Falske illusjoner og online dating.

Photo, pixabay, Sammy Williams.

En liten tabbe jeg vet flere har gått på når det gjelder online dating, er at de har chattet (litt for) lenge med en person før de har tatt steget videre. Og i den tiden så har de klart å lage seg mange falske illusjoner i hodet og ett litt skjevt bilde av hvordan den andre egentlig er.

Jeg tenkte bare å komme med noen tanker på hvorfor jeg mener at det er stor fare for” waste of time” å kun skrive med en potensiell date over tid før man tar steget videre; (i tilfelle noen gjør det under koronatiden).

Ett gjennkjennelig Meme-bilde for de som skaper falske illusjoner litt raskere enn andre.

Dette er jo egentlig helt logisk for de fleste; Men til tross for at man kan ha god “flyt” og ok kjemi når man skriver med en person, så er det nærmest umulig å lage seg ett helt riktig bilde av en person kun ut fra meldinger. Og selv om man kan ha god kjemi med noen som man skriver med, så trenger man ikke nødvendigvis å ha god kjemi med personen på hverken telefon eller i virkeligheten.. Man kan selvfølgelig ha det (for det skriftlige gir jo ofte en viss indikasjon) men det er ikke sikkert. (Dere skjønner hva jeg mener).

Jeg tror de fleste prøver å treffes relativt raskt hvis de er interessert nok. Men jeg hørt flere historier fra folk som av ulike grunner har gått på den “bommerten” minst én gang, at de har chattet i ukevis (eller månedvis) med noen- for så å ha funnet ut at det var bygget mest på illusjoner, og at det ikke var så mye kjemi.. (Og jeg har gjort lignende selv.) Og nå i koronatiden vil jeg tro at flere, av ulike grunner, kanskje møtes litt senere enn de normalt ville gjort, spesielt hvis det er litt avstand. Men telefon/video gir ett mye riktigere og helt inntrykk, selv om ikke det heller er som å møte noen i virkeligheten .

Jeg tror likevel at det generelt sett er helt vanlig å lage seg noen illusjoner i dating enten man vil eller ikke. -For dating handler jo tross alt mye om forhåpninger og forventninger. 

Jeg må ellers flire litt av noen menneskers overøsende emojibruk. Ja, det er ikke fordi jeg synest det er noe galt å bruke emojis altså, for det kan være veldig koselig det. Men selv bruker jeg nok generelt sett ikke veldig mye emojier, heller ikke når jeg skriver med venner. Jeg bruker vel mest smilys og hjerter (når jeg mener det..) Men jeg tror spesielt på dating at det kan forvirre litt om noen som for eksempel er en reservert og stille person, og som ikke liker å prate om følelser eller er så spudlende i virkeligheten – men bruker ti hjerter og hundre smilys og solbriller i hver setning, hehe. Ja, det var ett oppdiktet og bittelitt overdrevet eksempel, men håper dere tok poenget. Alle må jo få uttrykke seg som de føler for.. Men det jeg prøver å få frem er bare at det kan være vanskelig å vite hvordan en person virkelig er kun gjennom meldinger.

Jeg kom på at låten Precious Illusions av Alanis Morisette iforhold til dette temaet, så jeg slenger den låten med jeg.. 

Jeg hørte endel på Alanis Morisette for noen år tilbake, og jeg mener å huske at en i bandet flirte litt kjekt å kalte det “hippiemusikk”. Og med den musikkvideoen og noe av viben på Precious Illusions så kan jeg vel ikke påstå at han tok heelt feil der. Men jeg liker “hippier,” så det går helt fint, hehe.

Har du møtt noen som var veldig annerledes enn du hadde sett for deg?

(Jeg dater ikke selv nå, men jeg har litt erfaring fra ulike datingsteder)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg