Hvorfor alle har samme strenge regler per idag..

I går skrev jeg ett innlegg som het “Spør nrk/Har dere tråden i gjeldende regler”.

I grove trekk så stilte jeg der blant annet noen kritiske spørsmål til hvorfor de fullvaksinerte og de som hadde hatt korona måtte følge de samme strenge reglene som andre, og hvorfor folk som alle var fullvaksinerte også ble anbefalt å ikke besøke hverandre.

Idag ble flere av mine kritiske spørsmål besvart fra FHI. Og jeg valgte derfor å fjerne dette gårsdagens innlegg siden det allerede var “utdatert” og mulig da litt missvisende.

Jeg legger ved svarene fra FHI angående hvorfor de har valgt at vaksinerte har like regler som de andre;

– Det tar tid fra man er vaksinert til man bygger opp beskyttelse mot covid-19. Det betyr at det vil være noen som blir syke hvis de blir smittet rett etter at de er vaksinert. Og full beskyttelse har man ikke før det har gått cirka en uke etter at man har fått andre dose, sa avdelingsdirektør Line Vold i FHI.

– Vi venter fortsatt på helt pålitelige data om hva vaksineringen gjør med evnen til å smitte andre. Derfor er det ennå ikke sluppet opp for de fullvaksinerte ennå, forklarer hun.

– Fullvaksinerte personer blir også smittet. Det har vi sett flere eksempler på den siste uka

De vaksinerte ser ut til å være beskyttet mot alvorlig sykdom og får et mye mildere forløp, som er det viktigste. Det som er usikkert er hvor mye de eventuelt smitter videre.

(..) opplever at den muterte engelske virusvarianten er langt mer smittsom enn den vanlige. Det gjør det også arbeidet med smittesporing mye vanskeligere (..).

–  Smitten hopper videre på en helt annen måte enn viruset i fjor. Det kan se ut som en kort samtale på ett minutt i vanlig prateavstand kan være nok. Man kan bli smittet nærmest i forbifarten.”

Kilde; nrk 24.03.21.

 

Ønsker dere en god dag! Nå skal jeg ikke fokusere på korona på bloggen på en stund (Skal jeg ihvert fall prøve på, hehe).

 

4 kommentarer
  1. Først skal vi altså holde det gående til vaksine er lansert, så til så ogg så manger er BLITT vaksinert, så til det gitte antall er vaksinert to ganger, og nå viser det seg brått at dette er den første vaksinen i sitt slag hvor virkningen lar vente på seg i ukesvis!? Og som om ikke det var nok, så har dette viruset mutert på seg fjærer med en sprettevne verden aldri har sett maken til!?.. Jeg mener.. Hæ!?..
   Som en kronen på verket, er det ingen som nevner det biologiske faktum at et muterende virus i retning av høyere smittbarhet er ensbetydende med at det blir mindre dødlig. Dette har sin grunn i at det muterer rette veien i hht å overleve som art, da dette innebærer at arten (altså viruset) overhode ikke er tjent med at den infiserte dør, da vertens død er ensbetydende med at det hverken får formert seg eller spredd seg videre.. :/

   1. Hehe. Ja. Jeg lurer litt på dette med hvor godt beskyttet de som får vaksinen blir, og i hvor stor grad de likevel er smittespredere. Noen skriver at den ene vaksinen nå ikke virker på en mutant.
    Først sa de at viruset ikke var farlig for de fleste unge, noe det muligens ikke var i starten. Så for en mnd siden virket det til som de unge ble anbefalt å ta en vaksine som ikke ville gjøre en immun eller hindre smittespredning, men som hvertfall gav ett mildere forløp som de sa (for å få mildt forløp på det milde forløpet) Men selvfølgelig også satt i ett helhetsperspektiv og for felleskapets og samfunnets beste og for å stoppe/bremse spredningen noe. Men jeg lurer litt på hvor mye spreder man er etter vaksinen?

    Men så satte de AZ på pause, og så kom mange nyheter om at unge ble veldig syke av en ny mutant. Så nå vil jeg tro unge anbefales å ta vaksinen for å få ett mildere forløp de også? Og de prates jo om ettervirkninger også, som ikke høres bra ut. Men vet ikke om de har oversikt og tall på det. Og de har ikke oversikt over bivirkninger etter vaksiner. Det du skrev på slutten kan jeg ikke nok om, hvordan virus utarter seg. Men søkte litt på det. Og de fleste steder kan det virke som eksperter hvertfall har trodd at mutanter av korona kommer til å bli mildere. Men ikke vet jeg. Kanskje korona er ett flyvende monstervirus som ikke passer inn i vitenskapen 🙂 Jeg har meldt litt pass per nå. Vet ikke hva jeg mener om alt. Jeg liker ikke hvor mye smittetrykk det er i området nå, og media skremmer jo litt med noen av nyhetsoppslagene. Det at det står noen steder at Norge ikke har opprustet intensivplassene siden de starten av pandemien (når argumentet med nedstengning var å få mer tid til å ruste opp) forvirret meg litt. Virker som de har satt hele strategien rundt vaksiner.

  2. Nå er alt dette så forvirrende at jeg tar dagen som den kommer. Går ikke rundt og er livredd, selv om jeg er i risikogruppa. Er heller veldig forsiktig når jeg er i nærheten av andre folk. Jeg synes det burde være påbudt med munnbind uansett, samme hvor man skal og samme hvor mye mennesker som er der.
   Vaksinen begynner jeg å bli enormt skeptisk til, og håper det er såpass lenge til jeg får den selv, at de finner ut at det ikke er noen vits 😉 Men før eller senere står jeg på risikoprioritet uansett. Jeg kan uansett ikke ta den nå, pga cellegiften jeg nylig fikk. Må vente minst en måned til 🙂 Men det frister ikke med tanke på alt som kommer frem om vaksinen for tiden.
   Vi får håpe at det snart har en ende dette her, uten at for mange skal få varige mén.

   1. Jeg synest det er bra at man ikke går rundt å er livredd,så lenge man også er forsiktig. Jeg føler selv jeg kanskje har vært litt for mye på vent, uten å ha levd ett sosialt liv som man også trenger. Ja, du har kanskje ett poeng med det med munnbind. Jeg vet ikke hva praksis andre har rundt det. Hehe, jeg tror ikke du er alene om å tenke det om vaksinen. Det blir spennende hva de kommer frem til med den vaksinen på pause. Og håper ingen flere får noen store bivirkninger. Ja, håper virkelig på det jeg også. Klem, og god helg! <3

Siste innlegg