One night stand er blitt forbudt her på grunn av korona.

Pixabay

Etter at de nye koronarestriksjonene i England er presentert ser det ut som single briter vil risikere å bli veldig single og seksuelt frustrerte utover året.. Det er nemlig kommet forbud i landet mot å blande husholdninger eller gå utenfor “safe bubble”.. Det vil si at man ikke får lov å besøke noen fra en annen husholdning etter jobb og skole, og ei heller dra med seg noen hjem fra byen.. 

Noen fortvilte briter ser jeg kommenterer at de ikke skjønner helt greia med at barna kan mingle sammen på skolen, men at barna ikke får møte venner etter skolen. Og den ser jeg..

Disse restriksjonene må sies å være nokså inngripende tiltak i folks bestemmsesrett og liv.

“A support bubble is a close support network between a household with only one adult in the home (known as a single-adult household) and one other household of any size.” Så jeg forstår det slik at en singel kan velge en husholdning å høre til, som sin kjæreste, eller en familie? Men at en support bubble ikke kan endres, og man derfor ikke kan besøke nye bekjentskaper.

Jeg er for noe restriksjoner. Men hvor mye restriksjoner og hvor mye makt myndighetene skal få til å gripe inn i folks liv er ett annet spørsmål som man sikkert kan diskutere.

Jeg har forståelse for at dette er en ny og krevende situasjon for hele verden, og jeg er relativt fornøyd med regjeringen her sin håndtering. (Selv om man alltid vil ha andre meninger på noe og kunne komme med etterpåklokskap.) MEN noen restriksjoner og ting som blir forbudt henger liksom ikke helt på greip med andre ting som er lov, ikke i Norge heller. Og alle restriksjoner vil jo ha konsekvenser, selv om det man er mest redd er konsekvensene av smitte på avveie.

Jeg føler det har blitt to ulike leirer når det er snakk om hvor åpne folk er for smitteverntiltak og restriksjoner. Jeg er vel litt i midten kanskje, men mer for restriksjoner og tiltak om nødvendig enn full koronaspredning. Dette med å isolere folk som flere land gjør nå kunne vært en ekstremt god og farlig måte i ett diktatur og for å oppnå større kontroll og grobunn for manipulasjon. MEN jeg synest noen skeptikere er litt i overkant konpiratoriske, og jeg tror den britiske regjeringen har de beste intensjoner for folket sitt og smittevern, selv om det er forståelig at noen klager litt høyt.

Skal vi kondulere til de single i England (og ellers i verden) hvis koronaen varer lenge? 😉

 

Hva tenker du om restriksjoner? 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg