Min første tegnefilm.

Når jeg var yngre så var min store drøm å bli Disney-tegner. Det var kanskje ikke ett helt tradisjonelt yrke. Men så hadde jeg vel egentlig ingen tradisjonelle “A4- yrker” på lista mi som barn. Men denne drømmen må jeg likevel si at varte betraktelig mye lenger enn perioden når jeg skulle bli delfintrener.

Jeg satt ofte å såg Disneyfilmer samtidig som jeg tegnet som barn, og jeg hadde en video på VHS om hvordan “de proffe” laget  tegnefilm.. Og jeg hadde såå lyst å lage en egen tegnefilm!

Det ble ingen tegnefilm som barn. Men NÅ har jeg startet på min første tegnefilm.

Det var litt tilfeldig at jeg startet med denne hobbyen akkuratt igår, for jeg havnet innpå en youtuber som viste tips til hvordan tips hun tegnet en tegnefilm.. Og da fikk jeg veldig lyst å prøve..

Så jeg starter å tegne på kvelden og satt helt oppslukt i min “nye” hobby helt til det var morgenen. – 84 tegninger senere..

Jeg tenkte å dele filmen med dere, så langt som jeg er kommet etter den første dagen. Det lukter jo ikke akuratt Disney, men jeg fikk hvert fall bevegelser i tegningene. Den første filmen blir jo mest for øvingen, og jeg er nokså nybegynner på dette;

Jeg valgte å tegne ekstremt enkelt og med minst mulig detaljer siden det gjør det lettere for en nybegynner. (Dess mer detaljer dess mer å ta stilling til..) Tegningene er nesten på samme nivå som når jeg var 5 år sålangt. Men selv om mye var pretty bad, så ble jeg stolt over det jeg fikk til likevel.

Jeg er ikke ferdig. Og i neste økt tenkte jeg å prøve å få litt mer liv og bevegelser i jentas kropp og mimikk. (Og den “tråden” som holder balongen bør kanskje bevege seg litt.. Men hvordan den beveger seg naturlig vet jeg ikke??)

Jeg har lært mye sålangt, og noen ting kommer jeg antagligvis til å gjøre annerledes på neste forsøk. Jeg visste for eksempel ikke hvor det var vertøy for å få rette linjer, og det meste ble veldig amatør. Men det er jo litt sjarme med det uperfekte også, og jeg koset meg veldig.

 

Hadde dere gjettet at det var så mange tegninger i den 7 sekunders filmen?

Kan dere høre hva hun sier? (Jeg valgte å gjøre det på engelsk).

0 kommentarer

Siste innlegg