Marilyn Monroe

Jeg husker at min “interesse” for Marilyn Monroe startet for fult etter at jeg vi hadde om henne i ett fag som het musikkteaterhistorie på en skole jeg gikk på.

Jeg hadde en meget inspirerende lærer. Og jeg tror faktisk ikke at det finnes en mer kunnskapsrik person i hele Norge på fagområdet. -Spesielt når det gjelder norsk musikkteaterhistorie. Og jeg koste meg helmax i de timene. (Vi “slapp” også dans på timeplanen den dagen og kunne sitte å spise is og drikke brus i timen, hehe).

(Han kan sees på klippet under, men han er bittelitt eldre idag;)

– Kreativ og morsom koreografi med å ake i trappen, hehe. 

Dette innlegget skal ikke handle om musikkteaterhistorie, men jeg startet egentlig på ett langt innlegg om Marilyn Monroe som jeg innsåg at aldri ville bli ferdig. Og jeg tenker at dersom man innser at man kunne fylt en hel bok om Marilyn Monroe, så er man over gjennosnittet nørd, og da er det kanskje best å ikke vise det så tydelig, haha.

Jeg skal ikke skrive så mye i dette innlegget. Hverken om filmer, livet hennes, mine filosofier, konspirasjonsteorier eller andre ting. Og ikke vet jeg om noen andre her har interesse for det. Men jeg kan dele to historiske klipp bare for underholdningens del, med noen kommentarer;

Klipp 1: Marilyn Monroe. Hennes første tv opptreden, live. Rick Benny show. 1953.

Klippet under fra Jack Benny show og ble sendt live i 1953.  Marilyn Monroe var vissnok veldig nervøs før den sendingen ettersom det var hennes første tv opptreden og man “ikke kunne gjøre noen feil” når det var livesending..

Og som en funfact het hun privat forsatt Norma Jeane her, for hun skiftet ikke offensielt navnet før i 1956;

Muligens dette var alle menns fantasi på 50 tallet. Og selv om det ligger mye ironi her og er en sketj, så er det jo litt sannhet i at kvinner helst skulle være vakre og litt yngre enn den litt eldre og sterkere “forsørger-mannen.” Og selv om hun var flink til å spille “blond” og “dum og deilig,” så skulle jeg ønske hun fikk noen roller der hun slapp det- og kunne ha mer intellektuelle roller som hun selv ønsket..

Klipp 2: Happy birthday, Mr President. 1962.

Sangnummeret Marilyn Monroe er mest kjent for er når hun sang “Happy birthday” på President Kennedys 45-årsdag.

Jeg må le litt av introduksjonen: “Mr. President. The LATE Marilyn Monroe!” Haha. Jeg lurer på hvor lenge de ventet. Men hun måtte jo faktisk sys inn i den trange kjolen, så det må jo være god grunn i seg selv.

Hun var vissnok kjent for å være litt ofte sen. Og flere tror hun var påvirket av noen form for rusmidler her. Det skal ikke jeg spekulere i her. Men hun nailet jo de blondinefaktene og spilte godt. Og jeg måtte flire litt på slutten av klippet, (1.37-) for hun er jo morsom.

På denne tiden hadde allerede ryktene begynte å svirre om en affære mellom Marilyn og “Kennedyene.” Og ryktene ble jo ikke  mindre av at hun stilte med en tettsittende lys kjole med diamanter, som egentlig sparte lite til fantasien uten undertøy på. Men jeg syntes det var tøft gjort. Og dette var på tidlig 60 tallet, og MM var litt forut for sin tid på flere områder.

Hun hadde ellers hvert fall full kontroll på det publikumet, og hun brukte god tid og mye pauser til bygge opp max forventninger.

Men man kan jo lure på hvordan Marilyn egentlig hadde det denne perioden, og det er mange konspirasjoner rundt denne tiden.

Ha en fin lørdagskveld!

8 kommentarer
      1. Ja, ikke sant! 🙂 Å så artig at du liker Kristaniabohemen. Jeg har faktisk lurt på å skrive ett innlegg innom det temaet også. Jeg husker for flere år siden at noen sa til meg “Du liker deg i det Bohem-miljøet du..” Haha. Og måtte google litt etterpå, og fant ut det var en betegnelse jeg kunne leve med å omgis med 😉 Håper du har det fint på ferien. 🙂 <3

    1. Har ikke sett så mye med MM..mest bilder og der er hun jo veldig flott 🙂 Har alltid likt musikk med litt show, revypreg.. Og den videoen med Grete Kausland var skikkelig søt… God påske til deg <3

      1. Ja, og de fleste har nok sett henne mest via bilder, og mer som modell og modeikon enn skuespillerdelen. Så artig du har likt musikk med litt showpreg, revypreg. Jeg har ofte blitt litt godt humør av det. Ja, lille Grete er kjempesøt (og Andreas også) og den videoen var jo skjønn. Takk. Det samme <3

Siste innlegg