MIN MENING OM SERIEN “HJEM TIL JUL”.

Nb! Innlegget inneholder små beskrivelser av noen scener i serien- men ingen store spoilere.

Foto: Netflix 

Nå har jeg sett ferdig den nye norske Netflixserien “Hjem til jul” Og jeg ble veldig positivt overrasket. 

Jeg må fint innrømme at jeg hadde litt lave forventninger til denne “kjendisspekkede” norske juleserien. For jeg synest ofte mange norske komedier ikke har så høy kvalitet. Og selv om det er mange store navn, så betyr ikke alltid det at serien er god..

Av kjendiser kan jeg nevne: Stian Blipp, Anette Hoff, Gabrielle Leithaug, Line Verndal, Dennis Storhøi, Hege Schøyen m.fl.

Men tross ett enkelt konsept og litt klisjeer, så jeg koste meg ordentlig. Og skuespilleren Ida Elise Broch har en sjarme og utstråling som virkelig skinner gjennom, og hun er mye av grunnen til at serien fungerer så godt.

Ida Elise Broch som Johanne på en av sine dater. Foto: Netflix

Serien handler om single Johanne som 1 desember lyver om at hun har fått seg kjæreste som hun skal ta med til jul- og så har 24 dager på å finne seg en kjæreste.. 

En av grunnene til at serien kanskje traff meg litt ekstra var fordi jeg kunne kjenne meg igjen i noe av Johannes situasjon.  Jeg er tross alt ca på Johannes alder og jeg er singel.

Og på min alder så er man veldig ofte den eneste single og barnløse blant venner. Og jeg tror kanskje det er enda mer merkbart på små steder og i bygder enn i store byer. (Der det er lettere å finne miljø med andre voksne single)

En scene som var litt gjenkjennelig var når Johanne sitter mellom to venninner som kun prater om “barneprat og bleier,” og de sier at hun ikke vet hva “sliten er” som ikke har barn. (For Johanne sier hun er trøtt, ettersom hun får alle ekstravaktene på jobb på seg i jula- fordi hun er singel) Og som barnløs føler man gjerne at man ikke har så mye “gyldig” å si “i alle settinger sammen med nybakte trebarnsmødre- og da kan man føle seg litt på siden.

Artist og bergenser Gabrielle Leithaug debuterer som skuespiller i rollen som Johannes besteveninne. Og jeg synest hun nailer det jeg.. Foto: Netflix

Jeg smilte godt av enkelte av datene og situasjonene hovedkarakteren “Johanne” kom opp i. Kanskje fordi tross komediesjangeren og litt overdrivelse, så innebar serien nokså gjenkjennlige datingsituasjoner og venninne-diskusjoner.

For hvor åpen må man egentlig være for å finne den rette? Og hvor langt oppover og nedover skal man sette aldersgrensen på nettdating? Skal man gå for å date “sporty-Stein” når man ikke er så sporty selv?

Og hvem har ikke enten fått hjertet knust av en “f..boy” før selv, eller i det minste hatt en venninne som har gått på den smellen?

Mor (Anette Hoff ) legger i serien litt press på at datteren skal få seg kjæreste (Ida Elise Broch.) Foto: Netflix

Johanne prøver å date ulike menn i ulike aldre. Men å date en 19 årig gutt tror jeg i realiteten nærmest aldri kan gå bra når man er 30 selv, fordi man er oftest på helt ulikt sted på flere måter..

Og uten å spoile for mye, så var scenen i badstua når hun dater en “voksnere etablert mann” så klein at det gjorde vondt, haha. Og det kan være noe med å date en generasjon over og under- selvfølgelig litt avhengig av personen..

Ellers så må jeg legge til at jeg synest “den eldre damen på sykehuset” var veldig artig og forfriskende, og Johanne var jo en fantastisk sykepleier.

Og jeg må trekke frem daten som hadde “mye erfaring,” bare ikke med kvinner (men med drager og sånt) som en morsom scene.

Johanne med kjærlighetskake til en av sine dater. Foto: Netflix

Forresten så lurte jeg på om gaten utescenene er spilt inn i er den samme gata som “Pippis jul” er spilt inn i? En bakke med gamle koselige hus..(Bildet) Og som Pippi kjører Johanne spark ned bakken.. Er det fra Røros? (Jeg fikk som en digresjon lyst å reise til Røros, hehe… Har svært der en gang for lenge siden.)

Til slutt kan jeg si at serien hadde både sjarme, humor, litt klise og noen små tankevekkende elementer. Så dersom du vil ha en enkel, skikkelig feel good serie før jul, så anbefaler jeg virkelig “Hjem til jul.”

Terningkast: 5

 

HAR DU SETT SERIEN?

Nb! Jeg klarte få publisert en innleggskladd isted ved ett uhell (sikkert bare jeg som får til slikt.) Jeg bladde i revisjonene- så jeg aner ikke hvordan det såg ut når dere eventuelt leste.. For jeg skiftet jo nesten tema mellom revisjonene, og ja.. Så dersom dere har lest ett veldig rotete innlegg med små bilde så for dere ha frøken trøtt surrehode unskyldt.. !

4 kommentarer
    1. Ja jeg er enig med deg at dette er en helt grei og egentlig herlig serie 😀 Lett underholdning og man kan kjenne seg igjen, og får frem smilet, flauheten og latteren – jepp! Rett en herlig og koselig serie 🙂

Siste innlegg