Frigjøringsdagen. (Og koronasituasjonen..)

Pixabay

 

God formiddag! Jeg vil bare ønsker dere en fin lørdag!

Idag er det som de fleste kanskje vet frigjøringsdagen og offesiell flaggdag. En dag der man kanskje kan kjenne litt ekstra på hvor heldig man er så bor i ett fritt og demokratisk Norge, og også kan tenke litt tilbake på landsmenna som tok opp kampen for ett fritt Norge i krigstiden.

Mange nevner koronasitussjonen idag iforhold til frigjøringsdagen, og jeg er delvis enig i noe av essensen. For det er selvfølgelig viktig å passe på den demokratiske og individuelle friheten vi har, enten det gjelder om det er problemstillinger som kommer utenfra eller innenfra. – Og det er jo viktig “koronasituasjon eller ei,” det med å være litt kritisk og bruke sitt eget hode også.

Jeg har kanskje bare ikke orket å bekymre meg altfor mye om alt, og jeg har valgt å legge meg ett sted mellom å prøve å ha mest mulig tillitt, men også å ha lov å være litt skeptisk. Kanskje jeg har to tanker i hodet samtidig iblant også. Men jeg håper at det blir mindre inngripende tiltak fremover, og jeg håper at koronapass bare vil være en midlertidig løsning.

Men ellers så synest jeg at Norge i bunn og grunn er ett fantastisk land, og at vi nordmenn er veldig heldige. Vi bor også i ett av de landene i verden der ytringsfrihet står sterkt, som jeg ser på som en av de viktigste menneskerettighetene av alle. Og det er ingen selvfølge. Norge er ellers ett foregangsland på så mange områder. Og det er ett land jeg er veldig stolt av! Så gratulerer med frigjøringsdagen!

4 kommentarer
  1. Vaksinesertifikat skal ikke engang være en midlertidig løsning – det skal overhode ikke være et alternativ.
   Ja,det er frigjøringsdagen i dag og eg har heist flagget – nå må folk samle seg og få slutt på den psykiske terroren som våre ledere utsetter oss for på daglig basis.Vaksinesertifikat – øverste leder har jo sagt rett ut at “de har større ambisjoner” enn det som til nå har blitt forespeilet med innføring av vaksinesertifikat.
   Vår øverste leder har også sagt rett ut,på den siste pressekonferanse at “ingen skal bli tvunget til å ta vaksine,men man kan fks.bli nektet å komme på jobb om man ikke er vaksinert (om man fks.jobber med sårbare grupper)” dette sa vår leder rett ut på tv.Neste nå blir vel at de flytter grensene over hvem som kan falle i kategorien sårbar,at antallet sårbare plutselig skyter fart og før man vet ordet av det har vi alle havnet i den kategorien,eller skille mellom de som er vaksinert og de som ikke er det.
   Eg håper virkelig at folk våkner opp no,eg håper at høringsforslaget om vaksinesertifikat er den siste spikeren i kista for den belastningen vanlige folk har levd under i over et år no.
   Nei,eg fornekter ikke at covid19-pandemien finnes,men eg er skeptisk til svært mange av myndighetenes tiltak og svært skeptisk til vaksinene.
   Noe skurrer voldsomt,man har gått gjennom ett år no med tiltak som ikke funker – kanskje på tide å løse opp litt i tvangstrøya folk er tvunget til å ha på seg å innrømme at man kanskje må tenke litt nytt,særlig ettersom det viser seg at man blir smittet etter fullvaksinering også – og dermed kan smitte andre igjen og igjen og igjen….Da kan man ikke unngå å spørre seg,når man blir smittet etter vaksine,kan dø etter vaksine hva er det da egentlig man blir vaksinert for (eller mot) ?Kan ikke helt skjønne at ikke vaksinen beskytter mer mot det den skal beskytte mot som det påstås er covid19.

   Man må spørre seg om det ikke finnes en skjult agenda her under dekke av en påstått pandemi.

   Hilsen synskepeggy.

  2. Så bra at du fikk heist flagget på frigjøringsdagen 🙂 Det er mange vanskelige problemstillinger du tar opp her. Blant annet dette med vaksinepass, og hvorvidt man skal kunne kreve omplassering/at noen skifter jobb, dersom de ikke vil vaksineres. Jeg har ikke gjort meg opp en mening på alt, men jeg synest nok også det kommer litt an på konteksten. Jeg kan forstå at de som jobber i for eks eldreomsorgen bør utgjøre minst mulig smitterisko for de sårbare de jobber med. Men jeg ser også det vanskelige for mange med vaksinepresset, spesielt i enkelte yrker. Og ser også problemstillinger rundt selvbestemmelse/makt/tiltak..

   Det er lov å være skeptisk til tiltak og vaksine og det er bare bra at noen er litt mer kritiske. Jeg er selv litt usikker på hvorvidt vaksinestrategien som kjøres er “det riktige” for å bli kvitt pademien. Men jeg er jo ingen ekspert, så det blir jo bare min filosofering rundt det. Jeg har ingen fasit. Men jeg har lurt litt på om man forlenger pandemien med den gjeldende strategien, og hvorvidt det er forventet at folk skal vaksineres jevnlig i åresvis fremover. Men jeg har ikke nødvendigvis noen bedre plan 😉

   Jeg har prøvd å lese meg litt opp på hvordan vaksiner generelt fungerer. Men det er jo mange uavklarte spørsmål rundt hvor godt vaksinen beskytter, bivirkninger, koronaimmunitet og ettervirkninger for noen av de som har hatt korona osv. Jeg meldte meg litt ut av hele koronadebatten en stund og falt litt av lasset. Det er mye jeg ikke har tatt stilling til.

Siste innlegg