HAR DU DENNE KROPPSTYPEN? GAMINE- KIBBE BODY TYPE

PHOTO BY HELENA CHRISTENSEN/ONE MANAGEMENT

Ifølge Kibbe body Types kan vi dele mennesker opp i 15 ulike kroppstyper. Og hovedgruppene for disse kroppstypene er Romanic, Dramatic, Neutral, Classic og Gamine. Og i dette innlegget vil jeg skrive litt om Gamine kroppstype, som består av tre variasjoner; Gamine, Flamboyant Gamine og Soft Gamine.

Hva betyr ordet Gamine?

Fra wikipedia;

gamine is a slim, elegant young woman who is, or is perceived to be, mischievous, teasing or sexually appealing.The word gamine is a French word, the feminine form of gamin, originally meaning urchin, waif or playful, naughty child

Fra ordbok;

adjective 1. (of a girl) attractively boyish” -A picture featuring a gamine young model
Noun; A girl with a mischievous, boyish charm” – A long-legged, short-haired gamine.
DATED; A female street urchin. (“I left school and fell in with some gamines”)
Mia Farrow (bilde av henne lenger nede i innlegget) vil med andre ord passe til den sterotype ordbok-versjonen av en Gamine. Men langt fra alle Gaminer vil passe inn under sterotypen. Og kibbe body types har selvfølgelig ingenting med om man har kort hår eller er rampete. Men jeg ville bare ta med den “allmenne definisjonen” likevel 🙂
Audrey Hepburn blir ofte sett på som ett av de første og mest kjente eksempela for en gamine, og også “gamine klesmote.” Dette til tross for at hun er noe høyere enn de fleste gaminer.

Kjennetegn og fakta for Gamine kroppstype; 

– Gaminer er ofte lave i høyde >155-165.

– Flamboyant Gaminer er ofte litt høyere enn de andre gaminetypene og opp mot 170cm, mens soft Gaminer er den laveste Gaminetypen og gjerne under 160. (Men dette er ikke absolutt)

– Gaminer har ofte ett litt “ungt utseende.”

– Gaminer har ofte store øyne, fyldige eller halvfyldige lepper.

– Gaminer har ofte litt petite føtter og hender.

– Ben og armer er gjere litt lange i forhold til hele kroppen. Spesielt på Flamboyant Gaminer. Mens de andre gaminetypene har litt kortere armere og ben (men de kan fremdeles ha pittelitt lange ben ift resten av kroppen.)

– Skuldrene på Gaminer er ofte litt skarpe men avsmalende.

– Gaminer blir ofte beskrevet som litt mer “girly or boyish” , mens Romantic kroppstype som blir beskrevet som mer “womanly.” Jeg er litt usikker på hvorvidt disse ordene på å beskrive kroppstypen er de mest heldige ettersom alle kroppstyper selvfølgelig er kvinnlige. Men det med at kroppstypen Gamine ser litt “jentete ut” gir likevel hvert fall meg mening. Men det utelater ikke at Gaminer er kvinnlige og sexy. Og jeg kan legge til at mange menn synest Gaminer er veldig attraktive og feminine og at endel menn også liker at slike kvinner er litt petite i høyde.

– Dette punktet er muligensk litt gresk før dere har blitt forklart ordentlig hva Dramatictype er. Men Gaminer er den kroppstypen som er midt mellom ytterpunktene av kroppstypene Romantic og Dramatic, og de har omtrent en 50/50 blanding av skarphet og softness. Romantic blir sett på som den mest “kvinnlige” og formfulle kroppsfasongen med timeglassfigur og avrundende milde kanter,  (som runde kanter på skuldre, nokså rundt kanter i ansiktetet) og korte linjer. (Ofte lav høyde, korte armer og ben) Men “Dramatic” er kontrasten med skarpe kanter, lange linjer og lite fett, former og softness. (Som at de med den kroppstypen ofte er høye, og har lange armer og ben, litt skarpe skuldre osv) Dette er vanskelig gi en kort sammendrag på, og håper dere ikke faller av. Men jeg skal gi mange bildeeksempler på Gaminer og prøve å foklare det forståelig. 🙂  Og Kira Knighly er forresten ett eksempel på Dramatic type. Hun har veldig lange linjer (lange ben, lang mage, lange armer) osv.
– Flamboyant Gamine har flest trekk som minner om “Dramatic kroppstype,” (Kira Knighly) mens Soft Gaminer grenser mere mot “Romantic kroppstype.” (Marilyn Monroe)

 

– Kroppstypen Romantic har flere likhetstrekk med Gaminer. Jeg skal ikke bruke tid på å sammenligne disse to kroppstypene opp mot hverandre i dette innlegget, men  Romantic og Gaminer er de to kroppstype- gruppene som oftest er LAVEST i høyde. Så dersom du er rundt 160 pluss minus er det en stor sjanse for at er en av de 5 kroppstypene på bildet over!

(MEN det er heller ikke helt umulig å være en Classic eller Neutral selv om de ofte har “moderat” høyde. Så ikke heng dere helt opp i høyden. Men jeg kommer ikke til å fokusere på sistenevnte kroppstyper i dette innlegget)

FLAMBOYANT GAMINE

Ordet flamboyant viser til at disse gaminene har noen “boyish” trekk som smale hofter og rumpe, og lengre linjer.

Hva skiller Flamboyant Gamine fra kroppstypene Gamine og Soft Gamine?

– Flamboyant Gaminer har flere Dramatiske trekk enn de andre gaminene. De har lenger linjer (lenger høyde, lenger armer, lenger ben). De har mer skarphet i både kroppsdeler og ansikttrekk. Og de har mindre softness og fett plassert på kinn, rumpe, lår, pupper. (Men det vil selvfølgelig ikke si at de ikke kan legge på seg. Men da legger de på seg nokså jevnt, så de vil ikke gi timeglassfigur som Romantic type)

-Flamboyant Gaminer er noen ganger litt høyere enn de andre Gaminene.

– Flamboyant Gaminer har mange skape (dramatic) ansiktstrekk, men endel kan fortsatt ha de store øynene og leppene som er typisk Gamine. (Eksempel twiggy)

Er flamboyant Gaminer alltid svært slanke?

Nei, kroppstyper har ingenting med vekt å gjøre. Likevel innrømmer jeg at jeg ofte forbinder Flamboyant Gamines med veldig slanke kjendiser, fordi mange kjendiser med denne kroppstypen tilfeldigvis er meget slanke. (Som for eksempel Audrey Hepburn, twiggy, Victoria Beckham) Og godt mulig disse i tillegg til å være veldig slanke ser ekstra slanke ut ettersom de har lite former (rumpe, lår) naturlig på kroppen. MEN det er ikke slik at flamboyant Gamines må være tynne, så jeg skal ta ett eksempel på en litt større Flamboyant Gamine også. Og benbygningen, høyde og hvor store øyne osv vil jo være faktorer som er der uansett vekt. Så en FG kan være 200 kg og personen er fremdeles en Flamboyant Gamine. 🙂

Jeg merket at jeg kunne brukt maange bildeeksempler med Victoria Beckham, hehe! Jeg bare blir litt forelsket i den klesstilen hennes iblant 🙂

Victoria Beckham er flamboyant Gamine og er 163 cm høy.

En annen veldig kjent Flamboyant Gamine er moteikonet Audrey Hepburn; Hun var 1.70 cm

Nydelige Emma Watson er Flamboyant Gamine; Kanskje dere ser hva man mener med at Gaminer ofte har ett litt “ungt, jentete utseende?” Watson er 165 høy.

Twiggy– moteikon fra 60 tallet er Flamboyant Gamine og er 172 cm.

Og til slutt kan jeg ta ett eksempel på en kjendis som står under Flamboyant Gamine som har svingt endel i vekt; Kelly Osbourne. Så da ser man hvordan en FG med litt høyere bmi enn de andre eksemplene kan se ut. Men personlig synest jeg det er litt vanskelig å se hun er flamboyant på noen av de “slankeste bildene” fordi det ser nesten ut som litt mer timeglass i antrekket.

Jeg valgte ut bilder av henne med litt ulik vekt, og jeg synest hun var veldig flott på alle bildene.

GAMINE

Mia Farrow (bildet over) er gamine og er 162 cm.

Paulette Goddard er Gamine og er 163 cm.

Gaminer er på mange måter midt mellom Flamboyant og Soft Gaminer både i softness, former, kanter og høyde. For Gaminer har i likhet med SG noe former på lår og rumpe, ansikt og pupper. Men ikke like mye former, og fett er ikke like “soft” som på softgaminer.

Gaminer kan kanskje se litt mer kompakt og sterkere ut i kroppsbygningen. Armer og ben ser gjerne sterke ut, og lengden på armer og ben er mer i ‘proposisjon” lengdemessig. Likevel kan også noen med  Gamine type har pittelitt lenger ben i forhold til overkropp.

Gamine type har ofte store øyne og fyldig/halvfyldige lepper, nesa er forholdsvis petite. Ansiktet kan ha litt fylde på kinna, men ellers har ansiktet skarphet og softness i en 50/50 mix.

 

SOFT GAMINES

Mary Kate og Ashly Olsen er Soft Gaminer og er ca 157 cm.

 

Noen kjennetegn på softgaminer;

Som nevnt tidligere er Soft Gaminer ofte lave i høyde, gjerne under 160.

Soft gaminer har flere softe trekk enn de andre Gaminene. Det vil si at de ofte har mer softness i ansiktet (som fyldige kinn), og mer former på rumpe, lår og gjerne pupper også.

Soft gamines grenser ofte litt mot kroppstypen Theatrical Romantic.

Mange beskriver ansiktene på soft geminer som “doll-like” fordi de ofte har store øyne, fyldige lepper og kinn. Men haken kan på noen være svært markert.

Soft gamines har mange av de samme trekka som både Gamine og Flamboyant Gamine. Og i noen antrekk og ved veldig lav vekt kan nok alle Gaminetypene se nokså like ut. (For en Soft gamine mister jo mye former ved for eksempel lav vekt og kan minne mer om en flamboyant versjon.) MEN soft gaminer vil alltid  ha noe mer softness uansett vekt, og benbygning og høyde vil også være kjennetegn på SG. Ett eksempel på dette som er brukt av andre, er soft gaminen Mary kate Olson som tross mye undervekt til tider kan virke Flamboyant i kroppen utad. Men Mary kate har  blant annet mer fylde i ansiktet tross undervekt enn for eksempel Kira Knighley  (Som er dramstic type og også svært slank, men som trolig ikke har like lav bmi som Mary Kate på den tiden bildene ble tatt) Og bare for å understreke det, så er fylde i ansiktet en positiv og nydelig ting på samme måten som dramatiske trekk er kjempefint! Så dette er bare for å prøve å skille kroppstypene fra hverandre- og gi eksempler!

Judy Garland er 151 cm og soft Gamine

Reese Witherspoon er 156 og er en Soft Gamine med endel former. (Jeg synest forresten Reese Witherspoon er såå skjønn, liker henne utrolig godt som skuespiller, og hun smiler faktisk på de fleste paparazibilder.. uten at det har noe med temaet å gjøre hehe)

Sally Field er 159 cm og Soft Gamine.

Jeg håper dere fikk ett inntrykk, selv om det var vanskelig å forklare hva en Gamine var på ett innlegg og finne norske ord:-) Er det noe dere lurer på?

(Jeg legger innleggene om Kibbe i kategorien Kibbe Body types.:-))

Ønsker dere at jeg beskriver Netural, Dramatic og classic kroppstypene?

Ha en fin helg! Xoxo

0 kommentarer

Siste innlegg