Korona-informasjon som endres dag for dag..

Informasjonen rundt enkelte korona-temaer, endres endel fra dag til dag, og mellom ulike nyhetssider. Og dette med hvor godt “beskyttelsesprosenten” til vaksinen “holder seg” seg er étt eksempel på tema som skrives mye ulikt om for tiden.

Jeg må si at jeg har forståelse for at informasjon kan endres -fordi mye er for tidlig å slå fast med sikkerhet per idag. Vi forsker jo mens vi går her.. Og kunnskap vil jo endres etterhvert som man får mer tid til å forske på.

Men det er likevel ikke alltid så lett å henge med på ukentlige eller daglige skriverier som varierer så veldig..

Én dag sier nyhetene at vaksineeffekten har falt 30 prosent på kun én måned. Uka etter sier nyhetene at pfzifer mulig gir livslang effekt. Og det siste jeg leste var at vaksinen har 83 prosent i beskyttelsesprosent nå. Osv osv. Det var bare noen av veldig mange eksempler (men det var de jeg hadde screenshoot på);

Når dette er sagt, så er beskyttelsesprosenten BRA og viktig at blir forske på, og det er av allmenn interesse. Det beste er jo at beskyttelsesprosenten er høy og varig, og at vaksinerte slipper å sette flere vaksinedoser enn nødvendig -Og nå ser det jo lysere ut med gårsdagens nyhetsoppslag enn det fra slutten av juni. (Og så blir det spennende hvilket nyhetsoppslag rundt beskyttelsesprosenten som kommer imorgen. ;))

Den av ukens nyheter som jeg aller mest håper IKKE er noe i, og at det kommer en kontramelding imorgen er denne;

Holder du tråden i alt av ulik informasjon?

5 kommentarer
   1. Hehe. Ja, det blir ikke veldig tillittsvekkende alltid med alt som serveres, endres, flyttes og vries. Mye man ikke vet per idag.

  1. Det mest påfallende i mine øyne, er hvordan dette viruset nå viser seg å gå mennesket en høy gang når det kommer til strategisk planlegging!..
   For først, visste det akkurat når det skulle slå til i hht lanseringen av den engelske varianten i vinter; Altså kun dager etter den vaksinelanseringen som i fjor høst ble gitt å skulle innebære enden på tiltakene. Følgen ble jo da følgelig at det først ble utsatt til x-antall var vaksinerte, for så å utvides til å bli dobbeltvaksinerte. Og nå, AKKURAT i det man har klart å få dobbeltvaksinert de risikoutsatte, slik at at igjen skulle være over, så trår det til med Deltavarianten; Der det har vært fremsynt nok til å mutere til seg en motstandsdyktighet mot vaksinen, hvorpå det nå venter, klar til å slå til i det ferien for verdens styresmakter er over..
   – Jeg må jo si dette er forbløffende av en livsform uten hjerne!!..

   1. Hehe. Jeg tror nok ikke det er viruset som styrer det, men ja timingen er bra. Jeg synest det er litt rart at det ikke blir stilt mer spmtegn ved at virus blir mer og mer smittsomt med mutering, som ikke er så naturlig.. ..Dersom man skulle prøve å tenke “forann viruset.” Grensene for “frihet og normalitet” ser ut til å bli gradvis forflyttet, og argumentene som brukes også. De endrer gjerne argument etterhvert som de mister ett argument..eller grunn for hvorfor.. Men de ønsker jo litt Deltaen velkommen nå, samtidig som de satser strategien på at alle unge må å ta vaksinen for å stoppe videresmitte av Deltaen/korona. Men de vet samtidig ikke om vaksinen hjelper i det hele på å ikke videresmitte av Deltaen? Jeg må si jeg er litt forvirret om dagen. Og jeg lurer litt på hvor mange vaksinedoser folk skal ha etterhvert. Det er fint om vaksinestrategien hjelper de som kan bli alvorlig syke, eller om vi klarer å stoppe viruset. Men burde man ikke snart begynne å merke enn stor nedgang på pandemien hvis vaksiner hjelper med å stoppe spredningen, nå som flertallet i flere land er vaksinert med en og to doser? Det er så mange artikler med informasjon som ikke samsvarer.

    1. Nettopp! Det er klin hakke umulig at et virus kan time mutasjoner som innebærer et effektivt motsvar til nylanserte virkemidler for å knekke dette med to-fem dager gang på gang!
     Jeg mener.. Først tar det fire(!) dgr fra godkjent vaksine lanseres til den britiske superutgaven som etter sigende skulle være 75% mer smittsom ble lansert bed brask og bram med dommedagsformuleringer som fikk selv svartedauden til å fremstå som en mild forkjølelse! Dernest, så er timingen spot-on for tidspunktet der de risikoutsatte er dobbeltvaksinert og Delta-varianten popper opp som troll av eske! Her er det jo åpenbart ett eller annet som skurrer noe innmari!..

Siste innlegg