Serienyhet, metoo og Lawinskyskandalen.

Mandatory Credit: Photo by Matt Baron/REX/Shutterstock (9448982en)
Monica Lewinsky
Vanity Fair Oscar Party, Arrivals, Los Angeles, USA – 04 Mar 2018

Kanskje noen av dere allerede har fått dette med dere gjennom ulike nyhetssider- Men neste år blir Lewinsky-skandalen tv serie!

Monica Lwinsky og president Bill Clinton fikk som mange sikkert husker ekstremt mye oppmerksomhet i media på slutten av nittitallet for deres affære i det hvite hus. Og jeg tror ett av de mest minnerike sitatene fra en president i nyere tid er når Clinton satte pekefingeren mot kameraet og sa “I did not have sexual relations with that woman”

Jeg tror verden ville reagert helt anneredes på en slikt scenario som “affæren” mellom med Lewinsky og Bill i 2019 enn man gjorde for 20 år siden. Og jeg tror og håper man ville håndtert det litt annerledes i pressen med tanke på hvordan de hengte ut Monica lewinsky i etterkant.

Lewinsky var ung prakikant på det hvite hus når affæren fant sted, og Bill Clinton var 30 år eldre og verdens mektigste mann. Idag hadde det mest sannsynligvis blitt satt spørsmålstegn ved om presidenten uynyttet sin posisjon og også denne unge jenta som innbilte seg at de var kjærester. Ikke at 22 år er så ungt at man ikke kan ta sine egne beslutninger og stå for sine handlinger. Men etter metoo har det jo blitt satt litt mer fokus på maktmissbruk og missbruk av tillitt, og det må sies å være utrolig stor maktforskjell mellom partene. Og var det riktig person som tok mesteparten av “støyten” i åra etterpå?

Bill Clinton kom seg mye lettere (men ikke lett) unna skandalen på mange måter enn hva Monica Lewinsky gjorde, og han fortsatte karrieren. Det kan virke som om presidenten ikke støtte Lewinsky etter skandalen og i hetsen mot henne, og han viste tydelig avstand ved å omtale henne som “that woman”. Jeg kan selvfølgelig forstå at presidenten måtte ta avstand og redde inn ekteskap og sin posisjon, men samtidig bare funderer jeg litt på om det likevel er mulig å ta ansvar og støtte opp når man har vært med å forutsake utfallet- gjennom media for eksempel. Predikanten ble bokstavlig talt kastet til ulvene- og dersom det en person som virkelig har blitt hånet og mobbet i pressen så er det Lewinsky.

Karrieren hennes sluttet brått etter skandalen og hun fikk store problemer med å få jobb etterpå. Ingen ville ansette henne og hun fikk ikke alltid engang lov å jobbe som frivillig har hun selv fortalt i intervju. På det verste forteller hun at hun såvidt orket å leve lenger, og det var en enorm svertekampanje.

Idag jobber Monica Lewinsky i en antimobbe-organisasjon som blant annet jobber med mobbing i media.  Og hun er jo en helt nydelig dame, eller hva? Det er rart å tenke på at nå 20 år etter er Monica Lewinsky enda langt yngre enn presidenten var under “affæren,” noe som er litt tankevekkende.

Jeg håper tv-serien vil belyse historien ut fra lewinskys synsfelt, noe som er meget sannsynlig ettersom Lewinsky selv skal være medprodusent. Det er ikke kommet frem så mange detaljer rundt affæren tideligere bortsett fra hvor den skjedde, og at den blå kjolen til lewinsky ble det fellende beviset. Selv innrømmet Lewinsky affæren etter å ha blitt tilbudt en kompensasjon mot å avgi vinemål. Jeg er veldig spent på denne serien!

 

Kunne du likt å se denne serien?

Har du noen tanker om Lewinsky-skandalen?

#Lewinskyskandalen #Lewinskyserie #Dethvitehus #serienytt #monicalewinsky #metoo

2 kommentarer

Siste innlegg