Plante- oppdatering. /Laget dobbel vinduskarm.

Her er noen plantebilder fra tirsdag 23 juni. Jeg har nå 8 planter. Jeg er nokså ny og uerfaren på å dyrke frem egne grønnsaker, så jeg prøver, feiler og lærer. Hvis jeg ikke tar helt feil så har jeg 1 papikaplante, 1 sukkerertplante og resten tomatplanter.

Plantene vokser. Bildet over er av en av tomatplantene. Bildet under viser den minste planten (paprika) som hadde fått kommet over i egen potte..

Men alt kan vel ikke alltid gå “perfekt” for en som er uerfaren på planter.. Så de to minste tomatplantene som i forrige innlegg såg friske og fine ut, de vokste i supertempo og hadde nok for lite plass noen dager antar jeg. De ble etterhvert plantet om, men var utrolig pjuske. Likevel tenkte jeg at jeg skulle prøve å redde de.. Så følg gjerne med om jeg klarer det.

De trenger mye kjærlighet fremover..

Heldigvis er ikke alle plantene blitt pjuske.. Noen blad innimellom er pjuske her og der, og jeg har lurt på om det har med lystilførsel eller vanning å gjøre?

 “Dobbel vinduskarm.”

Jeg fant ut at jeg ville få plassutfordring i vinduet. Og ettersom akkuratt det vinduet de stod i er så praktisk på mange så måter (plassering, høyde, lys) å ha plantene i, så fant jeg ut at jeg ville spikre opp en enkel trehylle/planke like under denne karmen, slik at flere planter kunne stå der videre.

Jeg startet tirsdagskveld, men fant raskt ut at spikrene jeg hadde var for korte til å bruke på hyllen. Derfor fant  jegut jeg skulle prøve sage treet i to der jeg skulle spikre inn spikerne. Dermed åpnet jeg en uåpnet sag (typ slik de bruker på sløyd på barneskolen) og startet. ( Men man kan liksom ikke banke og styre så sent når man har naboer, så hylleprosjektet måtte ta natta fant jeg ut).

Når jeg stod opp på onsdagen laget jeg meg kaffi og fant frem sag og hylle igjen.. Jeg fikk opp hylla ved vinduskarmen, og resultatet ble bra.. Ikke estetisk fantastisk, men brukbart. Jeg har ikke bilde av det i dette innlegget, men jeg har nå “dobbel vinduskarm”.

Takk for besøket!

2 kommentarer
  1. Spennende prosjekt, og flink er du også, som snekrer og greier. Der er nok jeg litt mer pjusk selv egentlig, hehe. Men jeg hadde nok funnet en løsning på ett eller annet vis.
   Jeg har ikke sådd noe. Men har fått som andre har sådd. 2 tomatplanter og 2 paprika har jeg fått. Så det skal bli spennende å følge med på 🙂 Paprikaen har fått god størrelse. Så håper at den vil klare seg, for det har jeg aldri forsøkt før 🙂
   Lykke til videre, jeg følger spent med 🙂

   1. Takk. Hehe, jeg var litt fornøyd med meg selv her med lukten av sagmugg og ok resultat. 😉 Jeg er kreativ med det jeg har. Så kjekt at du har fått noen planter, det blir spennende. Håper du oppdaterer om du får resultater. Jeg er ny på dette selv. Takk, veldig kjekt du følger med. 🙂

Siste innlegg