NOUW ELLER BLOGG.NO? EN SAMMENLIGNING


Lurer du på hvilken plattform er best av Nouw og Blogg.no? Jeg har testet begge..

Om meg; Jeg er en blogger som har blogget i snart 4 år på blogg.no, så det er der jeg har mest erfaring. Men de siste månedene har jeg sjekket ut nouw litt for å sammenligne. Jeg håper dette innlegget kan hjelpe deg hvis du er i tvil om hvilken plattform du skal velge!

1. Hvor enkelt er det å opprette blogg?

På Nouw er det fritt frem for alle å opprette blogg, mens på blogg.no må man sende inn søknad hvis man vil blogge på deres plattform. Alle som søker om å blogge på blogg.no må først ha “prøvetid” på miniblogg. Som du finner HER.  Det står ingen spesifikke kriterier for å få blogge på blogg.no. Men jeg tror det går på lesertall/klikk og  at de ser litt på hva type blogg det er og hva “plattformen trenger” av nye bloggere. For de vil ha varierte blogger på plattformen.

2. Er det gratis å blogge på begge plattformene?

Begge plattformene er gratis. Men på nouw kan man betale for mer synlighet og å slippe reklame på bloggen. På blogg.no er alle bloggerne blitt veldig synlige på plattformen uten å måtte betale for det, men man har endel reklame på bloggen.

3. Hvordan ser forsida til de ulike plattformene ut og synligheten til bloggerne?

Fremsiden på nouw gir størst plass til noen av deres utvalgte nouwbloggere, og deretter de bloggerne som har premium medlemskap. (Betalt plass). Innlegga til de andre på plattformen må man (som ny) lete litt for å finne. Så veldig synlig er man ikke uten premium utenom for de som følger deg. For på nouw har man i motsetning til blogg.no følgeknapp. (Noe blogg.no også hadde frem til omleggingen nylig).

Mitt førsteinntrykk av nouw er at de fremhever motebloggere og stilrent interiørdesign på fremsiden. Så jeg som hverdagsblogger følte meg ved første øyenkast ikke så veldig hjemme på fremsiden. Men dersom man starter å blogge ser man jo at det er mange hverdagsblogger på nouw også. Så man må absolutt ikke være en fasionqueen for å blogge der.

Forsiden til blogg.no:

Forsiden til blogg.no har tre innlegg av de største bloggerne først på fremsiden, og så fra alle bloggerne på plattformen under. Alle bloggerne er veldig synlige, og borsett fra de tre øverste plassene får alle like stor og gratis plass til sine innlegg. Det er ett stort spekter i blogger og aldersgrupper, og mange personlige bloggere.

4. Har bloggplattformene toppliste?

Ja, begge bloggplattformene har toppliste, men seperat fra hverandre. Begge listene teller sidevisninger, men nouw sin liste viser antall klikk pr uke, mens blogg.no viser antall klikk pr døgn. Derfor er tallene på nouw sin liste mye høyere jevnt over enn på blogg.no.

Nouw er også en internasjonal plattform som gjør at flere mulig leser bloggene. Men når det er sagt har blogg.no klart de mest leste og største bloggerne i landet. Men det er veldig stort sprang mellom de største og de nederste på lista der som vanligvis har rundt 200 klikk. Lista på blogg.no oppdateres kl 04 hver natt.

Topplista på nouw ut pr dags dato:

 

Topplista på blogg.no

På nouw ser man hvilken plassering man har iforhold til topplista som innlogget selv om man er på plass 750. På blogg.no ser man kun om man er på topp hundre, og kun topp 50 fra mobil.

 

5. Hvordan er bildekvaliteten?

Nouw har veldig bra bildekvalitet! Bildene blir veldig skarpe og fine. Før var nouw klar vinner over blogg.no Men etter at blogg.no byttet fra blogsoft til wordpress er også bildekvaliteten der blitt mye bedre. Så nå er det ikke like stor forskjell som før. Men Nouw er hakket bedre etter mine øyne.

6. Kan man endre design på bloggen?

På nouw kan man endre design veldig enkelt og har mange ulike bloggdesign å velge mellom. På blogg.no har alle likt design pr dags dato og man kan i liten grad gjøre bloggen personlig på layout.

Nouws designmal:

7. Kan man legge inn moduler i bloggen?

På blogg.no styrer man veldig lite av funksjonene og layouten man har på bloggen utenom toppbilde, menyer, topptekst osv. Men på nouw har mange moduler man kan legge inn i bloggdesignet. Ved å ha moduler kan man lett gjøre småforandringer på bloggen sin og få ett personlig preg. Man kan enkelte legge til for eksempel:

Bloggtittel./Topptekst./ Endre topptekst /Legge til en googleoversetter under topptesten./Legge inn søkefelt til bloggen/ Legge inn en “mest lest lest” oversikt. /Legge til hashtagsøkefelt. /Man kan velge om det skal det være facebook-like-knapp under innlegget. /Skal det vises under ett innlegg hvor mange ganger det er lest, eller ikke? Lett og kjekt med disse valgfrie modulene!

8. Har man like-knapp?

På nouw kan man like innlegg. Det kan man ikke på blogg.no. Dette er jo en grei funksjon dersom man vil vise at man har lest/ liker innlegget uten å kommentere.

9. Kan man legge inn musikk og video i innlegg?

Man kan enkelt legge inn you tube videoer på begge plattformer. (Men pr dags dato er det litt tekniske problemer iblant med å legge inn videoer på blogg.no.) På nouw er det mulig å sette inn musikktrack/ sanger fra spotify  i innlegget, noe som er veldig kjekt. Dette tror jeg ikke er mulig på blogg.no utenom gjennom you tube video.

10. Kan man bytte bloggnavn? 

På nouw kan man betalte litt for å skifte bloggnavn. På blogg.no er ikke dette mulig. Om du ønsker å endre bloggnavn etter noen år på blogg.no må man opprette en helt ny blogg, noe som selvfølgelig er mye styr og tar tid med overføring av innhold fra gammel blogg. I tillegg er det som sagt ikke “bare bare” å opprette ny blogg på blogg.no lenger. Man må sende inn søknad om det å få den godkjent. Jeg synest det er en fin mulighet å kunne endre bloggnavn som på nouw hvis man ønsker det.

11. Kan man velge synlighet?

På nouw har man mulighet til å velge om innlegga havner på google og på forsiden til nouw. Denne innstillingen har ikke blogg.no lenger. Og bloggerne blir veldig synlige enten de vil eller ikke. Så på nouw kan man velge hvor synlig man vil være og om man lett vil kunne søkes opp. Så det er eneste plattformen man kan blogge litt mer for seg selv (bloggdagbok med få lesere/dele med bare folk man kjenner) og sosialt. Men blogg.no scorer høyest på å være synlig uten å betale for det. Så her kommer det ann på hva som er formålet med bloggen.

12. Hvordan er det å skrive innlegg på de ulike plattformene?

Å skrive innlegg er nokså likt på plattformene, bortsett fra å legge inn bilder (tar det i neste punkt) Men personlig så synest jeg nouw sine innlegg ofte ser litt ryddigere og finere ut publisert. Likevel synest jeg helt personlig at det er litt bedre å blogge tekst fra blogg.no, spesielt fra nettbrett- men minus noen punkt jeg tar nedenfor..

Å skrive innlegg i blogg.no:

Å skrive innlegg på nouw:

13. Hvordan er det å legge inn bilder/kollasjer?

Stort sett er det greit å laste inn bilder på begge plattformer. Men det kan forekomme tekniske problemer på begge plattformer iblant.

På nouw er det ferdige maler i innleggene for bildekollasjer som er ett stort pluss til nouw! Jeg har brukt mye tid i blogg.no på å lage kollasjer på forhånd. På nouw velger man om man vil sette inn ett bilde, to ved siden av hverandre, eller en kollasj på 8. Og så drar man inn bilder fra arkivet inn der de skal stå. Superenkelt og man sparer MYE tid! Og så ser det veldig fint ut!! 🙂

 

14. Andre forskjeller ved innleggsskriving?

Ok dette er utrolig små detaljer. Men det er ikke lenger mulig å ha understek som valg når man skriver innlegg på blogg.no utenom å bruke controll u, som man ikke kan på nettbrett og mobil. Nouw har funksjonen understrek der du skriver innlegg, og det er ett pluss ettersom jeg bruker det endel i mine innlegg (som dere ser).;)

På nouw er det også superlett å få tall og punkt forann setninger nedover i innlegget. Mens på blogg.no bruker hvertfall jeg lang tid på det. Man må der ta linje for linje manuelt. Og får dessuten automatisk innrykk på alle setninger med punkt hvis man ikke bruker tid på å korrigere det.

15. Er det forskjell i alder på majoriteten av bloggerne mellom plattformene?

Dette vet jeg ikke for sikkert.. Jeg har selv følt det har vært mange bloggere i begynnelsen av 20 åra og 40 pluss på blogg.no Mens mindre på min alder (rundt 30) Mens at det på nouw er mange på samme alder som meg og yngre. Men dette kan bare være tilfeldig, og mitt inntrykk. Begge plattformer har ulike aldersgrupper men nok med en majoritet av yngre på begge plattformer. Men det er også noen veldig aktive og fine blogger på 40 pluss på begge plattformer.

16. Hvordan er “det sosiale” på plattformene?

Nouw er lagt mer til rette for “det sosiale” mellom bloggere. Etter at blogg.no gikk over til wordpress ble de fleste “sosiale funksjoner” tatt bort, som følgeknapp, mulighet for personlig melding mellom bloggere, varsel når noen andre bloggere svarte på din kommentar og det å få innleggene til de bloggerne på plattformen du fulgte inn på egen side. Men nouw har alt dette.

Mange bloggere på blogg.no har savnet disse fuksjonene å gått over til nouw etter omleggingen av bla denne grunnen.

17. Kan man redigerere egne kommentarer?

På nouw kan man slette og redigere egne kommentarer man legger igjen på andres blogger. Dette kan man ikke på blogg.no. Så poster du en kjip skrivefeil på hos en blogger på blogg.no eller ved en feil poster mailadressen i kommentarfeltet må man kontakte bloggeren i kommentarfeltet om dette. (Så blir nokså tydlig du har gjort en liten tabbe, og kjipt om bloggeren ikke er pålogget på noen dager, ;)). På de aller fleste sosiale medier utenom blogg.no (facebook feks) styrer man sine egne kommentarer og har mulighet til å redigere å ta bort i ettertid. 🙂

Jeg kan også nevne at når man kommenterer til andre på nouw vises kun ip og bloggnavn. Men på blogg.no gir man nå automatisk fra seg mailadressen som innlogget. Før var blogg.no som nouw her, og jeg var en stund ikke klar over at jeg gav ut mail og navn når jeg kommenterte. Noe som er greit å vite hvis man har anonym blogg, og ønsker å være anonym, men har mail med navnet sitt.

18. Er det lettere å få sponsorer på blogg.no?

Noen mener det er lettere å få sponsorer på blogg.no, men her skal ikke jeg uttale meg så mye. Jeg har aldri hatt sponsorer eller prøvd å få det pr dags dato. Blogg.no er den mest kjente plattformen, og jeg vil tro det kan være en fordel.. Men for å få sponsorer vil jeg tro det går mest på hvor mange aktive lesere og sidevisninger man har daglig.

19. Er det lettere å komme høyt på lista til nouw enn på blogg.no?

Ja, det er mye lettere å nå høyere på lista på nouw, fordi kvaliteten og konkurransen er høyere på blogg.no Det virker også til å være endel som satser på bloggen og bruker mye tid på den på blogg.no. MEN man kommer heller ikke til topps på nouw så lett, så det er sagt. En høy plassering må jobbes for.

Jeg vil tippe at dersom man legger endel innsats i bloggingen og er flink å blogge kan man fint komme på plass 30-40 nokså greit på nouw innen relativt kort tid. Men på blogg.no er plass 30-40 veldig mye jobb og vanskelig for en liten ukjent blogger å komme og bli værende. Topp 10 på blogg.no må man nesten være kjendis for å komme.:-)

20. Er det noe som drar førsteinntrykket til nouw ned?

 • Dette er bagateller, men på fremsiden til Nouw har alle ord blitt dratt sammen, noe som gjør ett litt dårlig førsteinntrykk og gjør det litt tyngre å lese.
 • Nouw bruker ellers litt engelske og norske utrykk om hverandre- også på den norske siden. Lagre heter spare. Og dette er små detaljer, men fint når sider er gjennomført.

 • Det er en fordel at nouw har feed, for det har ikke blogg.no lenger. Men jeg likte feeden på blogsoft gamle blogg.no) mye bedre. Hvert enkelt innlegg i nouwfeeden tar opp stor plass, og må man scolle mye, og det blir lett uoversiktilig lett å overse innlegg hvis man følger mange. De som er premiummedlemer får prioritert plass også på feeden høyt oppe og på sidene uavhengig om innlegget ble postet nylig. Så litt rotete hvis jeg skal være veldig pirkete.Men tror det blir litt vane 🙂
 • Premiumsmelemmene nylig har fått flere fordeler, som å også vises i toppmenyen til innloggede brukere.(som på bildet under- øverst) Men de havner alltid OVER andre ting i menyen man ikke da kan trykke på uten å istedefor havne på ett innlegg.. Dette kan bli litt irritasjonsmoment! Så hvis jeg selv hadde blitt premiummedlem hadde jeg vært litt redd for at andre ville føle jeg spammet de med alle steder innlegga kom, og selve plasseringen. Så håper nouw ikke legger premiuminnlegg over menyen. For umulig å komme inn på det man skal uten å havne inn på ett innlegg iblant..

 • Det er også litt at man har en meny midt i topplisten hele tiden. Den burde jo være oppe eller nede ikke midt på.. Så ja, det var slike små detaljer. Alt slik med layout på sidene er veldig på stell på blogg.no.

21. Er det best med en internasjonel eller norsk plattform?

Nouw er internasjonalt og blogg.no er norsk. Og det er fordeler og bakdeler alt ettersom. Nouw er større og man kan få flere lesere worldwide, men blogg.no er mest annerkjent i Norge og mest synlig her. Mitt inntrykk er at nouw har veldig mange svenske brukere. Men så er det også en svensk plattform i utgangspunktet 😉

22. Har nouw stalkerfunksjon?

Jeg tullet litt med overskriften til dette punktet. Men på nouw kan alle se når man er pålogget og avlogget, og all aktivitet man gjør inne på nouw. Også de som ikke er innlogget og medlem på nouw kan se dette. Alle kan se alle kommentarer man legger igjen rundt omkring til andre bloggere og lese det på bloggerens profilside. Så det passer ikke noen som har stalkere nødvendigvis, for da kan man lett føle seg litt overvåket 😉

23. Har plattformene mye “tekniske utfordringer?”

Jeg kan til slutt si at begge plattformene er fine bloggplattformer. Men at begge også har endel “flaws”. Nouw har hatt store tekniske problem denne uka, og har vært av og på i flere dager. Og blogg.no har hatt en rekke tekniske utfordringer siden omleggingen for ett halvt år siden. Men blogg.no (som jeg kjenner best til) har kommet med mange gode forbedringer, og jeg håper snart mye vil komme på plass og bli mer stabilt.

Da håper jeg ikke jeg har glemt noe.. Hvis det er noe dere lurer på, så bare spør i kommentarfeltet. Og gjerne si fra om det er noe med plattformene jeg ikke har tatt med som hadde vært kjekt å vite.

 

HÅPER DU FINNER PLATTFORMEN SOM PASSER FOR DEG!

ØNSKER ALLE SOM LESTE DETTE EN STRÅLENDE DAG!

<3

16 kommentarer
  1. Bra innlegg! Mange forskjeller her. Jeg har hørt det kommer en ny blogg plattform, så personlig venter jeg på den! Liker ikke nye blogg.no, den funker likesom ikke ordentlig, og jeg syntes nouw er litt kronglete. :/

   1. Tusen takk! 🙂 Kommer den en ny bloggplattform? Det har jeg ikke hørt om. Det har vært mye rot med blogg.no i tiden rundt og etter omleggingen ja. Så håper det blir bedre. Kjekt å høre nva andre mener:-) Ha en fin dag!

  2. Wow for en flott oversikt ♥
   Det er vel sånn med alt, det er fordeler og ulemper uansett hva man skal gjøre.
   Selv foretrekker jeg blogg.no i skrivende stund. Litt fordi det fortsatt er under utvikling, og litt fordi jeg allerede er der og har mitt bloggnavn kjent der. Men jeg merker jo at flere og flere forsvinner og går over til nouw og andre steder. Dessverre ble alt veldig rotete da blogg.no ble flyttet og mange valgte å hoppe til andre.
   Om alle forsvinner, så kan det godt hende jeg forsvinner jeg også. Men da avslutter jeg. Tviler på om jeg orker å enda en gang forsøke å finne ut av nye ting. Av alt du nevnte her i oversikten, så holder jeg fortsatt en knapp på blogg.no. For venner og kontakt har jeg jo fått med mange bloggere på Facebook også, så da får jeg den sosiale biten der 🙂 Facebook fungerer også som ryktespreder, hvor jeg kan legge ut alle innleggene mine, og nå enda flere enn dem som leser blogg til vanlig. Helt gratis.
   Veldig grei oversikt. Har faktisk lurt på dette 🙂 Tusen takk ♥

   1. Takk<3 Ja, blogg.no er i utvikling, så satser på at endel forbedringer kommer fremover.Det er fordeler og bakdeler med begge plattformene synest jeg. Forstår du føler du er blitt litt etablert på plattformen og synest det er stress å sette seg inn i nye ting. Jeg har jo lenge ikke vært aktiv på facebook, så jeg har selv ikke lesere fra facebooksider nå. Men ser at det kan være en grei ting:-) Så kjekt å høre:-) Ha en fin dag! <3

  3. Utrolig flott beskrevet. Men man kan faktisk skifte navn på blogg nå. Lenalykke skiftet til Tastaturheks.
   Er det et bakrom på den andre bloggen. Meldinger mellom bloggere. Slik vi kunne på blogg.no før. Det likte jeg. Det med kommentarer bryr jeg meg ikke om. Jeg leter opp, trenger ikke melding på det. Så det synes jeg ikke er noe minus på blogg.no
   Og hva ble din konklusjon. Det savnet jeg?! Hvor er det best, din personlige mening ikke for og mot.
   Takk igjen for fyldig innlegg. Kjempebra.

   1. Tusen takk 🙂 Nei det stemmer ikke at man kan skifte bloggnavn på blogg.no. Hvis du søker på Lenalykke.blogg.no så finnes den bloggen enda. Hun opprettet en ny blogg på blogg.no som heter Tastaturheks 🙂 Jeg er helt sikker på at det ikke er mulig å endre navn på blogg.no uten å opprette ny blogg og evt overføre innholdet dit. Jeg vet ikke om jeg vil gi en konklusjon, fordi det er fordeler og bakdeler med begge plattformene og litt individuelt hva man setter som viktig. Jeg ønsker at hver og en skal finne den plattformen som passer best til seg, og jeg håper innlegget mitt kan hjelpe noen utfra litt informasjon om begge. Nouw scorer jo veldig høyt mange tekniske muligheter og det sosiale, mens blogg.no har andre fordeler. Og så må man jo finne ut hvor man føler seg mest hjemme og vil trivest best selv. Veldig kjekt med fin tilbakemelding, takk! Ha en fin kveld! 🙂

     1. Jeg vet hun har blogget om det. Men hvis du går inn på lenalykke.blogg.no ser du den gamle bloggen, og i siste innlegget linker hun til sin NYE blogg som er tastaturheks.blogg.no. Så hvordan det er gjort er at hun har opprettet en ny blogg men sluppet å gå via miniblogg. Jeg tror hun selv også skrev at hun ikke kunne skifte navn. Så bare gå inn på gamlebloggen så ser du a det er to ulike bloggadresser. Så hun har bare startet ny blogg på plattformen 🙂 Det har jo også vært en litt større blogger som har ønsket å endre navn på bloggen, men kun har endret det på designet. For som sagt må man da opprette ny blogg slik det er pr dags dato. 🙂

  4. Er det noe forskjell i forhold til tjening? Tjener man mer hos blogg.no i forhold til nouw? Hvilke muligheter er det? Får de som er på topplistene ekstra betalt?

   1. Jeg må evt sjekke mer opp i dette, så jeg ikke svarer feil.. Men jeg prøver å svare.. Fordelen med blogg.no er at man kan søke om å bli med i partnerprogram å tjene penger på annonsene på bloggen. Før fikk toppbloggerne på blogg.no lønn fra blogg.no, men jeg tror det er erstattet av partnerprogrammet, uten at jeg er helt sikker.. For ca ett halvt år siden ble mye endret på blogg.no plattformen. Både nouw og blogg.no har metapic e.l. som gjør at man kan tjene penger pr klikk på reklame man legger inn. Ellers kan man både på nouw og blogg.no få sponsorer og reklamere for de på bloggen selv, men da bør man gjerne ha relativt høye sidevisningstall og litt engasjement på bloggen. Av og til tar sponsorer kontakt med bloggere, og av og til tar bloggere selv kontakt med sponsorer. Toppbloggerne får jo endel betalt for reklame fordi de har mange daglige lesere. Noen sponsorer gir betalt pr klikk, og noen gir fastpris for en reklame.. For litt mindre bloggere får man ikke alltid så mye inn hvis man tjener pr klikk.. Håper det var litt svar, ellers må du bare spørre igjen.

Siste innlegg