Er det best bli veldig god på én ting, eller litt god på mange ting?

Av og til tar jeg meg i å lure på om jeg kunne blitt virkelig god på noe dersom jeg hadde holdt meg til å én hobby. For eksempel at om jeg fortsatte å terpe mye på å spille ett instrument, eller på å male, eller på en idrett.

Jeg har alltid vært sånn som har villet lære “alt,” og som har hoppet fra den ene hobbyen til den andre. Og jeg blir ofte veldig giret på noe i en periode for så å enten å gå lei, eller bli veldig fascinert av noe annet.

Når jeg var ung så fikk gitarspillingen raskt konkurranse av at jeg skulle lære å spiller trommer, og jeg skulle begynne å synge, og jeg skulle prøve å skrive musikk.. Og så skulle jeg jo gå på røde kors, spille tennis, og lage min egen tegneserie som Nemi. (Og det var kun én promille av aktivitetene.)

Som voksen er jeg fremdeles litt lik. Men jeg har nok funnet mer “mine ting” som jeg vet at liker (og klatring og fotball er strøket fra lista.) Og mange av de gamle hobbyene “rullerer”.

Ellers får man jo ofte nye innfallsvinkler og ideer på de hobbyene man har, og innimellom får man nye interessefelt. (Det kan jo bare være noe man tilfeldigvis kommer over på nettet, som når jeg ble nysgjerrig på kibbe body types ifjor).

Jeg tror at alle kan bli over gjennomsnittet gode på noe. (Hvis det er ett mål) Men det krever ofte litt talent i bunn og mye hard jobbing over tid. Og når det gjelder flertallet av mine hobbyer så har jeg nok ikke hatt nok interesse og tålmodighet til å terpe så mye som det kreves for å bli supergod. Ikke har jeg hatt talent i alt heller, men kanskje i noe. (Det kan nevnes at håndball heller ikke var min ting, og at jeg var livredd den ballen).

Men det å bruke mye tid på å bli god i én ting gjøre også at det blir mindre tid til andre ting. Så det er jo litt prioritering også. Og jeg tror igrunn jeg liker en variabel kunnskapsbase. For det er jo veldig praktisk iblant å kunne litt om mye. Eller hva tenker dere?

Det er likevel noen aktiviteter som jeg har brukt mer tid på enn andre ting, og jeg følte virkelig at jeg hadde funnet “min passion” på den tiden jeg gikk på en svær smell for noen år siden. Så i ett par år så var jeg faktsk mer målrettet og fokuserte mer eller mindre på étt spor. (Eller ting som hadde forbindelser til det). Men når jeg ufrivillig måtte endre retning så kom jeg nok igjen tilbake til å valse litt fra det ene til det andre av hobbyer og interesser.

De siste årene har jeg egentlig fokusert mest på akkuratt det jeg har lyst til på hobbybasis. Og interessene mine er nokså varierte. Så hvis noen sa at jeg måtte ha en nisje-blogg for én hobby, da vet jeg virkelig ikke hva jeg hadde valgt. Men så er jo blogg en hobby i seg selv.

“Konklusjonen” min på tittelen i innlegget blir jo veldig subjektiv. Men selv om jeg av og til har tenkt (spesielt når jeg var yngre) at det hadde vært kjekt å være særdeles god på noe, så tror jeg tror faktisk at jeg ville valgt å ha bredden hvis man måtte velge.

Har du mange hobbyer?

Er du veldig god på noe, eller litt god på mye forskjellige ting?

Bilder fra Pixabay

3 kommentarer
    1. Artige refleksjoner.. Jeg er ikke spessielt god på noe jeg..hehe.. Litt flink med foto og sånt har jeg blitt..men langt fra dyktig ! Lever godt med å være sånn midt på treet i det meste jeg driver med.. for jeg jobber ikke så hardt for å bli god heller.. 🙂 Og midt på treet er jo ikke dårlig det da… Klem og fin kveld til deg <3

      1. Jeg synest du er flink til mye jeg. Må vel være over gjennomsnittet god på baking (jeg er hvert fall imponert ut fra bildene), flink fotograf, og en unik modell. Men ellers kan det jo være helt fint å ikke måtte være “best”eller veldig god, sålenge man koser seg med de aktivitetene man liker. Hvis du ikke jobber så hardt så har du kanskje litt talent da, og man blir jo flinkere med erfaring selv om man ikke har en strukturert plan og er superambisiøs. Nei, ikke dårlig det. Klem, og håper du har en fin dag. Husker jo at dere pleier ha sånn koselig kaffitur på lørdager, så håper dere har gjort noe hyggelig idag samme hva. <3

Siste innlegg