Hvilken interiørstil liker jeg mest og minst fra “Hvem bor her.” (Ep. 1,2,4,8,9)

God fredag! Jeg har hatt en litt slapp uke, og da har det passet utmerket å slenge seg nedpå med en kaffi og se ett avslappende og hyggelig underholdningsprogram som “Hvem bor her”.

Jeg har gått med flytteplaner de siste månedene, og jeg er jevnlig på finn.no. Så derfor synest jeg det er ekstra inspirerende å se ulike interiørprogrammer og drømme litt.. For selv om flytting er ekstremt stress (og jeg tar ting i mitt tempo) så er det også noe med den nye starten iforhold til innredning. For nå som jeg leier har jeg bevisst ikke ville investert i mye inventar. Men det er så mye fint å velge i..

Det må likevel sies at de fleste husene i programmet “Hvem bor her” nok er ute av de fleste sin lommebok. Men det er likevel mye inspirasjon å hente. Og jeg er overbevist om at man kan få en stilren og fin leilghet uten at det koster shorta også.

Som en funfact kan jeg nevne at programlederen i dette programmet også var programleder den sesongen jeg var innom idol. Så jeg kom på noen artige minner.

Ep.4: Jeg elsker jo pop-art og de fargene som stua i bildene over har. Så det var en veldig tøff stue syntes jeg.

Ep. 1. “Safaridrømmen” er ett ordentlig fint hjem! Jeg likte blant annet detaljene stua- i bildene, taklampene og plantene, og ett fint, praktisk kjøkken.

Ep 8. Huset på Berg var fint, og stilrent. Det var lyst og fint. Og jeg likte bokhyllen, klesgarderoben og inni kjøleskapet, hehe. Lysekrona var også fin. 🙂

Ep. 8 og 9: Jeg synest at bokhyller kan være interessant av alle ting. Og hylla over til venstre var jo bare eyecandy..!! 😀 Det er sånn bokhylle jeg liker, som ser estetisk fin og ryddig ut. Angående bokhylla til høyre såg jeg at de hadde begge de to bøkene jeg mulig var mest grepet av i slutten av tenåra. Kan dere tippe hvilke to bøker? 😉

Ep. 9: “Løkkaleiligheten” var alle bøkene i bokhylla snudd. Tøft, kreativ og gjennomført. Men jeg hadde nok selv gått for det praktiske.. Og jeg kan sikkert være litt perfeksjonistisk på mitt vis når det gjelder bokhyller. Og løkkaleiligheten var veldig langt fra min stil vil jeg si.

Ep. 8: Jeg ble litt fascinert av hvordan personen i “barokkboligen” hadde valgt å innrede stua. For jeg tror aldri jeg har sett noen med to like bilder i stua.. Men med hylla, vasene, bildene og gardinene har personen laget en slags speileffekt og symmetri. Også putene i sofaen er lagt i speilvendt rekkefølge ser jeg. Kreativt. Og fargene med brunt og gull var lekkert da.

Koselig kjøkken på bildet over.. Jeg liker slike svarte barkrakker.

Her fikk jeg noen assosiasjoner til min mor, selv om mye er ulikt også. (Hun ville nok aldri kjøpt hvit sofa kan jeg nokså sikkert si, det er mer sånn som jeg finner på selv om det er litt sossete). Huset minnet meg om ett hus jeg var så glad i som ble solgt at jeg nesten ble litt emosjonell her. Minnet litt utenpå, utemøblene, og piano i stua er jeg vokst opp med. Siste bildet med spisebordet og sofagruppe bak var noe “kjent” med. Men mye var også ulikt altså. Men kjempefint hjem.

Ep.1. Jeg likte flere elemtenter i “Fargehuset.” Samlerhusene pleier være en favoritt hos meg, men det var definitivt ting jeg likte her. Jeg har jo en forkjærlighet for Disney og fargen rød. Og jeg ble blant annet litt glad av den stolen med rød pute ned hvite prikker. Og benkrakken var jo som candy til. Fikk litt 50s- usa feeling. Men om det var en stil jeg hadde kommet til å ha vet jeg ikke.

Ep 2. Mosehjemmet var nydelig, og personen som har innredet der har vært dyktig. Jeg tippet riktig på at en influencer bodde her.

Jeg kunne gitt maange flere kommentarer og eksempler fra fine ting fra disse episodene, men innlegget blir for langt..

Hvilken stil liker jeg?

Jeg tror jeg har en litt “moderne stil,” uten at det må bli for sterilt. Fargemessig så synest jeg at mye kan være fint sålenge det er litt gjennomført. Men jeg er nok litt “klassisk” muligens.. Jeg liker praktiske løsninger og komfort, i tillegg til estetikken. (Man skal tross alt bo der.) Og jeg har det virkelig ikke strøkent, men jeg til en viss grad systemer og at ting ser fint ut.

Så.. hvilke stil liker jeg minst i programmet?

Jeg ville ikke legge ut bilde-eksempler på hva jeg liker minst, for det ville føltes veldig lite respektfult for  de som liker det, eller de som bor der. Og dessuten så betyr ikke det at jeg ikke kunne valgt det designet at det ikke kan være stilig. Men jeg er nok ikke den som har mye utstoppede dyr, loppisfun (selv om noen kan være ett funn), antikviteter, mange statuer, maange ting overalt, veldig mørke farger overalt.. Så husene som minner om samlerhjem, museum eller veldig spesiell nisje er nok de jeg ofte liker minst i programmet ut fra min smak. Men som sagt er det veldig tøft at noen velger å kjøre en annerledes stil.

Å gjette “hvem bor hvor” i programmet..

De eneste deltagerne i programmet jeg til nå enkelt har gjettet riktig bolig hos er influencerne, hehe. Jeg bare spurte meg selv hvilken bolig som var mest “instavennlig” og mot målgruppen deres. Ellers har det jo ikke vært så lett å gjette..

 

Ser du på “Hvem bor her?”

Er det noen av boligene du likte?

Er slike innlegg som dette ok å lese eller er det kjedelig? Det blir jo litt blanding av interiørinspo, tv-kommentar og personlige kommentarer..

 

2 kommentarer
  1. Har sett programmet et par ganger.. og jammen er det mange kreative og flott hjem rund omkring… Selv liker jeg å ha det litt rent og enkelt.. mest for at jeg ikke orker å ha så mye å tørke støv av..hehe.. Men jeg liker å bli inspirert og syns mange stiler kan være skikkelig kule.. Barokkboligen her var jo veldig fin syns jeg.. Gøy at folk ikke har akkurta samme smak for det hadde jo blitt kjedelig.. God helg til deg og lykke til med planer og eventuell flytting <3

   1. Ja, det er mange utrolig flotte hjem ja. Ja, det kan bli mye støvtørkning om man har mye nips og pynt. Ja, det er mye flott å bli inspirert av. Ja, den stua i barokkboligen var flott. Ja, er enig i at det ville blitt kjedelig om alle hadde samme smak. Tusen takk. Blir nok ikke flytting de første månedene tror jeg, men jeg har hvertfall startet å se meg om m.m. Håper du har en fin dag. <3

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg