Savner dere dette? Jeg gjør../Bloggprat

Er det bare meg, eller savner noen andre også å kunne skrive personlige meldinger på blogg.no?

Noen ganger får jeg lyst å dele ting med en blogger som jeg ikke har lyst å dele med hele verden. Ikke ofte, men en sjelden gang innimellom får jeg lyst å skrive “Hei! Jeg har opplevd akuratt det samme”. Hvertfall hvis jeg tror det kan hjelpe. Og kanskje man ikke vil eller bør utlevere det offentlig.

Noen ganger etter omleggingen så har jeg følt jeg har delt på grensa til hva jeg er komfortabel med av personlige ting i andres kommentarfelt. Ikke mange ganger, men noen få tilfeller. For jeg ville bloggeren skulle vite det, men egentlig ikke hele verden..

Hvis man følger noen over tid kan det føles feil å kun komme med bare nøytrale kommentarer, hvis man kjenner seg sånn igjen og strengt tatt ikke er så nøytral som det høres ut. Og da prater jeg ikke om at “jeg liker bamsemums også”, men kanskje litt alvorligere temaer.

Det er jo heller ikke mulig å redigere eller fjerne egne kommentarer man leggermigjen hos andre på denne plattformen imotsetning til på nouw og facebook mm. Og da er det jo lurt å tenke seg litt om hvis man egentlig ikke vil ut i det offentlige med det, men likevel gjerne skulle delt med bloggeren at han ikke var alene om det.

Å sende en mail er vel nå alternativet for bloggere på plattformen hvis man vil kontakte en blogger. Men det føler hvertfall jeg selv er nokså uaktuelt. Lista for å sende privat mail ligge mye høyere enn å sende privat bloggmelding, og av og til har man bare kapasitet og ønske om å holde kommunikasjonen på bloggen og ikke altfor personlig og tett med alle. Forstår dere hva jeg mener?

Jeg savner også pm for noe så enkelt som å sende adressa si hvis man vinner en bloggkonkurranse. Da slapp man å måtte bruke andre sosiale medier, og det tok 1 2 3 å sende. Men jeg har merket at både bloggkonkurranser og mye bloggkommunikasjon har dabbet helt av i det siste uansett.

Jeg tror ikke blogg.no først og fremst vil sosialisere mennesker nå, hehe. Og den biten er blitt litt annerledes enn når jeg begynte å blogge. Det meste er lagt opp med litt annet mål. Men jeg tror sosialiseringsbiten var viktig for mange mindre bloggere. Og ikke at det hjelper å tenke på alt man savner fra blogsoft altså. Men jeg tror muligens det er lettere å overesponere seg i noen tilfeller, og at man må tenke seg litt om.

Har dere savnet muligheten for å sende pm? Haha, kanskje bare meg!

 

8 kommentarer
  1. Enig med deg ..ikke ofte men av og til hadde det vært OK å sende ei melding . E-post blir liksom litt feil ja.. Har en del bloggvenner på Fb så kan sende meldinger der…men bruker det ikke ofte…men i spesielle tilfeller. Liker å ha kommunikasjon med bloggvenner..men ikke bli for privat og kjent heller..bare sånn passe..hehe… Klem til deg 😊🌸

   1. Høres ut som vi tenker likt:-) Jeg er jo ikke på facebook. Men ja, i noen tilfeller en sjelden gang kunne det vært greit å sende privat beskjed. Ja, det er jo opp til hver og en her hvor kjent man blir utenom blogg/med andre bloggere. Og litt hva man har kapasitet til. Noen velger vel å bli kjent med ett par 🙂 klem

  2. Ja, jeg savner det. Det er ikke så enormt enkelt lenger. Akkurat den sosiale biten som plutselig forsvant, den er litt lei.
   Flere har jeg som venner på Facebook, og kan sende private meldinger der, men langtfra alle.

   Jeg hadde konkurranse i vår, og det kommer nok en til om en stund. Det er kjekt å lage konkurranser synes jeg 🙂 Men ja, jeg har lagt merke til at det ikke er så mye konkurranser lenger. Trist det. Kjekt når det er engasjement blant bloggerne.

   Godt du setter litt søkelys på disse tingene. Det er sånt som man gjerne går og tenker på selv, og tror man er alene om 😉

  3. Jeg savner personlig melding, jeg spurte etter både DET og feed fra dag en! Jeg har fått en litt annen blogg etter omleggingen, kjenner noe er mer krevende sp da dropper jeg det. Jeg hadde masse konkurranser før, det var mer gøy når alle kjente var samlet. Var ofte over 30 med i mine fotokonkurranser. Nå merker jeg mindre kommentarer generelt og det gjør noe med lysten til å gjøre noe EKSTRA. Jeg tror jeg har omtrent samme antall lesere, men de “tette båndene” vi hadde før er litt borte, så mindre “samtaler” og kommentarer. Så det som “gira meg opp” er litt vekk. Men skal nok ha noen konkurranser når jeg lander litt med jobben. Blir på blogg.no enn så lenge..

   1. Så bra du spurte etter det, men fikk du noen tilbakemelding fra blogg.no om det? Jeg husker du hadde litt konkurranser før.Det er veldig synd at flere mister litt piffen, for det er også litt smittsomt. Jeg har merket stor forskjell fra før jul versus nå på kommentarer.Håper det blir bedre. Det er bra:-)

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg