Menn vil ha yngre kvinner/”Kravstore kvinner i 50- åra.”

Photo Pixabay, user Pexels.

Bloggeren Karidansen skrev for noen dager siden ett innlegg som jeg ble litt inspirert av. For hun tok opp ett tema som jeg selv hadde grublet litt på gjennom egne tidligere datingerfaringer. Dette med at menn ofte ønsket mye yngre kvinner.

Her ett utfrag fra artikkelen “Det kvinner i femtiåra vil ha.”

“De mennene disse kvinnene kikker etter, kikker ikke tilbake. Kjekke, velstående, smarte menn i femtiårene er ikke interessert i kvinner i femtiårene, sa han, de kan velge og vrake blant 35-åringer. Og gjør det.”

Jeg blir så oppgitt av å lese den artikkelen. Men likevel så er det dessverre mye sant i det.

Artikkelen (og også mange andre artikler jeg har lest) beskriver ellers kvinnfolka i 50 års som kravstore. Som om det er problemet. Her har vi menn som forventer å få en kvinne i resten av sitt liv som er 20 år (!) yngre enn seg. Mens kvinner er kravstore for(med mine ord) å ønske en mann som klarer å koke poteter selv, vaske sine egne klær, som tar vare på seg selv, og har noenlunde stell på livet sitt.

Det finnes naturligvis både kvinner og menn som er for kravstore når det kommer til dating. Men jeg tenker at visse forventninger innafor rimelighetens grenser er viktig. Man skal tross alt finne en livspartner som man vil fungere og trivest samme med i ett hverdagsliv. Og man vet jo selv hva som er viktige for en.

Jeg tenker at de i 50- åra ellers har opparbeidet seg mye mer erfaringer enn de på 20 år, både når det kommer til seg selv, og erfaringer når det kommer til kjærlighet og forhold. De har lært av hva som ikke har fungert for de, og har prøvet, lykkes og feilet.

En ung kvinne 20 åra har ofte mindre krav, men også mindre erfaring. Mange på den alderen vet ikke hva som er viktig for seg enda, eller hva de ser etter. De har jo ikke engang funnet seg selv alltid, noe som får endel veldig unge par til å rett og slett vokse fra hverandre. Som 20- åring var hvert fall jeg temlig naiv, og har endret meg mye.

Det som ellers er sant når vi først prater om alder, er at hvis vi da går til de kvinnene på 35 år, som etter artikkelen “det kvinner i femtiårene vil ha” tilsynelatende da kan velge å vrake i menn i 50-åra;

Disse kvinnene ønsker gjerne oftest enn mann som er noelunde jevngammel. Det er jo mest praktisk også med hensyn til å få barn (hvis de ønsker det), og med tanke på at mannen i eksempelet er nærmere 70 når de er 50. But guess what?! Menna på 35 kan velge og vrake blant unge jenter på 25 år.

..Og spesielt flotte menn i 30 åra uten barn og exer på slep florer det ikke av. Disse menna ønsker gjerne yngre kvinner, ikke kvinner over 30. Så denne tendensen gjelder ikke bare for kvinner i 50 åra, selv om jeg vil tro 40-60 er en av de vanskeligste aldrene når det kommer til aldersdiskriminering i dating.

Når dette er sagt så tror jeg dette med alder er ett ekstra stort “nettdatingfenomen.”

Man går inn på en datingside som om det skulle være en nettbutikk og søker opp preferanser. Og jeg har synest det har vært rart å se at menn på 32 år setter sine alderkritere på parter på 20-30 år. De utelukker de faktisk å bli kjent med mange på helt samme alder. Mens de som har alderspreferanse 0-100 er ofest ikke ute etter fast forhold..

Dersom man møter noen i det virkelige liv derimot, så vil man jo kunne bli tiltrukket eller forelsket i noen uten at alderen betyr noe. Alderen står ikke svart på hvitt og lyser eller definerer helheten av en person. Men jeg tror mange kvinner (og helt sikkert menn også) kan føle dating som en selvtillitsknekk, ved at mange ytre faktorer, deriblant alder, skal komme til å avgjøre litt av ens verdi “på markedet”. For alderen er faktisk ikke ubetydelig i dating, uten at jeg sier alle menn ønsker yngre kvinner. For det finnes heldigvis unntak, dette er bare å sette en tendens litt satt på spissen. Men kall gjerne kvinner kravstore, og publisert mange artikler om disse kravstore kvinnene i 50 åra som liksom “kan takke seg selv”. Men når såg du en artikkel om kravstore menn forrige gang? Og er flertallet av kvinner virkelig så kravstore?

Tanker?

12 kommentarer
   1. 😜 Hehe. Jeg tenkte også litt over hvorvidt likekjønnede par nok er litt mindre aldersfokusert, og muligens oftere velger partner på mer samme alder. (For de uten “d/m-issues”, hehe). Er vel flere årsaker. Men altså.. Virker liksom som aldersforskjellen på menn og kvinner blir forventet større dess eldre man blir.

    1. Kan bare uttale meg for meg selv, og jeg har aldri vært sammen med noen yngre enn meg. Han jeg var gift med var ni år eldre enn meg, og denne figuren jeg har levd med siste 15 årene er tre år eldre, Kanskje alderen har blitt mer jevnaldrende etterhvert, da jeg liker menn, ikke gutter, og nåværende partner er den yngste av mine «erobringer» 😂

     1. Jeg har også tilsynelatende blitt tiltrekt mer til menn bedre enn gutter. Og jeg tror det er logisk at aldersforskjellen sånn sett kan bli mindre når man blir eldre selv. 🙂

  1. Jeg har hatt mine max+ år og mine minimum år med tanke på fremtidig kjæreste den gang jeg var singel. Endte opp med en som matchet meg i personlighet og som jeg trives så godt med. Han er 8 år yngre enn meg <3

   1. Å, så fint å høre noen som har funnet lykken med en som er noen år yngre. Det er jo endel med aldersforskjellen den veien også, selv om det motsatte er mest vanlig. Og bra dere matcher i personlighet og trivest sammen. <3<3

  2. Jeg satt standarden allerede som 14-15 åring, da jeg bestemte meg for at jeg ikke under noen omstendighet skulle ‘settle for 2nd best’, så jeg har bestandig vært kravstor, og vil etter alt å dømme forbli kravstor..
   Videre, har jeg en personlighet som rett og slett utelukker ‘normalen’ hva menn på egen alder angår; Om jeg ikke skulle dumpe over et av unntakene (typ a male me), så går jeg for yngre. Min. 5 år, som regel mer. – Hvilket aldri har bydd på noe problem! -Hverken som 25 eller 40, liksom jeg heller ikke kan se for meg det vil bli som 50+.
   For meg; ‘It’s all about attitude’, liksom det bare faller seg naturlig å gå i den retningen jeg føler meg ‘hjemme’, so to speak, både m.h.t personlighet, aktivitetsnivå, og fysisk fremtoning..

  3. Jeg er nok av typen kravstor tror jeg. Og samtidig vil jeg nok si at jeg har satt mine krav, fordi jeg ikke ønsker at noen skal falle for meg i håp om å komme gjennom nåløyet. Så altså med andre ord: jeg ønsker ikke en kjæreste eller noe sånt å forholde meg til i det hele tatt. Til det har jeg mer enn nok med meg selv.
   Men når det er sagt, så av alle jeg har vært sammen med til nå, er det to som har vært eldre enn meg. Resten har vært yngre enn meg. Det høres ut som jeg har hatt et helt fotball lag, men det har jeg jo ikke. Det er bare det at jeg selv faller for dem som er yngre enn meg, og det har oftest vært gjensidig ♥
   Men nå skal jeg ikke falle for noen mer. Om jeg overhodet skal gå den veien, så skal det skje uten at jeg er på jakt. Det må komme naturlig, og bare bli sånn helt uten stress. Og jeg har ikke veldig troen på at det kommer til å skje, hehehe 😀
   Men samme hvor jeg ferdes og noen tar kontakt, så er de så og si alltid yngre enn meg. Ganske spesielt i grunnen, og jeg forstår det ikke helt. Men men….det er jo ikke akkurat noe problem 🙂
   Jeg tror mannfolka gjør seg selv en bjørnetjeneste om de skulle få napp blant de småjentene som aldri har erfart en eneste sorg i livet. De vil bli ganske overrasket over at de må opptre som pappa, omsorgsperson, rådgiver, etc. Jeg har hørt om flere, som gikk lei, og heller søker seg til en moden kvinne etter at forholdet krasjet.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg