne spiller veldig godt, handlingen er aktuell og gripende, og serien har en fin flyt. Dessuten føles mye av dialog og karakterer veldig naturlig.

Den eneste som jeg kanskje følte var ett hakk stereotyp var den beintøffe etterforskeren (bildet over). Men det kan selvfølgelig hende at personen historien er basert på var litt røff og kjapp og vanskelig å nå inn til.Og jeg har sett langt mer sterotyp og overdrevet tøft politi enn det der…

Den andre etterforskeren er ett eksempel på hvilke typer politi man burde hatt mer av- en særdeles empatisk og flott kvinne som får de utsatte til å få tillitt.

Jeg kan ellers legge til at jeg tror jeg gråt fire ganger i siste episode, haha.

BETH DUBBER/NETFLIX

Jeg har skrevet om serien tidligere HER.

HAR DU SETT SERIEN UNBELIVABLE?

HVILKET TERNINGKAST VILLE DU GITT?

2 kommentarer

Siste innlegg