Gjett hvilken hobby jeg skal ta opp igjen?

Det sies at ett godt tips i denne tiden kan være å begynne med en helt ny hobby, eller å ta opp en gammel hobby. Så kan dere gjette hvilken hobby jeg skal begynne med? For det er kanskje ikke så innlysende å starte med det hjemme alene..

Jeg leste en artikkel (her) om en gammel mann som begynte på ballett, og da ble jeg inspirert og jeg ble minnet på den “gamle hobbyen min”.

Ja, eller egentlig har jeg kanskje aldri sett på det som en hobby, men mer som en del av yrkesvalget mitt. Men selv om jeg startet litt påtvinget (hehe), så ble jeg så utrolig glad i dans!!

Jeg startet ikke å danse før jeg var voksen. (Ung voksen). Og det er kanskje litt uvanlig å begynne så sent når man da begynte å trene så mye som jeg gjorde. Men jeg begynte å ta dansetimer for å komme inn på en musikalskole. (For selv om min greie var sang, så måtte jeg danse godt nok til å komme gjennom to autitioner) Og deretter ble det mye hard dansetrening på skolen, og jeg fortsatte å ta kveldstimer i dans og trene frem til jeg klarte å gå på en stor smell å bli syk..

Den siste danseaudition jeg var på, det var på det Kongelige teater i københavn. Jeg holdt på å bli utredet for ME på den tiden, men nektet å gi opp drømmen min. (Jeg hadde nok ikke ME tror jeg, men tok ca to år før jeg fungerte mer normalt slik) På denne danseaution prøvde jeg å presse kroppen selv om den var sliten, men så sviktet bena under meg når jeg var på audtion, så jeg plutselig ikke klarte å stå på de.. Så den autionen kom jeg naturligvis ikke videre på, og jeg endte på gulvet på ett annet rom med en annen autiondeltaker som trøstet og strøk meg over håret.

Noen måneder etter den episoden flyttet jeg tilbake til vestlandet, og da sluttet jeg nesten å danse. Det er ikke samme tilbud for dans for voksne på små steder, og jeg ble noen år senere “mer hemmet i livet” frem til nå.

En god danser var jeg aldri. Men jeg har danset i forestillinger (og utrolig nok fått betalt for det, hehe) og jeg har blitt spurt om å undervise i dans. Men eg takket nei til å være danselærer i kulturskolen når jeg fikk tilbud.(Blant annet fordi jeg ville brukt så mye mer tid på å planlegge undervisning enn ved å takke ja til sangelever som jeg var sterkere i. Og jeg følte jeg ønsket å jobbe mer med egne ferdigheter først.) Men jeg har måttet lage koreografier som lærer, så man kommer seg aldri bort ifra at noen “Men du har jo utdanning i dans”, hehe.

Men selv om jeg ikke er en god danser, og ikke har danset på år og dag nå, så har dans vært noe av det jeg har savnet mest å holde på med de siste åra. Jeg vet at jeg kan bli en mye bedre danser- fordi det handler om å trene og trene. Men hadde det betydd dersom jeg aldri ble god? Og hadde det betydd noe om jeg (i verste fall) aldri fikk brukt for det i jobbsammenheng igjen?

Hva med å KUN danse for egen glede og treningen det gir?

Jeg startet å se litt ballettvideoer og ble veldig gira “Jeg skulle jammen  meg starte å trene ballet hjemme!”

Jeg har lenge hatt mål om å gå tur og trene hver. Men ettersom det målet med ut på tur daglig har vært vanskelig nå, og jeg ikke har fått det til (jeg har ikke gitt opp det målet heller), så tenkte jeg å begynne med daglig innetrening. For jeg beveger meg så lite. Så jeg begynte litt i helgen. 🙂

Jeg har funnet ut at ballett er akkutt det jeg trengte. For mange avskapnings og pustevideoer har ikke hjulpet meg så mye med stress og pust. Men når jeg startet på oppvarming og øvelser i dans, så kom jeg automatisk inn i en god gammel innøvd pusterytme når jeg gjorde når jeg danset før.

Jeg er litt støl i høyre leggen etter relevéene idag, så jeg hadde nesten glemt hvor støl man blir dagen etter.. Men jeg skal ta en ny økt idag. 😀

Så dette blir min nye hobby. Og det er supert både for kondisjon, styrke, og smidighet. Og jeg skal også starte med litt daglig tøyiing.

Målet jeg vurderte på 1 times dansetrening daglig tror blir litt for høyt, så jeg starter med ca 20 minutters trening per dag.  Og om jeg blir giret kan jeg ta lenger økter, tato økter, eller jeg kan dele opp økten “om jeg ikke har dagen”..:-) Men fra idag og i 2 uker fremover er det 20 minutt ballettøvelser på timeplanen de dagene jeg ikke går tur ut! 🙂

Har du danset før?

Noen som joiner meg?

2 kommentarer
  1. Det høres veldig gøy ut ♥ Jeg er nok flinkere å gå tur enn jeg ville vært å danse. I alle fall nå for tiden. Men det blir ikke alt for mye tur heller.
   En stund etter jeg hadde begynt å bli syk, gikk jeg på et salsa nybegynnerkurs. Jeg skjønte jo ikke at jeg var syk, jeg trodde bare jeg var sliten. Men det var inspirerende å kjekt å ta det kurset, og jeg følte meg levende. Flere år senere ble jeg med en kamerat på swing-kurs. Da var jeg blitt en del sykere, og det kurset var et intensivkurs, så jeg holdt jo på å stryke med (sånn føltes det). Men også dette var utrolig kjekt. Nå er jeg der at om det skulle spilles opp til dans, stiller jeg meg bakerst i køen. Danser kun veldig rolig med kjæresten. Mer klarer jeg ikke. Kunne hatt lyst å lære å danse vals. Men jeg tror jeg har nådd min smertegrense 🙂
   Uansett, det er veldig bra at du har satt deg mål. Og når du har funnet hva du har lyst til, så er det jo så mye mer inspirerende og kjekt. Så kanskje dette vil hjelpe deg. Og fint at du begynner veldig forsiktig. Det gjelder å kjenne seg selv 🙂
   Jeg ønsker deg masse lykke til, gleder meg til å lese hvis du oppdaterer hvordan det går ♥

   1. Tusen takk for at du skriver det <3 Ja, hvis man blir syk (litt av hengig av sykdom og hvor mye man blir hemmet) så kan livet bli veldig endret. Salsa er såå flott! Husker jeg var innom Salsaklubb når jeg bodde i Oslo, og det er en ting jeg gjerne skulle lært. Mange fine pardanser, men salsa er en av de jeg kunne ha mest lyst å lært. Vi var litt innom ulike pardanser på skolen, men ikke nok til at jeg lærte det ordentlig. Swing er gøy, god trening! Ja, det var nok ikke kurset for å være sliten. Både det og jive m.flere er veldig intenst. Ja, kanskje å ta privatkurs i vals, med rolige korte økter. Men jeg forstår om dans er for slitsom eller ikke går. Jeg kuttet det selv helt ut en stund fordi det føltes som det kostet mer enn kroppen hadde godt av selv om viljen til å fortsette å danse var der. For når jeg gikk på en smell, var dans det jeg måtte legge bort helt en stund samme hvor lyst jeg hadde. Men nå håper jeg virkelig det går fint. Men jeg må begynne forsiktig, og må passe på det ikke blir en nedtur.
    Jeg kan til og med dele økten opp i små mindre økter om jeg ikke har dagen. Men om jeg klarer 20 minutter er det ett stort skritt. Jeg vurderte å starte på så forsiktig som max 10 minutt daglig. Men tror jeg vil gjøre litt mer for å få opp kondisjonen nå. Tusen takk, veldig motiverende og hyggelig å høre! Klem <3

Siste innlegg