Å IKKE DATE LAVE MENN!

På god morgen norge i dag tok de opp temaet menns høyde og dating. Og jeg synest dette temaet er veldig interessant. Jeg tenkte jo over det selv når jeg datet  i høst. For det er mange som sier som i overskriften “Jeg dater ikke lave menn”

Jeg har prøvd å finne ut om jeg har noen preferanse her, eller om høyde ikke spiller noen rolle. Og jeg skal prøve å si noen om mine tanker hva jeg tenker om “lave menn på nettdating”.

Jeg vet mange jenter er opptatt av mannens høyde. Han skal være høy og mørk, flest jenter vil helst ha en menn som er høyere enn seg. (Også de jentene på 180 pluss). “Man må kunne gå i høye høler å likevel være lavere” sier noen.

Jeg alltid trodd dette med mannen høyde er uviktig for meg. Og helt ærlig har det aldri vært en problemstilling jeg har måttet tenke over tidligere. Men ER mannens høyde helt uvesentlig for meg, sånn helt ærlig?

Jeg er ikke kjempehøy selv. Altså jeg er ikke unormalt lav heller. Men jeg har ikke hatt problemer med å finne dater som er høyere.. Men i høst nettdatet jeg litt, og fikk noen meldinger fra menn som var relativt “lave.” Og jeg skal innrømme jeg tenkte litt over høyden til en som var under 170.

Dette skamma jeg meg litt over. At jeg vurderte han ut fra dette også. For jeg følte det var så fælt å forhåndsdømme noen etter høyde og ta det med i vurderingen om man skulle bli kjent. Iforhold til denne personen skrev jeg noen få meldinger att og frem. Men det ble ikke problemstilling uansett ettersom personen av andre grunner ikke var aktuell å “bli bedre kjent med” for meg. Men jeg tror helt ærlig jeg kunne gått på date med en som var lav. Fordi høyde er ikke det viktigste for meg. Men det er heller ikke helt uvesentlig, i den forstand at jeg ikke hadde tenkt over det med en tanke..

Jeg har ofte ønsket jeg var noen få cm høyere. Og jeg føler virkelig med menn som blir diskriminert på datingmarkedet på grunn av høyde. (Det var det ordet som ble brukt på God morgen Norge.) De sa på sendingen at det  nok låg noe biologisk bak det at kvinner ofte foretrakk høye sterke menn. Menn som kunne beskyttelse og passe på familien. Men nå er jo tidene litt endret. Og vi lever streng tatt ikke som urfolk. (Hun nevnte foresten i samme slengen det jeg skrev om i dette innlegget HER for noen dager siden, at vi også hadde en safunnsendring ved at flere kvinner fant yngre menn!)

En annen problemstilling angående “lave menn” på dating (og egne preferanser) er om man skal si fra til personen at det er dette som er grunnen til at man ikke ønsker “å bli bedre kjent”

Jeg ville nok ikke sagt til en mann at jeg ikke ville date han på grunn av høyden. For jeg vil ikke gi folk mer komplekser eller gi noen en følelsen av at de ikke er bra nok. Jeg har bare en sperre der, og vil ikke såre noen eller gi komplekser. Men noen vet jeg at velger å fortelle mannen de møter på en datingside at grunnen de ikke vil møte han er høyden. (Eller størrelsen, eller andre kroppslige ting). Og det er hvertfall ærlige da og da slipper han å lure på grunnen. Men jeg synest ikke noe om det personlig. Hva synest dere er riktigst? Si det, eller ikke?

Jeg liker å tenke at det ikke er noe galt med noen på grunn av for eksempel over eller under gjennomsnittluig høyde. (Og det er det jo heller ikke..) Hvis noen ikke liker noen for høyden så passer de bare ikke, da er ikke tiltrekningen og preferansene riktig. Det er ikke noe galt med mannen av den grunn.

Jeg tror, bare for å si det, at jeg kunne datet en lav mann også om han ellers var god match. Det er hvertfall det jeg tror. Men det er jo vanskelig å si før man er i situasjonen. Og man har jo ingen garanti for hvem man forelsker seg i uansett. Men sånn ellers, helt ærlig på preferanse synest jeg rundt 180, og gjerne to cm under er veldig passende for meg. Men høyde og alder tenker jeg i det store bildet ved en partner er mindre viktig enn MANGE andre ting. Men så skal man jo falle for personen, og der styrer man ikke helt hvordan det skjer. Noen blir man forelsket i, andre ikke.

Jeg håper ingen menn gir opp dating eller får mange negative opplevelser på grunn av høyden. Det synest jeg er veldig trist. Men dating og å finne det rette er jo ikke akuratt alltid så lett uansett høyde. Og jammen er det også mange som diskrimineres på datingmarkedet, både med funksjonhemming, psykisk helse, at de ikke er i jobb, at de har noen kg for mye eller at JENTA er for høy. For gutta har også sine preferanser. Men jeg tror det finnes noen der ute for de aller aller fleste, man må bare ikke gi opp. Man må være seg selv og finne noen som elsker en for den man er og slik man ser ut.

HAR DU PREFERANSE PÅ HØYDEN TIL MENN DU DATER?

HVA ER MENNS TANKER OM DETTE, OG OGSÅ MOTSATT- KVINNENS HØYDE?

Foto: Pixabay

Ps! Håper dere har en strålendes fredagskveld!! <3

Jeg er snart klar for å ta kvelden med netflix, etter dag med solskinn ute, besøk med kaffi og ski på tv & fotoøkt ute!

9 kommentarer
  1. Jeg hadde høydepreferanse da jeg var på leit etter ny mann ja. 😀 Jeg er selv 170 og de under 185 var helt uaktuelle … og jeg går ikke på høye hæler en gang. 😉 Høyde og det at han hadde jobb og var selvforsørgende, pluss at han hadde sitt eget hår på hodet intakt, var vel det viktigste. Så skulle han selvsagt være både trofast, snill og ferdig med tidligere forhold. Åsså måtte han bo i nærheten her, helst i samme by. For de fleste mellom 40 og 50 har jo ei fortid, med kone og barn. Og om han hadde vært i stand til å flytte langt vekk fra ungene, selv om de var i tenårene, så hadde ikke det heller vært positivt. Egentlig er det vel et under at jeg fant noen i det hele tatt.

   Hva andre setter som preferanser må jo være opp til en hver. Men regner med at de aller fleste har noe de vil, og ikke vil ha. Det er vel bare det at de ikke snakker så høyt om det.

  2. Jeg dater jo ikke så mye akkurat.. He-he. Og Frodith er 190 og jeg 178 ..Men jeg skjønner det med høyden etc. Jeg tror at om man finner en som PASSER til seg på alle måter, så spiller ikke høyden noen rolle. Og har man en god selvfølelse og selvtillit SELV, så tror jeg heller ikke mannens høyde spiller noen rolle. Men det må jo være en som er aktuell på andre måter så klart. 🙂

  3. Dette ligger nok i kvinnens natur fra laaaangt tilbake, og er ikke en selektiv mote-greie. Vi ville ha beskyttelse og sterke gener å føre videre.
   Selv har jeg aldri vært tiltrukket noen lavere enn meg selv, jeg er 172 cm.

  4. Dette er meget interessant. Jeg er nok ikke veldig opptatt av høyde, men er heller ikke så høy selv, så dette har vel egentlig aldri vært et problem. Samboeren min er ganske lav for å være mann (litt over 170), men jeg er lavere. Jeg tenker også at det finnes noe for alle, og hvis høyden plager noen så mye, ja da passer de enkelt og greit ikke sammen. Jeg tror mange ganger høye jenter blir like diskriminert av menn som er lavere. God helg fine deg <3

  5. “Fantasien” er jo en høy, mørk mann – som jeg også har endt opp med, men tidligere har jeg datet menn som har vært cirka like høye som meg (jeg er 172 cm) – og det har gått bra det, også! Her tenker jeg at det første man møter ved en person er jo utseendet, og da spiller jo faktorer som f.eks. høyde inn!

   1. Ja, jeg tror mange har “høy og mørk” som idealet ja. Og dating er jo mye førsteinntrykk og man kan “velge og vrake”. Men i virkligheten er det jo mange andre faktorer man “faller for” ved en person også, så man kan jo fint bli sjarmert eller har god kjemi med en på omtrent samme høyde også!

  6. Hvis man kan gjøre litt om på det så kan jeg fortelle at jeg egentlig trodde smaken min var slik at jeg likte mørkhårede menn, men min kjære er blond. Når man møter noen danner man seg gjerne et førsteinntrykk av utseende, for det er jo nettopp det man ser først. Men så fort man blir kjent med mennesker så ser man jo alt det andre som et menneske har å komme med. Og det er der jeg står: ja, jeg må finne det ytre tiltrekkende, men nøyaktig hva som gjør at jeg blir tiltrukket har bestandig variert og kommer an på personen egentlig. Til slutt er det jo det indre som teller aller mest.

   Jeg har vel egentlig ikke tenkt over høyden på gutten/menn.De jeg har vært med har vært ca like høyere og høyere enn meg. Men jeg skal ærlig innrømme at (om jeg hadde vært singel så klart!) hadde en mann vært under 160 cm høy så ja da hadde jeg faktisk kanskje tenkt over det. Vaneklig å svare på. Men har fått med meg debattene rundt det i media i det siste og tenker at det er supert det blir tatt opp!

   1. Jeg er helt enig med deg i at personligheten og helheten er viktigere enn utseendepreferanser. Jeg tror jeg kunne blitt forelsket i noen med helt ulikt utseende. Ja, det er vansklig å svare på det når man ikke er i en situasjon man faktisk må vurdere det. Men det er en spennende debatt!

Siste innlegg