HVILKEN VERSJON ER BEST? DEN MEST KJENTE VS ORGINAL/LÅTSKRIVERS VERSJON.

Det finnes flere eksempler på kjente sanger som egentlig bare er “en cover.” Men så har nesten ingen hørt orginalversjonen. Av og til spiller også låtskriveren inn sin egen versjon av en sang de har gitt bort. Hvilken versjon av de under liker dere best? Den mest kjente, orginalen, eller låtskriverens?

HVILKEN  VERSJONER BEST? (PARFUME) -BRITNEY VS SIA

Sia har skrevet låten men gav den til Britney Spears. Dessverre “floppet låten” selv om mange liker den godt..

Min favoritt? Jeg liker begge versjonene, og det er vanskelig å sammenligne så ulike tolkninger. Men om jeg må si en favoritt er det kanskje under tvil.. Sias… Sia har så mye edge og driv i stemma- og jeg blir fullstendig revet fremover i låten. Men jeg liker også Britney Spears versjon veldig godt. ..Jeg syntes også låten også kledde å være litt bakpå som i den versjonen, og det ble nesten avhengighetsskapende med det arrangementet (halen på refrenget- “i never tell”). Jeg synest ellers Britney får frem teksten og feelingen på en annen og måte, og man får jo helt kjærlighetssorg av hennes versjon. “For de som har vært der- when theres three”.. Som sagt, veldig ulike versjoner.

HVILKEN  VERSJONER BEST? -KIM WILDE VS THE SUPREMES

Jeg vil tro at hvilken versjon man har hørt mest her er litt avhengig av hvilket årstall man er født. Jeg er jo født på 80 tallet. Men The Supremes har altså orginalen (logisk nok)..

Min favoritt? Det føles faktisk ikke mulig å sammenligne disse versjonene iforhold til favoritt. Men interessant hvor ulik samme låt kan bli med totalt ulikt arrangement og uttykk..

HVILKEN  VERSJONER BEST? (DIAMONDS) -RIHANNA VS SIA

Sia er komponist av låten Dimonds, men Rihanna er den som har gjort sangen kjent.

Min favoritt? Min favorittversjon er nok Rihannas. Men det er vel likevel ikke mulig å ikke like Sias?

HVILKEN  VERSJONER BEST? (TORN) EDNASWAP VS IMBRUGLIA

Torn ble jo en stor hit på 90 tallet med Natalia Imbruglia. Men orginalen er med gruppen Ednaswap.

Min favoritt? Jeg har jo ett nærere forhold til Natalie Imbrulias versjon- men orginalen overrasket meg positivt. Den er mer rocka og autentisk enn den glattpolerte popversjonen til Imbruglia. Litt livepreg. Og tror faktisk jeg synest orginalen var den beste.

HVILKEN  VERSJONER BEST? THE HOOTERS VS RICKY MARTIN 

Ricky Martins versjon er jo mest kjent for de fleste vil jeg tro. Og den låten er egentlig litt fin, (tross av at den er en litt overspilt sviske) MenThe Hooters har orginalen.

Min favoritt? Jeg likte begge versjonene jeg. Sangen kledde både å være pompøs, men også mer nedpå akustiskpreget popversjon.

HVILKEN  VERSJONER BEST? – GARY JULES VS TEARS FOR FEARS 

Tears for fears har orginalen, mens Gary Jules har den mest kjente versjonen.

Min favoritt? Her er favoritten helt klart Gary Jules- den er heelt nydelig! Og ja, verden er jo “mad”forresten, tilfelle noen ikke har fått det med seg.. 😉 Orginalen ble jeg litt stressa av. Tempoet er jo mye høyere, og synest sangen kler det lavere tempo best. Men samtidig skjønner jeg jo den “stressviben og feelingen de nok har ønsket få frem i orginalen iforhold til tekst” Så jeg er sikkert bare påvirket av den versjonen jeg er mest vant til. Jeg var bare ikke umiddelbart begeistret for arrangementet i orginalen. Men syngingen var helt grei- veldig 80 talls sound.. 🙂 Hva er din favoritt av de?

Jeg har hatt en tøff natt og døgn. Jeg har nesten ikke visst hvor jeg skulle gjøre av meg. Men THANK U <3 bloggen. Jeg håper dere synest innlegget var litt gøy. (Kanskje bare jeg som har litt rare ting som fenger interessa, men de er ikke alltid man har hørt orginalversjonen av kjente sanger.)

Håper dere får en fin dag!

0 kommentarer

Siste innlegg