Realistiske nyttårsforsetter.

Nå er det bare fire dager igjen av dette året..

De siste årene har jeg valgt å ikke ha noen nyttårsforsetter. Jeg har tidligere tenkt som så at “det jeg likevel ikke får gjort ellers i året av meg selv, det gjør jeg heller ikke som nyttårsforsetter” Og jeg har også visst med meg selv tidligere at jeg uansett var en som var relativt selvdisiplinert og hardtarbeidende av meg selv.

Men.. Det var da..

I år har jeg faktisk vurdert å ha nyttårsforsetter. For jeg har i 2020 kommer så langt unna mitt “gamle jeg” med selvsisiplin som jeg kan komme, og jeg har iløpet av året blitt en verdensmester på å “utsette alt som utsettes kan.”

Jeg har nok følt på en følelse av overveldethet og maktesløshet av ulike grunner som har gjort til at jeg ikke alltid har visst hvilken ende jeg skulle starte dagen i. Og isolasjon og en snikende depresjon har nok til sammen gjort det enda vanskeligere å motivere seg selv til selv den minste ting.

Jeg har vært litt redd for å ha nyttårforsetter, for “tenk om det bare ville være å risikere en real nedtur ved å ikke klare de?”

Men jeg tror mest på mindre, realistiske planer, for min egen del. Og jeg tror dessuten at det er viktig å sette noen lettere feelgoodplaner på lista også som gjør en ordentlig glad av å tenke på. For eksempel; Jeg skal ta en spadag/ta manikyr/besøke det museumet like ved som jeg har tenkt mange ganger jeg skal innom/jeg vil ta ett fotokurs.

Men når det er sagt så er jeg enda litt skeptisk til nyttårsforsetter. For jeg tror man må være veldig motivert i utgangspunktet for å følge de opp.

Jeg har dessuten nok selvinnsikt til å ikke ta med  forsetter som; “få faste rutiner på leggetid og ståopptid- også i helger, faste rutiner på sunne måltid, kutte sukker og sjokolade, trene kondisjon og styrke hver eneste dag..” Det er ikke er særlig realistisk her i gården for øyeblikket, og det hadde nok holdt max en uke. (Kanskje jeg heller ikke ønsker ett sukkerfritt liv) Men det å sette opp noen realistiske forsetter på for eksempel tur og trening er noe annet. Og det å skrive ned noen mål og planer tror jeg kan være nyttig motivasjon- spesielt dersom man føler seg litt overveldet eller går litt rundt i sirkel.

Skal du ha nyttårsforsetter eller motivasjonplaner?

0 kommentarer

Siste innlegg