NRK- LISENS FOR Å BRUKE PC?

Jeg synest det er bra at vi har en statskanal. Men hva er min mening rundt nrk-lisens?

Jeg synest det er bra vi har en statskanal i Norge. En kanal uten reklame og som har mye variert innhold. Og jeg vil definitivt stemme for å beholde NRK. Men er det riktig at ALLE som bor i Norge skal betale lisens uanvhengig om de har tv eller ikke? Eller bør det fortsatt bare være de som har Tv som betaler lisens? Noen mener staten skal betale hele pakken, mens andre ønsker det kommersielle (reklamen) velkommen.

Helt ærlig føler jeg ofte at de som skriker aller høyest imot lisens er de som har rikelig å rutte med. Og jeg mener at hvis det noen som burde skrike høyest er det de som sliter med å få ting til å gå rundt.

Selv har jeg ikke tv, men jeg bruker likevel nrk endel gjennom nett-tv. Ettersom mange bruker nett-tv idag til nrk, burde alle som har pc også betale lisens? Eller blir det for drøyt, ettersom mange som har pc IKKE bruker den til å se NRK også?

Egentlig synest jeg lisensordningen fungerer nokså greit som den gjør idag. Men den er i høyeste laget og at den heller burde rundes ned enn å stige. Men dette temaet vil nok diskuteres videre!

 

HVA SYNEST DU OM LISENS?

Foto: Pixabay

12 kommentarer
  1. Jeg er imot lisensen. Nrk får inn flere milliarder hvert år, sikkert drømmebudsjett, men de mener å få for lite uansett. De andre tvkanalene har ikke samme fordel. Folk som vil ha Nrk, kan abonnere. Klart det blir mindre penger på dem, og mer å betale for abonnenter, men det er mer rettferdig. Nå vet jeg det selvsagt ikke skjer. Legger de om systemet, vil vi alle måtte betale uansett, via mer skatt, eller avgift pr husholdning, enten man har tv eller ei.
   For ordens skyld, jeg betaler lisens for en tv jeg ikke bruker. Men den står i boligen, så da er det bare å punge ut.

   1. Jeg tror ikke du er alene om å være imot 🙂 Men det ville nok ikke være en statskanal sålenge det ikke var for “alle”, og de hadde neppe overlevd på abonnement og klart å holde kvaliteten oppe. Så tror de enten måtte blitt kommensielle eller bli historie. Jeg liker godt nrk. Men er mye som kan diskuteres rundt dette! 🙂 Hvis du ikke bruker tv i det hele ville jeg absolutt kvittet meg med det, eller låne det bort 🙂

   1. Nei, det kan jeg godt forstå. Og den er jo ikke så liten heller. Jeg er glad vi har en statskanal, men samtidig vet jeg mange synest det er dyrt og knapt ser nrk!

  2. Ikke godt å si.. Men er jo dårlig om de som ikke har TV må betale, men om de i gjengjeld bruker nett-tv så bruker jo de “kanalen”, men bare på pc som sagt!

  3. Jeg synes det er synd at den ikke tar høyde for at folk har forskjellige inntekter og at mange ikke en gang bruker NRK. Vi har feks ikke kanaler på TV´n, kun Viaplay, Netflix og TV2 sumo og heldigvis slipper man å betale om TV’n er plombert. Men om det hadde vært sånn at jeg likevel måtte betale så er lisensen høyere enn hva jeg har å rutte med i med etter nødvendige regninger er betalt (altså husleie, strøm, tlf). Det hadde veltet hele budsjettet til de grader. Så om det først skal være lisens synes jeg det burde vært en som gikk på prosentandel etter folks inntekt for å være ærlig.

   1. Takk for veldig bra innspill! Jeg har tenkt tanken selv med å gå etter inntekt. Men aner ikke hvordan det hadde blitt i praksis.Jeg har ikke TV hjemme nå, men ser nrk iblant via nettbrett. Så det er jo noe som har tv og betaler lisens som ser mindre nrk enn meg. Likevel hadde jeg muligens vurdert å ikke se nrk nå om jeg måtte ut med 3000 i året. Når jeg var i jobb var jo ikke det ett problem..

Siste innlegg