Popart- inspirasjon.

Jeg har startet på ett popart- maleprosjekt. Og i den annledning har jeg kikket litt etter inspirasjon “på det store nett”.. Ja, i innlegget her er det litt ulik kunst, men mest popart..

Jeg synest denne kunstformen kan være veldig tøff. Men kvinnene i popart fremstilles ofte på en måte som nok får flere ” feministister til å ville skrike høyt.” Noe reagerer jeg på også.. For Kvinnene er ofte malt med tårer i øynene eller i armene på en mann.. litt sånn submissivt.. Ventende på en telefon.. Eller som litt pinup.. eller sensuelt. Stilen er jo ofte forbundet med 50- tallets amerika (selv om de første kjente kunstnerne på popart forsåvidt kom fra England).. MEN jeg tenker at man kan male kvinnene i den stilen man ønsker selv. Og man kan jo lage popart-inspirert kunst med sterke eller moderne kvinner også.. eller menn.. eller helt andre motiver.. (Og jeg kan garantere at en eventuell kvinne på bildet jeg skal lage ikke sitter å gråter over telefonen når mannen ikke ringer.) Jeg har igrunn ikke bestemt detaljene, jeg har kun noen ideer.

Den amerikanske kunstneren Andy Warhol er jo en av de kanskje mest kjente innen popart. Så dere har sikkert alle sett hans Marilyn Monroe portrett og Campbells tomato soup, som har inspirert mange. Jeg tar ikke bildet av M.M med nå..

Hva synest du om popart?

6 kommentarer
  1. Jeg liker popart, det bygger opp godt humør, men så mye som jeg liker å se kjekke mannfolk, ikke bare ansikt, men helst halvnaken helfigur så liker jeg bedre å se kvinner på lerretet inder denne kunststilen, comes to mind – Debbie Harry, Marilyn Monroe og Madonna.

   1. Ja, man blir litt i godt humør av det. Det er mye lettere å finne gode popart portretter av kvinner (som det florer av) enn menn. Og det er lite helfigur og mannerumper og sånn i popart ja. Jeg synest det er noe stilige portrettbilder av menn også, men er jo kun ansikt oftest:)

  2. Jeg syntes det er dødskult!!
   Selvsagt er det også innenfor denne genren ting som faller mer i smak enn annet, men desto kulere er det jo da at en fritt kan gjøre sine egne vrier på det!
   Jeg har nok fått et temmelig nyanser bilde på sånt som pin-up med broder’n sin tatoveringskunst, i det han typisk får frem assosiasjoner til styrke i stedet for det hjelpeløse fjolset som de ofte fremstilles. Mine personlige favoritter, er de som utstråler attitude; Typ hot boss-ass bitch, sånn som hun med sigaretten (øverst til høyre i den 2. bildeserien) 🙂

   1. Så moro at du synes det er kult også. Tøft at din bror driver med tatovering, hadde vært artig å se noe han har gjort. Ja, det jeg mener også, at man kan lage egen vri å gjøre de sterke. Ja, jeg elsket det bildet selv!! 🙂

Siste innlegg