Kan kvinner oppnå suksess uten sminke?

“Woman earns 50 prosent more by how they do there make up and coaths” sier programleder Phillip Schofield i “This morning.” Og jeg tenkte bare å komme med noen egne tanker rundt temaet karriere og sminke..

Jeg synest det er vanskelig å vite akuratt hvor jeg står i debatten “om kvinner kan bli suksessfulle uten sminke.” Det korte svaret er; “Ja.” Det litt lenger svaret er; “Det er ikke til å stikke under en stol at presentasjon kan spille en stor rolle på veien til suksess likevel..” Og jeg tror det er lettere å oppnå suksess i enkelte yrker med noen ytre faktorer på plass dessverre.

Jeg har veldig lyst å holde med kvinnen i “This morning intervjuet” som taler for at kvinner ikke bør føle de MÅ ha sminke. Og jeg synest i likhet med henne at man burde bli belønnet for prestasjonen og egenskaper og ikke utseende. For det har jo absolutt ingenting å si med utseende i de fleste jobber hvor god jobb man gjør. Men likevel har den andre kvinnen mange gode poenger.

Utseende, klær og sminke kan bety endel på ett jobbintervju og for inntrykket man gir til folk rundt seg. For ikke å snakke om førsteinntrykket.

Forskning sier jo ellers at pene mennesker har større odds for suksess, og det er egentlig litt trist det er så mye trynefaktor i verden. Men det er likevel ikke en regel..

Når det kommer til dette med sminke, så tror jeg det kommer litt ann på hviken yrkesvei man velger hvor mye det vektlegges. For jeg innbiller meg at det kanskje er “verst” i enkelte service og salgsyrker, for ikke å snakke om underholdningsbransjen og SoMe.

Har du noen gang sett en stor influenser eller tv programleder som aldri bruker sminke på jobb? (Sier ikke det ikke kunne skjedd, men det er ikke så vanlig i 2020)

Jeg tenker som det nevntes i intervjuet at det å gå uten sminke også kan vise selvsikkerhet og det å være trygg på seg selv. Og det med å gå med veldig mye sminke kan vise det motsatte (for å være veldig sterotyp.)

Selv hadde jeg nok følt meg mest komfortabel på jobb med noe sminke, og jeg hadde nok prøvd å tenke over sminke og klær om jeg skulle feks på jobbintervju. Mens jeg går mye uten sminke hjemme.

Jeg har også merket meg at folk faktisk behandler en litt ulikt (f.eks service på en butikk) om man går usminket med daffeklær eller flott kledd og fint sminket. Og det er litt tankevekkende og trist. Har diskutert dette med andre før, og flere har samme opplevelse. Det kan selvfølgelig være flere ting som kan spille inn, som at man blir mer selvsikker selv hvis man føler seg bra, og at det speiles. Men jeg føler det er mye trynefaktor i verden. (Dere kan bare gjøre ett eksperiment 😉 )

Jeg har også vært i ett “miljø” der vi lærte hvor viktig sminke, utseende og klær var for å få jobb/ på audition, og det å se sitt beste ut. Og vi fikk karaterer på looks. Og selvsagt fungerer det ikke sånn i de fleste andre yrker med såå mye utseendefokus, men det er tydeligvis makt i å se sitt beste ut for å lykkes karrieremessig i noen yrker, og det kan vel ingen benekte. 🙂 Men jeg skulle egentlig ønske at ingen dømtes på utseende- og om man har sminke eller ikke, for det er egentlig fullstendig overfladisk og uviktig i det store bilde. Og jeg ville trodd selvtillitt, kompetanse, egenskaper, sosial intelligens, personlighet og i det hele det intellektuelle var det viktigste.

Ps! Jeg synest disse programlederne i This Morning er så herlige, og flinke! Og disse to gjestene er også skjønne. Og jeg likte klærne til hun med lyst langt hår selv om de sa det var ett “kort skjørt.” Kunne godt likt det skjørtet. Men må også si at jeg ikke hadde tenkt særlig over hun som ikke hadde sminke, hun såg fresh ut og var seg selv. Foto: Pixabay

HAR DU NOEN TANKER ANGÅENDE “SMINKE OG SUKSESS?”

0 kommentarer

Siste innlegg