Noen tanker om valgthrilleren i USA

Det kommer sikkert ikke som noen overraskelse for de som leser bloggen min at jeg følger spent med på valgthrilleren i USA. Og nå er det akkuratt 1 måned igjen til valget. Og for ett sykt år 2020 er, og for en spennende tid for USA og testen av verden nå.

Jeg synest det var trist når nyheten kom om at høyesterettsdommer og kvinneforkjemperen Ruth Bader Ginsburg var gått bort. Og jeg var nok en av mange som håpet på at de ventet med å velge en ny høyesterettdommer til etter valget.

Jeg var derfor ikke heelt happy der jeg satt å såg direktesendingen rundt nominasjonen av Amy Coney Barrett som høyesterettsdommer. Amy Coney Barrett kan sikkert være meget dyktig og flott hun altså, og høyesterettsdommerne må uansett tolke ut fra lovverket. Men det kan jo tolkes i ulike retninger, og Barrett og Ginsburg ville nok sannsynligvis dratt litt i ulike retninger. Og ikke vet jeg.. Men hjelpes så konservativt USA kan bli i lange tider fremover hvis det går i denne høyrevridde retningen. Republikamerne er jo i større og større flertall overalt.

Jeg skal ikke skrive særlig mye om den utrolig kaotiske første- debatten mellom Biden og Trump som dere kan se i videoen over. Debatten var så stressende å følge at jeg ikke orket å se hele selv.

Igår ble det kjent at President Trump og førstedame Melania har fått korona, noe som gav en ny dimmensjon av thriller på valginspurten. Og det siste nye på nyhetsfronten er at flere senatorer har testet positivt for korona, noe som mulig kan påvirke om nominasjonen av ny høyesterettsdommer.

Jeg har likevel har jeg en følelse av at Trump vinner valget og at Amy Coney Barrett blir valgt som ny høyesterettsdommer. Men neimen om jeg vet. Hva med dere?

Ellers håper jeg Trump, Melania og alle andre kommer seg fint gjennom korona.

Følger du med på valginnspurten i USA?

2 kommentarer
  1. For å være ærlig, syntes dette utbruddet å være litt vel godt timet, for å si det sånn.. Jeg mener.. I det valgdebatten starter, er samtlige aktører, fra vaskehjelpen til presidentkandidater med fam. blitt testet, og utkommet har vist seg negativt.
   Debatten går som foreskrevet, ved at Trump herper enhver mulighet for å bli gjenvalgt. -Dvs dersom han ikke trår til med en distraksjon på et nytt nivå.. – Og under 36 t etter skandaledebatten, så skal liksom både han og den kona hans som ikke engang fikser at han tar hånden hennes på vei ut- eller inn et sted, ha blitt smittet i det eksakt samme momanget!?.. Den er drøy, ass (haha)

   1. Det er mye som gjør meg litt målløs med Trump, men det mest skremmenede er at uansett så ser det ikke ut til å skremme bort enkelte Trump-tilhengere.. Jeg tror det kan stemme at Trump og flere i kretsen der fikk corona nylig, eller hva mente du? -At det var ett strategisk spilltrekk?

    Smittevernet virker ikke til å ha blitt satt veldig alvor i alle sammenhenger i den republikanske leir (som på markeringen av nominasjonen av Amy C. B). Men så det virker det ikke til at Trump har tenkt å ta viruset så veldig alorlig fremover heller..

    Jeg tror litt på niesa som sa at Trump såg på det å vise sykdom som svakhet.

    Jeg ser på hele sirkuset nå som en fascinerende studie på Narsisstisk personlighetsforstyrrelse. Jeg må innrømme at Trump er imponerende god, men det er ubegripelig at mange virker til å ikke å se spillet hans.

    (Ps. Gratulerer med plass på topplisten).

Siste innlegg