Plante-oppdatering. Blomstring./ Har jeg en “bønnestengel?”

Her er noen plantebilder fra torsdag 25 juni og ett fra lørdag 27 juni. Jeg har nå 8 planter. Jeg er nokså ny og uerfaren på å dyrke frem egne grønnsaker, så jeg prøver, feiler og lærer. Hvis jeg ikke tar helt feil så har jeg 1 papikaplante, 1 sukkerertplante og resten tomatplanter.

Plantene har vokst veldig mye, og det har også vært pent vær og mye lys. Gjett hvem som ble glad når hun oppdaget blomster på den ene tomatplanten? Nydelig!

Planten med de fine blomstene er på en av de største tomatplantene mine.  Denne planten er blitt så robust og tykk i stilken/ stammen, at jeg lurer nesten på om jeg har plantet en slik Jacks bønnestengel.. For hurtig vokser den..

Høydemåling på denne planten;

Søndag 22 juni: 58, 4 cm.

Tirsdag 30 juni: ca 83 cm

Det har kommet mange friske “utskudd” på denne robuste og flotte tomatplanten, og jeg har lest at disse utskuddene gjerne kan fjernes. Men jeg tror jeg skal lese litt mer om det, for jeg er litt usikker og tvilende på om jeg kommer til å fjerne de. Det nederste bildet er tatt 27 juni, resten av bildene er fra 25 juni.. Det er mye utvikling hver eneste dag.

Ellers lurer jeg på hvor høye plantene kommer til å bli. Kommer de til å bli høyere enn vinduet? Hvordan skal jeg få plass til alle plantene om de blir mye høyere og større nå? Jeg tror ikke jeg hadde tenkt at tomatplanter ble mer enn rundt 50 cm.. men det var jo heelt feil.. (Nå finnes det jo selvfølgelig de tomatsortene som blir både lavere og høyere, så jeg prater om min tomatsort og mine planter.)

Takk for at du tok turen innom.

2 kommentarer

Siste innlegg