Har du gått glipp av noen av disse seriene?/ 7 serietips.

Vanligvis så pleier jeg å skrive serieanbefalinger nesten kun rundt NYE serier som kommer ut. Men jeg tenkte å gjøre ett unntak å anbefale noen serier som ikke er nyutgivne. For det kan jo være noen har gått glipp av de og kunne trenger en god serie for helgen (dog etter min smak på at de er gode;)). Så her kommer 7 serier jeg anbefaler;

 

Unbreakable Kimmy Schmidt

 

Denne serien innehar muligens en litt sær form for humor. Men jeg elsker Kimmy Schmidt!

Serien er en komedie som ligger på Netflix, og hovedkarakteren er Kimmy Schmidt blir i starten av serien funnet/reddet etter å ha levd i åresvis isolert med en sekt, og vært hjernevasket til å tro at livet  utenfor ikke eksisterte lenger. Så overgangen i den virkelige verden blir mildt sagt stor, og Kimmy er veldig entusiastisk. Hun får en dramaqueen av en roomie vil jeg si, ett mess av en arbeidgiver og venn Jacqueline som jobber hardt for en perfekt fasade, og en husvert som sier det hun mener, hehe.

Jeg elsker karakteren Jacqueline, og vennskapet mellom henne og Kimmy er jo litt morsomt. Jeg flirte godt av dette klippet. Det fikk meg faktisk til å sitte alene hjemme midt på natta å le høyt av noen scener. Men jeg er sikkert litt overtrøtt også . Men hvis noen trenger det..

 Trailer: “Oh, Im very normal, had everything normal happened to me”, hehe. – Kimmy Smith.

 

When they see us

Dette er en miniserie som er basert på en sann historie om fem gutter som ble uskyldig dømt for ett overfall i Central Park på 80- tallet med store konsekvenser for de. Serien er veldig bra med gode skuespillerprestasjoner, men sterk.

Jeg har skrevet mer detaljert om serien i ett gammelt blogginnlegg, her. Og der skrev jeg også litt om Donald Trumps innblanding i saken.

 

Thirteen.

Denne thrillerserien er lenge siden jeg såg at jeg ser at jeg skrev i vi-form sist jeg skrev om den på bloggen. Men jeg elsket denne miniserien fra BBC. Og hvis jeg ikke tar helt feil så kan den strømmes idag på Tv2 sumo.

Serien handler kort fortalt om Ivy som har vært kidnappet og holdt fanget i tretten år (og siden hun var tretten år.) Men i åpningen av serien klarer hun å rømme. Men klarer hun å være trygg fra kidnapperen nå som hun er fri?

Når jeg hører “In your dreams” fra serien så får jeg litt lyst å crazydanse på samme måte som Ivy.*

 

Better things

Denne serien husker jeg at jeg likte veldig godt. Den ligger på HBO, og sjangeren er noe imellom komedie og drama. Jeg vet det er kommet en helt ny sesong som jeg ikke har sett enda, så den står høyt på lista mi. (Og jeg må bare nevne at jeg elsker bildet over, hehe.)

Better things handler kort fortalt om hverdagen til freelanceren og alenemoren Sam, hennes tre barn, og moren..

Jeg har skrevet mer utfyllende om serien tidligere her. Den er virkelig søt.

 

The fall

En av de bedre krimseriene jeg har sett, der vi følger seriemorderen Paul Spector og etterforskeren Stella Gibson. Anbefales! Hovedrollene spilles av Gillian Andersen og Jamie Dornan, så det burde nesten vært grunn i seg selv til å gi serien en sjanse? Ligger på NRK.

 

Dirty John.

Den første sesongen av Dirty John (for det er to uavhengige sesonger) handler kort fortalt om en kvinne som nettdater og møter en mann som trolig er psykopat. Hun ignorerer de rødene flaggene, og etterhvert havner hun og barna i fare. Historien er fra virkeligheten, og det var etter min hukommelse en spennende serie. Kan streames på Netflix.

 

Euphoria

Denne dramaserien finner du på HBO. I Euphoria blir man litt kjent med forskjellige unge mennesker, som nok alle kan sies å alle ha litt (mye) bagasje, eller ting de sliter med. Hovedrollen er den rusavhengige Rue Bennet som blir nær venn og forelsket i transpersonen Jules. Serien må sies å inneholde mange vonde og mørke temaer som rus og overgrep, så ikke sikkert serien passer alle og alltid pga trigger alert.

Nå er det lenge siden jeg såg den serien, men det var ellers en bra serie med mange gode skuespillerprestasjoner, og mye av det estetiske var kreativt og vakkert. Zandaya har fått en velfortjent Emmy for rollen som Rue Bennet.

Jeg har skrevet mer utfyllende om serien Euphoria her og også nevnt den her.

 

Ønsker noen flere serietips? Del 2?

Hadde dere hørt om/ sett alle disse seriene fra før?

*(Actually I did.)

3 kommentarer
    1. Jeg har sett The Fall. Sånn ekkel-fin .-D Og synes Gillian Anderson spilller bra, og den ekle Spector. Det er jo noe med ting som ikke er amerikansk også, litt deilig av og til 🙂

      1. Ja, det er sant. Er flere år siden jeg såg den. Min favoritt i serien er Gillian Anderson. Ja, mye bra som ikke er amerikansk også.

    2. Ååå, det er så mange serier jeg har lyst å se, men som jeg aldri får anledning til, både fordi jeg kanskje ikke har strømmetjenesten, og fordi tiden og helsa ikke strekker til 😉 Men takker for tips. En av seriene du anbefaler her har jeg lyst å se om den ikke hadde vært på Sumo 🙂 Men nå har jeg begynt å se Normal People 😉 Har sett en episode da. Og så har jeg sett første sesong av The Handmaid’s Tale 🙂 Så litt blir det jo 🙂
      Tusen takk for tipsene her hos deg ♥

Siste innlegg