Mathilda, Mara Wilson, personlighetstester m.m.

 

Jeg har lest noen intervjuer med Mara Wilson de siste dagene, som har vært veldig interessante. Og for de som ikke kjenner til dette navnet, så er dette altså kvinnen som en gang var stor 90- talls- barnestjerne i filmer som Mathilda og Mrs Doubtfire.

Mathilda er foresten en av mine aller største favorittfilmer, både før og nå. Jeg ELSKER den! Og jeg husker hvor mye jeg ønsket de superkreftene hennes når jeg var liten, og at jeg likte ms Honey så godt. Og det er jo en veldig bra bok filmen er basert på, i tillegg til at det er ett dreamteam av skuespillere med- blant annet Danny DeVito og Rhea Perlman. (Som en funfact så har de vært ektepar i virkeligheten også).

Barneskuespilleren forsvant fra Hollywood etterhvert i tenårene, noe som hun har beskrevet selv som ett gjensidig “break- up”- og fortalt om vansklighetene med å gå bra søt barestjerne til å ikke være “pen og søt nok”.. Hun har de senere åra debutert som forfatter og vært aktiv når det gjelder å prate om psykisk helse. Jeg kan anbefale å lese hun har skrevet om hvorfor hun mener det går så dårlig med mange barnestjerner i Hollywood. (Selv om siden det er postet på er litt rotete). Artikkelen finner du her. Jeg synest temaet er interessant, og tenker på bl.a Drew Berrymore, Macaulay Culkin, Olsen twins, Jodi Sweeten, Linsey Lohan, Amanda Byres osv. (Men flere av de har stablet seg imponerende på bena igjen etterhvert).

Jeg leste ellers at flere av jentebarna i castet Mathilda som voksne var blitt skeive, noe miljøet tuller med er på grunn av miss Honey, hehe. Vel, trolig ikke.. Men for å prate litt om personlighetstester o.l. i dette innlegget.. -Wilson nevnte en Kensey scale flere ganger i intervjer, og jeg googlet dette. Det var en sånn “how gay are you” test som gir ett tall på en skala mellom 0 og 6, og det var kun 7 spørsmål. Så da måtte jeg jo ta testen, hehe. Gjort på ca ett minutt. Men jeg kom dit på skalen jeg trodde på forhånd. 🙂

Etterpå har jeg flere tester på gøy, blant annet Myers- Biggs typeindicator/ personlighetstest. Ikke den laange man betaler for, men en gratisversjon som du finner HER. Har du tatt den testen? Vet du hvilken personlighetstype du er? Jeg er nokså sikker på de tre første bokstavene i min personlighet ut fra denne teorien, men jeg er litt usikker på den fjerde (som jeg har fått ulike resultat på). Så jeg må lese litt mer på dette for å finne it hva jeg er.. Men at jeg er introvert i “hvor jeg henter energien” og at jeg er ett følelsesmenneske er vel ikke noe å tvile på.

Jeg tok også en test rundt hvilken hjernehalvdel man bruker mest. Den testen finner du HER. Jeg fikk høyest score på høyre..

Har du noen gang tatt slike tester? Liker du filmen Mathilda?

0 kommentarer

Siste innlegg