Politiets håndtering av denne saken!..

Jeg vet ikke om dere har fulgt med på saken om Gaby Petito. 

Jeg har fulgt saken fra relativt tidlig i forløpet, og jeg har vært så utrolig frustrert over politiets håndtering av denne saken. Jeg er kanskje i overkant engasjert når jeg skriver. Men det er faktisk nesten så jeg ikke tror det jeg har lest..

Her er noe av det jeg har reagert på;

1. Politiet fikk en meldingen om en krangel mellom kjæresteparet. Vitnet sa at forloveden slo henne, og vitner har også sagt de kranglet om hennes telefon.

2. Deretter ble kjærestepartet stoppet. Og politiet viste da at de hadde null kunnskap om domestic abuse, der de ble buddy med den som misshandlet og sa at han var offeret. Og de vurderte å sikte Gaby for domestic abuse utrolig nok.

3. Forloveden kom så hjem alene fra roadtrip uten Gaby, og gikk rett og fikk seg advokat og nektet å si noe om hvor Gaby var eller gi noe informasjon til familien hennes. (Ikke særlig misstenkelig?) Gaby hadde vært borte i ti dager når hun ble formelt meldt savnet, og familien var selvfølgelig forferdelig opprørte over at forloveden låste seg inne hos sine foreldre å nektet si noe. Og jeg fatter ikke hvorfor forloveden ikke ble arrestert og avhørt da. Men politiet gikk ut med at de ikke ville se på han som misstenkt. Altså??! Det er ikke mulig å være mer misstenkelig, og man må jo hindre bevisforspillelse eller flukt frem til man evt frikjenner eller dømmer. Og man trenger jo ikke å være fbi for å si det var meget sannsynlig han hadde drept henne. Og jeg var så frustrert når de ikke tok han da..

4. Så blir det skrevet i media at forlovden også var meldt savnet. Eller “savnet”  (Som om det var en “suprise.”) Politiet hadde flere dager til å ta han på, men hvorfor ikke gi han god tid til å vaske bilen, og rømme langt bort.. I tillegg virket det som politiet stolte blindt på det foreldrene sa om hvor han var. Så politiet brukte store ressurser og tid på å lete etter han i ett stort friluftområde foreldrene pekte ut.. (Ehem..Som om familien hans ikke var liiitt inhabile og siiiikkert sa sannheten – etter å ventet tre dager med å si han var “forsvunnet”).  DE burde jo også blitt arrestert for motarbeiding i saken. (Og kan noen si meg hvorfor de tror politiet ikke arresterte han?)

5. Gaby blir så funnet drept. (Det var så trist) Men forloveden blir fortsatt ikke omtalt som misstenkt, men som “person of interst.” Noe jeg virkelig håper kun er en strategi, og ikke ren idioti!

Idag begraves Gaby. Og hele saken er bare forferdelig trist. Forloveden er sporløst forsvunnet. Og jeg mener politiet har gjort en en ekstremt dårlig jobb fra start til slutt.

Hva er din tanke?

RIP Gaby <3

6 kommentarer
  1. Heisann ! Vi har blogga på litt ulike tider vi.. så når jeg har vært innom deg har kommentarfeltet ofte vært stengt.. Ikke lest om denne saken før hos deg nå.. Tenker at politi/etterforskning ikke kan utelukke noe eller noen..og at avhør må skje så fort som mulig…. trist sak da <3

   1. Hei. Ja, vi har blogget litt ulike tider. Helt enig i at politi/etterforskning må avhøre som fort som mulig og ikke utelukke noe. Ja, trist sak. <3

   1. Gjør det. Ja, det kan være facinerende. Men trist. Det ble veldig true crime også ettersom folk i sosiale medier hjalp ned etterforskingen og det var så mye oppdatering.

  2. WAF!??
   Dette her virker jo helt horribelt!! Skulle tro det dreide seg om et område med Taliban/IS -styre, og ikke i et vestlig land.. 😮

   1. Hehe.. Det er USA. Jeg tror faktusk noe av det kunne nok skjedd i Norge også. Forhåpentligvis ikke den delen med at de ikke arresterte og avhøre han etter forsvinningen. Jeg blir fryktelig frustrert av håndteringen av den saken.

Siste innlegg