Plante- oppdatering. Stor forandring.

Her kommer noen plantebilder fra idag;

Jeg har vært særdeles kreativ å eksperimenterte med å lage en plantestøtte av brukte (men vasket i oppvaskmaskin) tregafler og lim. Grenen har bedre plass enn det ser ut til på bildet..

Den minste planten (bildet under) har vokst fra 4 cm til over 10 cm på få dager. Den ble omplantet denne uka, og den er derfor litt skitten på bildet.. Paprikaplanten har fått ett midlertidig hjem i en pappboks som jeg dekket med plast i, og den har hatt fin størrelse til planten de siste dagene tror jeg. Etterhvert skal jeg plante i en potte. (Den vokser så raskt at det nok ikke blir lenge til). Men denne løsningen tar opp mye mindre plass enn så lenge..

De to tomatplantene som en stund var utrolig pjuske (og ett sørgelig syn på noen av bildene på kollasjen under) har etterhvert fått mange nye friske, grønne blader. Noen av de brune bladene fjernet jeg, så plantene er nokså “ribbet” i nederste delen av stilken.

Jeg plantet om disse to plantene i en stor potte på deling tidligere i uka. Og jeg har brukt plast til å dele området i to, slik at røttene ikke skal vokse sammen -og jeg lettere kan plante de om til egne potter etterhvert. Jeg valgte å ta de i samme potte nå, og da tar det mindre plass og kan være lettere å gi de begge god plassering og lys i vinduet. (Jeg er spent på om jeg får plass til alle etterhvert, og usikker på hva jeg gjør hvis ikke.)

Bilde av de to tomatplantene ovenfra; Stakk om ekstrem forandring på få dager..

Dobbel vinduskarm har jeg fått, etter å ha snikret til en hylle der, så det er plass til flere potter. Men det begynner bli nokså fult med planter, og jeg er litt spent på om jeg får plass til alle når de vokser til.. Den ene planten har blitt nesten like høy som vinduskarmen.

Det blomstrer;

De nye utskudda vokser;  Jeg plantet om denne planten i annen potte tidligere i uka, og det er nok derfor den er litt ekstra skitten. Den blir nok ren og fin etter litt vanning.

Takk for at du tok turen innom! <3

4 kommentarer

Siste innlegg