Hvilket forhold har du til konspirasjonsteorier?

Jeg har ett elsk hat forhold til konspirasjonsteorier. Det vil si; det kommer egentlig mest ann på hvilke konpirasjonsteorier det er snakk om. For noen synest jeg er veldig spennende, mens andre synest jeg er ordentlig skremmende at folk i det hele tatt tror på.

For at jeg skal tro på en konspirasjonsteori må det være flere (evt mange) ting som heller mot at det er en mulig sannhet enn hva som er tilfellet i motsatt retning. Og ofte synest jeg de mer krimbaserte konspirasjonsteoriene er mest interessante, mens jeg ikke har helt sansen for mange av de andre.

I 2020 fikk ordet konspirasjonsteorier en litt dårligere assosiasjon etter mitt syn enn tidligere. For det året kom mange nye konspirasjonsteorier (som jeg ikke skal gå særlig inn på her, og som jeg heller ikke gått så mye inn i selv)

Men kort fortalt ut fra det jeg har lest, så tenker jeg at det er svært lite sannsynlig at både Biden, Clinton og Obama er pedoer, og at Trump skal redde verden. (Virkelig riktig mann)

Og det er litt skremmende at mange i Norge og andre land tror på  at “alle” verdens statsledere har gått sammen om å misslede befolkningen til å tro vi har en pandemi, men at korona ikke finnes eller er overdrevet. Kari Jaqueson mener jo blant annet noe av det. Og desverre er det til og med noen barn i Norge som er blitt foret opp med dette av sine foreldre! (Det gjør meg litt oppgitt).

Jeg tror likevel at det er sant at det er mye snusk innad i politikken og at det er mye maktmissbruk i verden.

Det er sannsynlig at det finnes mange “pedoringer” og at noen maktpersoner også missbruker mindreårige. Men det er litt tvilsomt at alle demokratene skal være så onde.. Og mye av de spinoffene til konspirasjonsteoriene høres mer psykotiske ut enn noe annet. Som at Biden egentlig er død og presidenten er en klone, eller at Trump allerede er president men utkledd som Biden. (Det er faktisk sant at noen tror på det).

Som en digresjon får jeg lyst å spørre om det er  riktig at det er Britney Spears som er den som ikke er “egnet nok” til å få lov å stemme til valg?

Men jeg tror på at noen konspirasjonsteorier kan være sanne. Og fellesnevneren på de er vel at det også går mye på makt, men omhandler drap som blir dekt over som selvmord. For det tror jeg desverre det har vært endel av oppgjennom. Og når det er null beviser for selvmord og 100 misstenkeligheter, motiver og forspilling av beviser så taler det jo veldig i en annen retning.

 

Tror du på en konspirasjonsteori?

0 kommentarer

Siste innlegg