Disse væremåtene kan irritere meg noen ganger.

1. Personer som gir bastante råd uten å lytte først.

Dette fenomenet er nokså vanlig, og jeg tror vi alle kan tråkke i salaten her iblant. Men noen har nok denne vanen mer enn andre, og jeg synest det kan være en uting å være veldig “bedrevitere” og ha fasiten på andres problem uten at man har lyttet ordentlig engang. For man har ikke alltid ett riktig bilde da å gi råd ut fra..

Det er heller ikke alltid man trenger å gi råd hvis man ikke blir spurt. (Men på sistnevne punkt kan man lett gå i baret på iblant hvis man får veldig lyst å hjelpe og blir litt for ivrig).

2. De som er veldig problemfokuserte

Har dere noen gang samarbeidet med noen som er veldig problemfokuserte versus noen som er veldig løsningsorientert? Det kan naturligvis være ulike grader av dette, men jeg synest det kan være så mye lettere å jobbe med løsningsorienterte og positive mennesker. Det betyr ikke at man ikke kan være kritiske der det trengs, men at fokuset er mest på løsningene og ikke å spinne på problemene hele arbeidsøkten- for det er veldig energitappende.

3. Personer med mye svart hvitt tenkning.

Få ting er svart hvitt, og derfor irriterer jeg meg nok av og til litt over når mennesker blir veldig dømmende og svart hvitt i tankegangen. For det meste har flere sider og er komplekst.

4. De som stadig kommer for sent uten å melde ifra eller beklage.

Jeg synest det med å komme presis handler om respekt for andres tid. Og det er ikke det at det ikke er lov å være forsinket iblant. Men de som er det gang på gang som en selvfølge kan nok irritere meg litt.

5. Godt voksne “skadrekjerringer” som hvisker.

Ja, dette punktet er muligens ukjent hvis du er oppvokst i en by, hehe. Men jeg har alltid syntes det har vært litt ubehagelig med slike nabodamer som sitter ute å røyker og sprer sladder om andre i bygda. Og når man kommer nær nok i avstand til de så begynner de å hviske.. Det har jeg tenkt på helt fra ungdomsskolen at jeg synest er helt tåpelig og litt ubehagelig.

 

Jeg irriterer meg ikke sånn altfor mye over denne lista da, men noen ganger kan disse punktene irritere meg litt.

Har du noe som irriterer deg?

2 kommentarer

Siste innlegg