ER DET HØYE, MØRKE MENN SOM GJELDER?

Kvinner og menn har ofte noen preferanser når det kommer til hva man ser etter i en fremtidig partner. Men vil kvinner flest ha høye, mørke menn? 

For min del så har jeg faktisk ikke hatt så mange kriterier på utseende på forhånd når jeg for eksempel har nettdatet. Jeg har alltid gått ut fra helheten, og hatt mer fokus på egenskaper, kjemi, sjarme og personlighet. Likevel har nok alle noe de tiltrekkes mer av og foretrekker- enten bevisst eller ubevisst.

“Han skal være høy og mørk”

Mange kvinner ønsker menn som er “høye og mørke.”  Dette sies jo å være ett urinstinkt kvinner- For kvinner ville ha sunne, sterke, friske, menn til å beskytte familien. Og de fleste kvinner ønsker seg også i 2019 enn partner som er høyere enn seg selv, mens menn ofte foretrekker de lave kvinnene- der lave kvinner og kvinner med former før ble sett på som de som var mest fruktbare.

– Fra naturens side er menn både lengre og tyngre enn kvinner. Bak dette fenomenet er det en drivkraft som heter seksuell seleksjon. Hos de fleste dyr, inkludert mennesket, har det vært en kamp mellom hankjønn om å få gunst hos hunnene. (..) ..de mennene som var de beste jegerne, krigerne og kjemperne, ofte ble valgt av kvinnene.

– Vi ser en sammenheng mellom kroppsstørrelse og slike egenskaper. Derfor foretrekker kvinner menn som er større enn dem selv. Det ligger altså i vår natur, som det har tatt hundretusener år å forme. (..) I dag er det derfor meget sjelden å se et par hvor kvinnen er lenger enn mannen. Det er sjeldnere enn én til 500. – Professor i evolusjonsbiologi Eivin Røskaft ved NTNU/klikk.no

I år 2019 er mye annerledes enn i gamle tider, og jeg vil tro at menn ikke nødvendigvis trenger de samme egenskapene som i urtida for å være de beste til å beskytte familien sin fra fare. Andre egenskaper enn fysisk styrke blir gjerne sett på som viktigere idag for å forsørge og passe på sin familie. Som; en intelligent mann med en stabil jobb, en omsorgsfull og god far, og en god ektemann.

Jeg tror mer myke og feminine trekk ved menn er mer “in” enn tidligere. Og mange kvinner tiltrekkes idag av menn med mer feminine trekk- da spesielt på innsiden. Som en kvinne fra Australia skriver;

«Dersom en mann kan sitte stille på sofaen i en time, bare fordi han ikke vil forstyrre katten som ligger å koser seg, blir jeg veldig sjarmert. Ikke noe tenner meg mer enn en sterk mann, med et mykt hjerte» Happenmag.com/ nettavisen

Jeg må fint innrømme at jeg nok hadde smeltet litt av det samme..

Til slutt kan jeg nevne at ifølge happenmag.com er noen av egenskapene kvinner setter høyest humor, ærlighet, at han har tro på seg selv og det han gjør, og at han er en god lytter.. 

 

HAR DU PREFERANSER PÅ UTSEENDE/ EGENSKAPER?

ER DU OPPTATT AV HØYDE OG HÅRFARGE?

10 kommentarer
  1. Høyde og hårfarge er jeg ikke så veldig opptatt av. De fleste er uansett høyere enn lille meg som kun er 158 cm på strømpelesten 😉 Jeg blir nok betatt av mørke menn, men det tror jeg har noe med at ansiktstrekkene, f.eks. rundt øynene å gjøre, da de er mer markert. Men det er ikke sånn at det er et must. Tilfeldigvis er kjæresten min mørk, og det liker jeg jo veldig godt da 🙂 Men jeg er tyngre enn ham, selv om han er høyere enn meg :p

   Jeg synes nok kanskje at ting har endret seg litt oppigjennom ja. Jeg har inntrykk av at mange kvinner liker en mann som både er tøff og myk på samme tid. Og det har kanskje noe med likestilling å gjøre. For vi kvinner som nå må jobbe og bli selvstendige, selv blir jo både myke og tøffe på samme tid, og kanskje ser vi da etter samme kvaliteten i en mann?

   Tankevekkende innlegg ♥

   1. Jeg er litt lik der, hårfarge er jeg ikke så opptatt av- selv om jeg muligens har helt litt mer mot mørke. Men så er jo også menn flest mørke i håret.. Og de fleste menn er høyere enn meg også.

    Interessant tanke det med at kvinner også har endret seg og blitt mer selvsendige og muligens tøffere. -Kan godt være en sammenheng med likestillingen at mannsidealet er endret. Hvis kvinner skal jobbe mer utenfor huset må nesten mannen ta mer del i husarbeid og barn. Og nå ser man jo litt annerledes på barneoppdragelse og følelser enn tidlige generasjoner.
    Takk! <3

  2. Mannen min er bare litt høyere enn meg..før var håret hans mørkt..mer grått nå..hehe.. Jeg har mer falt for sjarm og at gutter/menn er litt “tøffe”ikke sånn slem tøff men litt sterk f.eks..og selvsagt vise omsorg.. Nå har jeg jo vært gift siden jeg var 20 år ..men kan jo uansett synes noen er sjarmerende på tv eller noe slikt..men liker sjelden den klassiske typen menn..og ikke jålete..må dusje av og til da..hehe.. Klem til deg <3

   1. Ja, jeg tror jeg forstår hva du mener. 🙂 Hehe, jeg måtte flire godt av “må dusje av og til da” Elsker humoren din! Stor klem til deg <3

  3. Jeg har ingen spesielle preferanser i hht lys og mørk, men det er jo enkelte trekk som er nødt til å være der for at jeg skal bli tiltrukket av fyren. -Sånne typ ‘basics’ jeg ikke får gjort noe med, som f.eks at han må ha en viss høyde, at han må ha maskuline trekk, osv. Hvor langt sivilisasjonen enn måtte ha kommet, er og blir vi et produkt av naturen, med de samme urinstingtene vi ble gitt da vi oppsto som art..

   1. De fleste menn er jo uansett tyngre og lengre enn kvinner- sånn gjennomsnittlig. Og også ofte fysisk sterkere. Tror nok mye ligger genetisk, mens andre ting er sosialt og kulturelt påvirket /som hva om er manns og kvinne idealet, og hvilke typer som fremheves i film og som modeller.

  4. Enig i din konklusjon -humor, evne til å ha god kommunikasjon, sterk -men myk og SNILL. Heldigvis har jeg en sånn mann -og unner alle å ha en partner som gjør den lykkelige!

Siste innlegg