Jeg la meg ca halv fem igår natt fordi..

Jeg nevnte igårkveld at jeg hadde begynt på en ny serie, “When they see us” på netflix. En serie som er basert på en sann historie om fem gutter som blir uskyldig dømt for ett brutalt overgrep i Central Park. Og vel… Jeg var ferdig med hele serien ca halv fem inatt, haha! Det er så typisk meg, men jeg kunne ikke sove mens de stakkar guttene hadde det så fælt i fengsel, hehe. (Og ja jeg hadde litt lakenskrekk og litt deppa også som spilte inn på at jeg ikke la meg)

Men tilbake til serien..

Jeg anbefaler serien virkelig! Det var SÅ bra skuespill og var så bra fortalt gjennom hvordan de filmet. Man fikk jo nesten følelsen av å være i isolat i fengsel selv i ene episiden. Guttene spilte så troverdig og det var sterkt å se på hele kroppsspråket og følelsene de formidlet. Man kunne nesten høre hva de følte inni uten at de sa ett ord. Fortvilelsen, redselen, desperasjonen. Og familiene og foreldrene var også sterkt å følge.

Ellers nevnte jeg etter å ha sett en episode at Felicity Huffman (Frustrerte fruer) hadde en rolle i serien. Og i episode to dukker også Joshua Jackson opp som forsvarer. (Spilte Cole fra The Affair) Donald Trump fikk en mindre rolle i serien enn jeg kanskje hadde tippet, og kun vist som tvklipp fra virkeligheten der han prater i store ord om “de som stod bak overfallet i Central Park.” Donald Trump var jo nokså kjapp med å nevne dødsstraff og å få ut i media harde ord mot disse guttene.

Jeg tenker at det er så viktig å være litt kritisk til media. Og også at man er uskyldig til det motsatte er bevist. Noe som ikke alltid er en selvfølge. Litt for ofte er noen skyldig til de klarer å vise sin usyld også. Men i denne casen som serien er bygget på setter jo de som fører rettsaken og etterforskerne opp en felle for guttene og bestemmer seg for å felle de tross det er tydlig de ikke har noe med det å gjøre. Det er vel mer justismord?

Ellers.. Jeg tror ikke dette er noen spoiler ettersom det er en sann og kjent historie, men det blir på mange måter en happy ending 🙂

 

Skal du se serien?

 

5 kommentarer

Siste innlegg