“Oversharing” på sosiale medier, og tanker om egen blogging.

Jeg leste for en stund tilbake en tråd på kvinneguiden som var litt morsom. Den het; “Hva er det verste tilfellet av oversharing du har sett på facebook?”

Jeg måtte flirte godt av noen av historiene..

Men samtidig så tenkte jeg også at jeg ikke syntes de fleste eksemplene var såå galne. Og jeg lurer litt på om jeg kanskje kan ha bittelitt større åpenhet enn gjennomsnittet om hva som er akseptert og innafor? Jeg vet ikke.. Jeg vet bare at det ofte skal være ganske drøyt før jeg reagerer på noe. Og jeg lurer litt på hvorfor det virker til å være mest innafor å dele ting som er litt mer “vellykkede” og sosialt aksepterte?

Ett av de eksemplene som kanskje var litt drøyere enn andre eksempler på kvinneguiden, og som jeg flirte godt av var denne;

Haha, uff. Den statusen utleverte jo også andre også i nokså stor og privat grad..

Personlig så kan nok kompasset mitt på hvor reservert eller åpen jeg er være litt sånn;

Jeg føler selv at jeg har vært relativt flink på å ikke utlevere meg for mye på bloggen de siste åra. Men det første året jeg blogget hadde jeg vel ikke alltid like gode grenser. (Ja, det var ikke helt gale altså). Men jeg å legge til at blogg på den tiden føltes litt mindre offentlig (som jeg skal forklare litt lengre nede i innlegget).

Jeg synest av og til at den balansen med åpenhet er litt vanskelig enda, og jeg har vel perioder der jeg deler litt mer eller litt mindre av meg selv. De første årene jeg blogget så var det ett innstillingsvalg at innleggene hverken kom på google eller blogg- fremsiden. Så da valgte jeg periodevis det, og blogget kun i en egen “lukket bloggverden” . Jeg skrev for min egen del og hadde ett felleskap med noen andre bloggere som jeg ble litt “kjent” med. Den gangen så fikk man varsel når de andre bloggerne hadde postet innlegg, og kunne utveksle private meldinger på “bakrommet” på bloggplattformen. Så det kunne derfor være like mye en sosial hobby som at man skulle produsere veldig gode innlegg. Men nå er ting veldig annerledes. For de siste årene har blogginnleggene blitt “mer offentlige” og mer synlig. Det har blitt mindre sosialt, og det er blitt mye høyre kvalitet på bloggerne/innlegga sånn generelt sett.

Innimellom så synest jeg det er lett å nesten “glemme litt” at man skriver offentlig, og at hvem som helst kan lese. Og det er litt skummelt at man vet jo ikke hvordan ting man skriver blir mottatt. For jeg har jo flere lesere nå, men mye mindre kommentarer og feedback på det jeg skriver.

Ellers prøver jeg å finne en balanse mellom å dele litt av meg selv, men ikke for mye. Og kanskje jeg tråkker over en grense på oversharing noen ganger, eller er i overkant reservert andre ganger. Men det viktigste er ikke hva andre tenker er oversharing, men hva man selv føler er oversharing. – Hva man selv er komfortabel med.

Jeg tror dessuten at bare det faktum at man velger å ha en blogg kan si litt om en person. For man har jo ett ønske om å dele noe med andre.. Og muligens endel bloggere er litt åpnere?

Hvordan er du iforhold til åpenhet på sosiale medier?

Jeg kan forresten legge til at jeg er mye mer åpen på bloggen enn i typ facebookfeeden..

0 kommentarer

Siste innlegg