Har du denne kroppstypen? Dramatic, kibbe body type.

Jeg har tidligere skrevet om kroppstypene innen Gamine kroppstype HER, og Romantic kroppstype HER. Og idag vil jeg skrive litt om de ulike kroppstypene  innen de Kibbe kroppstypen som kalles Dramatic.

Det er to typer Dramatic; Dramatic type og Soft dramatic type. Men disse kroppstypene har mange felles trekk..

Kjennetegn på Dramatic kroppstype;

– Dramatic er på mange måter motsetningen til Romantic kroppstype. Jeg er ikke så glad i betegnelsen feminine eller maskuline trekk ettersom jeg tenker at alle kroppstyper og trekk er like kvinnelige. Men jeg kan likevel si at Dramatic er den kroppstypen som blir betegnet som den med flest maskuline trekk, imotsetning til Romantic som blir betegnet som den med mest kvinnelige.

– De som har dramatic kroppstype er ofte veldig høye (oftest over 173, men gjerne også over 180)

Kroppsformen er rett og slank (det vil ikke si at man ikke kan legge på seg da..), og på engelsk blir kroppsbygningen blant annet betegnet som “straight and angular, and may tend to long or sleek musculature.”

– De som er Dramatic kroppstype har ofte smale mandelformede øyne, smale lepper og smal nese.  Ansiktsstrukturen er skarp og fremtredende iforhold til både nesen, kjevepartiet og kinnbena.

– Dramatic kroppstype har fine lange linjer, som vil si lange armer, lange ben, avlangt ansikt (gjerne mer kantete, markert og sterkt enn rundt- og ofte med det noen kaller  “firkantet hakeparti”) og nokså langt mage/ryggparti.

– Amer og ben er ofte smale i bredde.

– Soft Dramatic har mer former og fylde på kropp og ansikt enn Dramatic, som er mer flamboyant. Sophia Vergara på bildet under er soft Dramatic.

Ut fra det jeg har nevnt om Dramatic nå vil du med andre ord sannsynligvis ikke være Dramatic hvis du;

Er veldig kort i høyde, har korte og softe linjer, har timeglassfigur, har rundt ansikt med store øyne og fyldige lepper, og har kort vertikallinje.

 

Noen kjendiser som er Dramatic kroppstype;

Tilda Swinton, Høyde; 179

Tilda Swinton er en kjendis som ofte blir brukt som eksempel for Dramatic kroppstype på grunn av så tydelige dramatiske trekk. Hun er høy, og hun har avlangt ansikt, små øyne, smale lepper, og smal nese. Hun er mer “kantete” enn rundt og fyldig i ansiktet, og har relativt sterkt kjeveparti. Hun har en veldig lang vertikal linje, lange armer, ben og langstrakt rygg og mageparti.

 

Amal Clooney, Høyde 174 cm

Denne nydelige kvinnen har Dramatic kroppstype. Jeg liker personlig veldig godt stilen til Amal Clooney, og som dere ser har hun mange lange, fine linjer både i kropp og ansikt. Jeg fikk litt assosiasjoner til Pretty Woman med det hvite antrekket med hatt. Hun kledde det utrolig godt.

 

Ruby Rose, høyde; 170

Ruby Rose er relativt lav til å være Dramatic kroppstype, men som dere ser på bildene er det tydelig at det er mange dramatiske trekk her.

 

Noen kjendiser som er Soft dramatic kroppstype;

Una Turman, høyde 180

Kan dere se på ansiktstrekkene og de lange linjene at Una Turman er Dramatic type? De med dramatic og soft Dramatic kroppstype kler ofte klær og kjoler som er lange, enkle og inntilsittende.

 

Sophia Vergara. Høyde; 170

Sophia Vergara er under gjennomsnittet høy til å være en Soft Dramatic, kun 170 høy. Som dere ser på denne vakre modellen og skuespilleren kan man selv gjennom bilder se at hun har lang vertikal linje (Hun ser høy ut, og hodet er lite eller proposjonalt med kroppen. Har man stort hode iforhold til kropp ser man gjerne lavere ut enn man er på bilder) Sophia Vergara har lange armer, lange ben og relativt langt ansikt. Hun har endel “angularity” i benbygning og ansiktet, men har mye former, fylde og softness- som skiller Soft Dramatics fra Dramatics.

 

Sofia Loren, høyde; 174

Jeg pleier ha med en klassisk, gammel skuesspiller.. Og jeg kan si at Sofia Loren er Soft Dramatic. Ser dere det i den lange kroppen, og det avlange, litt kantete fine ansiktet med smale øyne og smal nese?

Jeg håper dette gav ett lite innblikk i Dramatic kroppstype, (om ikke annet så gjennom bildene.) Jeg synest å finne norske ord på å beskrive kroppstypen var litt utfordrende iblant. Men håper dere forstod litt.. Jeg håper at jeg får skrevet om kroppstypene innen Neutral og Classic også, hvis noen er interessert? Hvis du har mange trekk fra Dramatic, men ikke helt passer inn likevel kan du for eksempel være en dramatic classic.. Stay tuned.. 🙂

 

Ha en fin dag!

Er din kropp en Dramatic kroppstype?

5 kommentarer

Siste innlegg