Hva er ett minimum av klær du hadde klart deg med?

Jeg tror jeg snart har tenkt over alle alternativene som finnes når det kommer til kommende bosted. Alt fra å eie til å leie. Og idag vil jeg prate om ett alternativ som muligens er helt urealistisk nå, men som lenge har fascinert meg. Og det er slike “tiny houses”.

Igår og idag har jeg lest litt om det å bygge slike hus i Norge. Men det er desverre utrolig (tids)krevende å sette seg inn i alle de millioner av regler som finnes i Norge for husbygging.

Det vil si. Akkuratt å få “byggeklossene” til å bygge ett slikt hus, eller å få bygget ferdig ett minihus er ikke nødvendigvis noe problem. Men samme om man velger å ha ett minihus på hjul, (som er en trend fra USA) eller om man kjøper en tomt og kobler minihuset til vann, avløp, og strøm som ett vanlig hus -så er jo ikke dette så lett i praksis.. Det er liksom ikke bare å tro at man kan kjøpe en billig tomt å sette opp minihuset med en gang, For det er ikke nldvendigvis en rask og enkel prosess å søke og få lov å sette opp hus, selv om huset er lite, og selv om man eier eiendommen.. Det er ikke sikkert man får lov i det hele. Og det er jo viktig å sette seg inn i før man vurderer å bygge minihus.

Jeg har ikke særlig peiling på hvordan reglene for husbygging er i USA, men det virker som det er mye mindre komplisert. Er det riktig? Det virker som om det er færre regler når det kommer til å bygge selve huset, (så flere husmodeller fra USA er så vidt jeg har forstått ulovlige i Norge) og det virker som man har litt mer frihet når man først eier ett område i USA. (Arrester meg gjerne om jeg tar feil).

I Norge er det ellers vanskelig å bo ett år i for eksempel bobil. Og minihus på hjul blir jo litt “samme greia” som bobil dersom man ikke har fast eiendom å stå på. For da blir det ett alternativ å betale for campingplass, eller å være så heldig å finne lovlig sted en stund, men flytte på seg hele tiden.. Så jeg tror ikke å flytte rundt med minihus på hjul i Norge er noe som jeg ville anbefalt noen.. Men å bygge ett minihus på ett fast ståsted kunne vært supertøft om det lot seg gjøre.

Når jeg satt å filosoferte over dette med minihus tenkte jeg også over hvor lite klær som ville vært ett minimum man kunne levd greit med hvis man for eksempel skulle bo i ett minihus. Og jeg er litt uenig med meg selv..

Mer her min liste for hva jeg tenker kunne vært en realistisk, men litt minimalistisk garderobe;

4 bukser (Jeg tror faktisk jeg skulle klart meg med to, så mye som jeg går med bukse, hehe.)

2 tights

10 gensere/shorter

4 singlets

4 jakker

4 shorts

5 skjørt

2 skjerf

4 luer/caps

En boks smykker/ørepynt

15 kjoler (Kunne heller gått ned til to bukser om lite plass. Men ok, 10 kjoler kunne gått;))

5-10 par sko. (Jeg hadde klart meg godt med 5 par eller mindre. Men jeg hadde nok stuet med 10 fordi jeg elsker sko.. og de fem ekstra hadde nok vært med høye hæler..)

15 truser

5 BH-er

15 par sokker

10 par strømpebukser tykk/tynn.

Jeg skulle klart meg med enda mindre klær også om jeg måtte. Og mulig dette var i overkant mye for ett minihus. Men jeg tenker at man må bruke vaskemaskinen mer om man har for lite.. Og jeg liker klær, og greit å ha litt å velge i. Men hvis man for eksempel skal leve på liten plass MÅ man nesten ha en litt minimalistisk garderobe, samtidig som det er litt prioritering iforhold hva annet man vil ha..

Ellers så tror jeg at hvor mye klær man trenger også kan komme litt ann på aktivitesnivået og type jobb. Men ved smart oppbevaringsløsninger kan man få plass til mye på liten plass. Og hvis det var ett rom jeg ville prioritert større plass enn som vanlig er i minihus er det badet.. Badet er jo ifølge meg ett av de viktigste stedene i huset jeg hadde ønsket var praktisk og fint, selv om det ikke trenger være kjempestort..

 

Hva er ett minimum av klær du kunne klart deg med?

Hva tenker du om minihus som alternativ for unge voksne?

6 kommentarer
  1. Jeg har kikket på de minihusene, og de er jammen kjekke. Det gjelder å være kreativ og utnytte plassen.
   Hva reglene er for husbygging i USA aner jeg ikke, vet bare at her i Norge er det så mange regler at jeg ikke vet om jeg hadde orket.
   Vi hadde jo en stor campingvogn da jeg var gift, og det gikk veldig fint å feriere en lang ferie i den, og om man er alene, så er det jo egentlig plass nok til å bo. Men vi har vel en tendens til å samle litt klær og greier vi damer i alle fall, så akkurat den tanken går jeg ikke inn på nå. For her hos meg så er vekta en del variabel, så jeg må ha et utvalg klær for flere størrelser, sånn at jeg ikke hele tiden måtte gå og kjøpe nytt. Det har jeg nemlig gjort, og angret på, for det blir dyrt. Så derfor beholdes alt, til jeg er lei av det da 🙂
   Så jeg måtte hatt et eget hus til klærne mine sikkert 😀
   Men det er jo noen som bygger hus av containere også, har du kikket på den muligheten?

   1. Ja, jeg elsker å se på slike kreative løsninger som minihus ofte har, og hvor genialt mange utnytter plassen. Ja, jeg lurer på om jeg mener at Norge har litt i overkant mye regler akkuratt her, og det kan nok gjøre at mange ikke orker. Jeg har ikke veldig peiling på å feriere i campingvogn. Jeg synest det hørtes fornuftig ut å beholde ulike størrelser klær fremfor å kjøpe nye hvis man går endel opp og ned i vekt. Nei, jeg har ikke kikket på den muligheten. Men antar det er nokså like regler som minihus med botilatelse?

  2. Ha-ha, var dette en minimalistisk garderobe? Synes det var masse jeg 😀 Omtrent som jeg har nå. Og jeg bor nesten i minihus 😀

   1. Haha. Jeg syntes ikke det var så gale jeg, men det sier jo litt om hvor mye klær vi ofte har. Men jeg har ikke den største garderoben her jeg er nå selv. Men det må jo være realistisk, og klær til både sommer og vinter. Men man kunne nok hatt mindre enn jeg skrev ned. Likevel skrev jeg hva jeg trodde var realistisk jeg ville trives med, og bedre å ta litt for mye i enn for lite tenkte jeg. 🙂

  3. Virkelig lekre bilder, men de lange, bratte trappene så ikke særlig praktiske ut med småbarn i hus – passer nok best for et ungt og sprekt par uten barn.

   Jeg har i lengre perioder bodd utenlands og har måttet klare meg med det jeg har fått plass til i en koffert på 20 kg. Det gikk forsåvidt greit, men det tok ikke lang tid før jeg begynte å savne tingene mine hjemme. Så minimalistisk har vært en dyd av nødvendighet for meg og ikke noe jeg virkelig har trivdes med eller ville valgt frivillig. Min erfaring er at man fort ender opp med å begynne å kjøpe inn nytt for å erstatte det man har reist fra.

   1. Ja enig i at bildene var lekre, og jeg syntes de var inspirerende. Uff, nei jeg tror ikke jeg hadde taklet minihus så bra med små barn (trapp eller ei). Det passer nok best til unge og engslige vil jeg tro. Men man kan jo få minihus uten soverommet på hems med trapp.
    Ja, å bo i en koffert kan gå i perioder når man er ung, men jeg tror på at det er lett å begynner å kjøpe inn endel nytt.

Siste innlegg