PÅSTANDER OM JOBB & SUKSESS, OG MINE MENINGER OM DET

Illustrasjonsbilde: Pixabay

Red. Litt reprise for noen få, men har aldri blitt delt på fremsiden, så here we go:-).

Jeg tenkte å skrive min kjappe mening om noen “påstander” som ofte kan leses i kommentarfelt på sosiale medier. Denne gangen med underteppe “suksess og jobb”

1. Man er sin egen lykkes smed! 

Dette er jo ett ordtak, og jeg synest det er mye sant i dette! Så stort sett enig! MEN, det er ikke alt man råder over i livet. Og jammen er folk rundt om i verden født med forskjellige utgangspunkt.

2. Jobber man hardt nok vil man lykkes. 

Vel denne påstanden trodde jeg jo mer på før. Og DET gikk jo bra, haha! (Utbrent i to år). Jeg tror ofte man får igjen for innsatsen man legger igjen i ting. Men iforhold til suksess så tror jeg mange faktorer spiller inn. Og hvorvidt man lykkes stort i noe er nok en blanding av både innsats og tilfeldigheter. For eksempel i musikk- siden jeg kan litt om det. Der tror jeg ikke nødvendigvis det som fører til suksess er å være superdyktig perfeksjonist. Men heller å være passe talentfull, ha litt flaks, møte de rette folkene, være på rett sted til rett tid osv. Og jeg tror det å være fleksibel og hyggelig slik at folk vil jobbe med deg også lettere fører til å lykkes i noen jobber. Men det er jo ingen fasit. Livet består av mange tilfeldigheter. Og selvfølgelig mener jeg at det ligger mye hard jobbing rundt å lykkes med noe. Men det er ofte ikke nok i seg selv å jobbe dag ut og dag inn. Og jobber man for hardt kan man lett gå på en smell.

3. Du kan forandre livet ditt ved å tenke positivt! 

Jeg tror det kan være godt for MYE å tenke positivt.  Ved å være en positiv person kan faktisk hele kroppsspråket og inntrykket av personen forandre seg. Men min mening er at jeg synest man skal være litt forsiktig med å bruke “tenk positivt”- frasen til andre. (For eksempel når noen betror seg til deg om noe som er vanskelig i livet sitt eller som bekymrer de) Noen mennesker er jo “evige pessimister” og skulle kanskje trengt å lære å snu tankegangen litt å se det positive i livet. Men generelt sett så tror jeg de aller fleste prøver å tenke positiv. Tror ikke dere det? Ellers er det litt viktig å vite at det også finnes noen mennesker som ikke KLARER å tenke positivt der og da pga for eksempel en dyp depresjon eller en langvarig kamp og apati. Og da tror jeg “tenk postitivt” frasen akuratt i de tilfellene kan føleles provoserende.

Personlig kan jeg tenker om det å tenke positivt, ettersom jeg har hatt mine tøffe dager de siste åra.  Hverdagsgleder og å det å se det positive i små ting hverdagen er veldig viktig. Og det å være løsningsorientert føler jeg henger litt sammen med å tenke positivt. Og jeg er veldig løsningsorientert som person vil jeg si. Men noen gangen føles jo ting håpløst. Og da må man jobbe litt mer for å se lyst på ting. Men tilbake til påstanden.. Jeg tror hvertfall å tenke positivt kan hjelpe til med å endre livet! Holde motet og håpet oppe! Spre glede, smitte andre med positiv utstråling som reflekterer tilbake. 

Tenk positive tanker, si positive ord, gjør positive handlinger og det positive gror. (Jon-Lasse Fjeld)

4. De fleste uføre kan gjøre NOE 

Denne påstanden er jeg faktisk delvis enig i. Men ikke missforstå meg, ikke alle kan jobbe. Men jeg tror noen uføre kunne gjort NOE hvis det var lagt til rette for det. Og jeg tror mange VIL gjøre noe. Som å ha en fleksijobb å gå til to timer i uka. Men i praksis er ikke det så lett. Det er nærmest umulig, og ikke noe som appelerer til arbeidsgivere. Og ettersom mange syke ikke kan ha faste arbeidstider fordi de aldri vet formen den dagen, blir det til at de ikke kan ha en liten jobb heller. Papirarbeidet for de som vil prøve seg i jobb tar jo ofte lenger tid og energi enn den eventuelle  jobben, så det tar dessverre knekken på noen. Det er oftest ikke lagt opp til at uføre jobber litt. Og det er jo gode grunner til at folk blir uføre (for det er ikke lett å bli ufør i Norge som mange nettroll tror.) Og endel uføre kan ikke jobbe i det hele. Men jeg synest det er fint at mange er så kreative og “lager seg” egne prosjekter og småjobber. Enten det er håndarbeid eller kunst. Ikke de store jobbene, men bare for sin egen del. Det å ikke være i jobb innebærer jo ofte lange dager og mangel på sosialt samvær for mange. Tror mange opplever det som en stor sorg å falle utenfor arbeidslivet, og jeg skulle ønske mennesker som er for syke til å jobbe slapp å føle seg misstenkligjort for å ikke jobbe. Det er jo trist når folk blir stoppet av egen helse helsa og noen ganger også systemet. Folk vet oftest best selv over sin situasjon og hva de makter!

5. Det er likestilling i arbeidslivet! Nei, dette stemmer ikke i det hele på verken nasjonalt plan eller internasjonalt! Menn tjener enda MYE mer enn kvinner for samme arbeid mange steder. MANGE flere kvinner enn menn jobber deltid, og flere menn fulltid. Det er nesten dobbelt så mange menn som jobber i privat sektor enn kvinner. Flere kvinner har høyere utdanning enn menn, men få kvinner er toppledere i sammenligning med menn. Menn tjener gjennomsnittlig mer i måneden enn kvinner. Og politikken har størst andel menn, selv om det er forbedring. Flere kvinner er hjemmeværende, og kvinner kommer oftest ut som tapere som pensjonister!

HAR DU MENINGER OM DISSE PÅSTANDENE? ENIG/UENIG?

LIKTE DERE TYPEN INNLEGG OG ER INTERESSERT I PÅSTANDER I ANDRE EMNER?


Gjett hvem som fikk mye ro til å blogge idag når det ikke ble jobbing hjemme på huset idag likevel! :-):-)

4 kommentarer

Siste innlegg