Hvorfor jeg mener at Marilyn Monroe er ett GODT forbilde.

Jeg har lest flere steder at Marilyn Monroe omtales som ett dårlig forbilde. Og ettersom jeg er en stor Marilyn Monroe fan så må jeg nesten bare skrive ett innlegg ettersom jeg er helt uenig. Så her kommer noen grunner til hvorfor jeg mener Marilyn Monroe er ett GODT forbilde;

🌸 Marilyn Monroe er ett veldig sunt forbilde når det kommer til kroppsideal. Hun kan forhåpentligvis inspirere mange kvinner den dag idag å bli glad i formene sine.

🌸 Marilyn Monroe var en veldig dyktig modell. Det er nok mange som tror at det å være modell kun er å kunne “smile fint” på ett bilde og være vakker, men det er jo en profesjon. Marilyn Monroe er en av den mest fotograferte kvinnene i historien, og det kommer av flere grunner enn at hun bare “hadde utseende med seg.”

🌸Marilyn Monroe er ett godt stilikon. Og det er en grunn til at mange enda jakter “Marilyn Monroe- looken” og lar seg inspirere.

🌸 Marilyn Monroe var en av de første kjendisene som pratet om seksuelt missbruk, og etter hun begynte å prate om det åpnet det opp for mange andre. På 50- tallet var det gjerne noe man tiet om. Men hun brukte sin store popularitet til å endre måten man såg på seksuelle overgrep på, og til å få frem at det var greit å prate om det og at de som hadde opplevd det ikke var alene om det.

🌸 Jeg tenker at Marilyn Monroe er ett godt forbilde og en inspirasjon for de som har en tøff barndom, eller de som vokser opp i fosterhjem, missbruk eller forsømmelse. Kanskje ett håp om at man kan lykkes tross litt vanskelig start. Det er litt rart etter min mening at mange prater Marilyn Monroe ned for hennes “svake sider.” – For man må være ett temmelig sterkt menneske for å gå fra det utgangspunktet til å bli en av verdens mest suksessfulle og populære kvinner. Og hun var virkelig en tøff og sterk kvinne til tross for bagasjen som naturligvis preget henne.

🌸 Marilyn Monroe var lite materialistisk privat til tross for at hun er kjent for sangen “Diamonds are a girls best friend”.

🌸Hun var en god skuespiller, og hun var ikke en som bare fikk roller på grunn av utseende. Hun vant en prestisjefult Golden Globe for rollen sin i filmen “Some Like it hot.”

🌸 Hun er tidenes sexsymbol, og alle vet hvem Marilyn Monroe er.

🌸 Hun var en god businesskvinne, og hun eigde virkelig sin egen karriere.

🌸 Hun kjempet for like rettigheter for alle i en tid med fremdeles store raseskilleproblemer i USA. Hun var blant annet det som kaltes “an advocate of the Civil Rights Movement”.

🌸 Marilyn Monroe eide sin egen seksualitet, og det var ikke så vanlig for kvinner å ha være åpen om slikt på 50- tallet. Hun kan kalles forut sin tid på mange områder.

🌸 Hun stod opp for sine rettigheter som kvinne. Og i en tid der menn gjerne var den litt mer “dominerende” i forholdet og mye ble mer “akseptert,” så tok Marilyn Monroe ut skillsmisse etter at ektemannen Joe DiMaggio slo henne.

🌸 Hun donerte veldig mye til gode formål, og det sies hun alltid tok seg god tid til barn.

🌸 Marilyn Monroe hadde etter min mening noen av de beste sitatene blant kjendiser ever, og det sies at hun var veldig intelligent. (Til tross for rollen hun ofte gikk inn i offentlig som litt blond).

🌸 Og sist men ikke minst så er Marilyn Monroe ett veldig godt forbilde generelt sett for åpenhet på mange temaer som ikke ble pratet så mye om. – Også ensomhet og det å kunne prate om å ikke ha det bra. Hun turte å være sårbar og ekte, og jeg tror det er en av grunnene til at mange liker henne ekstra godt. Og jeg tror hun inspirerer mange idag på ulike måter, og på mange forskjellige områder.

Hvis ikke Marilyn Monroe kan sees på som ett godt forbilde, hvem er ett godt forbilde da? Er det de som har levd ett liv uten motgang og som tilsynelatende gjør alt perfekt (eller etter samfunnsnormene) som blir de beste forbildene?

0 kommentarer

Siste innlegg